|
|
||||
|
||||
![]() ![]() http://www.mm-aquaristik.de/Shop/pd-165566115.htm αν μπορεις να την βρεις καπου ειναι πολυ καλη, υποκαταστατο ζωντανης αρτεμιας στην ουσια ειναι αρτεμια επεξεργασμενη.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως γνωρίζεις τη διαδικασία παραγγελίας μέσω internet, γιατί λίγο δύσκολο μου φαίνεται να βρεθεί, αν και θα ψάξω αύριο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Για την παραγγελία μέσω internet, καλύτερα να σου απαντηθεί μέσω ΠΜ.
Στο θέμα μας τώρα. Τι εννοείς σε πόσους μήνες μεγαλώνουν; Ενηλικιώνονται (είναι σεξουαλικά ώριμα) σε ηλικία 9-10 μηνών. Σε κανονικές συνθήκες, σε ηλικία 3-4 μηνών έχουν φτάσει μέγεθος που μπορείς να τα δώσεις σε άλλους χομπίστες ή σε κάποιο μαγαζί. Το ποσοστό επιβίωσης των νεογνών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την εμπειρία του χομπίστα, αν τα μωρά μεγαλώνουν με τους γονείς ή έχουν απομακρυνθεί από αυτούς, τις συνθήκες που τους παρέχονται, τη δίαιτα, το ενυδρείο που μεγαλώνουν (στην περίπτωση που παραμένουν με τους γονείς) - τι συγκάτοικοι υπάρχουν και πολλά ακόμη. |
|
||||
|
||||
![]()
Η απάντησή σου είναι πολύ διαφωτιστική.Όμως πώς μπορεί να εξαρτάται από το ότι μεγαλώνουν με τους γονείς ή όχι;Για την επιβίωση εννοώ.
|
||||
|
||||
![]()
Η επιβιωση με γονεις ή οχι εχει σημασια μεχρι να αρχίσουν να κολυμπανε μόνα τους. Οι γονεις τα προστατεύουν στη συνέχεια απο οτι άλλο πλησιάσει, αλλα αν ειναι μονα τους στο ενυδρείο, η υπαρξη γονεων δεν προσφέρει τίποτε.
Η καλλιέργεια ζωντανης αρτέμιας ειναι πολυ ευκολη υπόθεση, και διατροφικά ανώτερη απο οποιαδήποτε επεξεργασμένη. Η ετοιμη καλή είναι για έξτρα γεύματα... Τα μικρα για τις επόμενες δυο εβδομάδες τρώνε μετα βουλιμίας μόνο αρτέμιες. Εχω δοκιμάσει διάφορες άλλες τροφές αλλά αρχίζουν να την τρώνε μετά την τρίτη εβδομάδα. Απο το πόσες αρτέμιες ταίζεις και πόσο συχνά,καθως και απο τις συχνες αλλαγες νερου, εξαρτάται η ανάπτυξη τους. Μετα την 3η εβδομάδα προσθέτεις και καποια τροφή σε μορφή τριμμένου flake. Ο μεγαλύτερος κινδυνος ειναι η ανεπάρκεια του βιολογικού φίλτρου το οποίο απο την μια αυξάνει το φορτίο του απο τα μικρά και απο την άλλη το συχνό τάισμα επιβαρύνει το νερό. Οποτε οι συχνες αλλαγες και το σιφωναρισμα της "μπιχλας" είναι από τα πιο κρίσιμα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν τα αγγελόψαρα ξαναγέννησαν.ΔΕΝ πέρασαν 15 μέρες και σήμερα το φίλτρο ,πάλι, ήταν γεμάτο αυγά.Προς το παρόν τα έχω αφήσει έτσι και βλέπω τι θα τα κάνω.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Κατά την εμπειρία μου (αλλά έχει παρατηρηθεί και από άλλους χομπίστες), τα μωρά που μεγαλώνουν με τους γονείς τους (μέχρι και τον πρώτο μήνα της ζωής τους) παρουσιάζουν σημαντικά μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη από αυτά που μεγαλώνουν σε ενυδρείο μόνα τους. Μιλάμε πάντα για μωρά της ίδιας γέννας. Συγκεκριμένα, το έχω δοκιμάσει σε αρκετά μεγάλο ενυδρείο και με πολύ καλό και συχνό τάισμα των νεογνών με ζωντανές τροφές. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι ψάρια που τα έχουν μεγαλώσει οι γονείς τους, μεγαλώνουν και γίνονται πολύ καλύτεροι γονείς από ψάρια που τα έχουν μεγαλώσει χομπίστες μόνοι τους (χωρίς τους γονείς). Οπότε θεωρώ πολύ σημαντική την ύπαρξη των γονιών για το μεγάλωμα των νεογνών. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπαραγωγή Ottocinclus | lasal | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 30-09-05 21:47 |
Αναπαραγωγή Betta. | John T | Αναπαραγωγή | 14 | 31-01-05 22:51 |
Αναπαραγωγή Pterophyllum scalare | newfish | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 22 | 28-12-04 23:42 |
Colisa Lalia πληροφοριες για αναπαραγωγή. | newfish | ¶λλα λαβυρινθόψαρα | 0 | 16-12-02 18:52 |