|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολλα΄μπράβο κι από μένα για το ψάξιμο και τη δημιουργικότητά σου!
¶ρχονας θα είναι ο μανομάχος σου! (Αλλά ας μην προτρέχω, στη συνέχεια θα τον δούμε κι αυτόν στο νέο του σπίτι ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα το πας
![]() μου αρεσε που εκανες και αναγνωριση στα freshwater limpets ![]() εχω κιεγω αλλα δεν με ανησυχησανε και ετσι δεν εκατσα να το ψαξω,αλλα μπραβο σου ![]() στο επομενο φιλτρο,η οοοοταν αλλαξεις υλικα σε αυτο,μπορεις να βαλεις ελαφροπετρα.ειναι πολυ φτηνη και κανει δουλεια... θα περιμενω να γραψεις ολη την "ιστορια" πρωτα και τοτε συζηταμε τις λεπτομερειες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολλά μπράβο για το ενδιαφέρον που δείχνεις !!!
|
||||
|
||||
![]()
Βασικα γιαυτο εδωσα συγχαρητηρια κι εγω.
Αυτο χρειαζεται πρωτα απο ολα στο χομπι μας. Αν ο ανθρωπος ενδιαφερεται για τα ζωντανα που εφερε η μοιρα να πεσουν στα χερια του, ολα θα πανε καλα. Αν η ενασχοληση καποιου με τα ενυδρεια γινεται για οποιοδηποτε αλλο λογο χωρις να υπαρχει κι αυτος ο λογος, τοτε .... μαυρη μοιρα τους ετυχε.
|
||||
|
||||
![]()
(που ειχαμε μεινει...αα ναι!! )
πραγματι λοιπον την επομενη μερα (1 μηνα μετα!) τελικα τα στριπς ηρθαν και 1η δουλεια ηταν...το διαβασμα! αφου λοιπον ημουν ετοιμος για τη χρηση τους , το βουτηξα μεσα και.... χμμμμ GH = 10 / KH = 13.4 / PH = 9 (!) / NO2 = 0 / NO3 = <=20 καλα τα no2/no3, φυσιλογικες οι τιμες τους αλλα η ανθρακικη σκληρ/τα πολυ ψηλα! και το ΡΗ βεβαια στο 9 ....κατι δεν παει καλα! αρχισα να σκεφτομαι τι μπορει να κανει τη ζημια κι αμεσως στο νου μου ηρθαν τα κινεζικα μακαρονακια (οχι τα noodles!!) απο την οψη και μονο εξαρχης δεν μου ειχαν γεμισει το ματι - τριβονταν σχετικα ευκολα και σαν υλικο μου θυμισαν γυψο!! ξεστηνω παλι το φιλτρο ,τα αφαιρω και αλλαζω το 50% του νερου στο ενυδρειο ... ριχνω και τα αναλογα χημικα και περιμενω 2 μερες... νεα μετρηση και = GH=10 / KH=10 / PH=8 / NO2=0 / NO3=20 καλυτερα τωρα αν και παλι εχω τις επιφυλαξεις μου.... το κρατησα ετσι καμια βδομαδα ακομα κατα την οποια συμπληρωνα στο ενυδρειο το 'βρωμικο' νερο απο τον ψαρη αλλα και αντιστροφα εριχνα και 20 - 30% απο το ενυδρειο στη γυαλα του.
|
||||
|
||||
![]()
και τελικα στις 6/7/14 αποφασισα,οτι ηρθε η ωρα για τα εγκαινεια!!
απο το πρωι αλλαζα το νερο του λιγο λιγο με ενυδρειακο και αργα το απογευμα χωρις πολυ φως τον τουμπαρα μ ενα ποτηρι μεσα! οποια ανυσηχια ειχα απλα διαψευσθηκε αμεσα- τετοια χαρα ουτε ο σκυλος μου δεν κανει! ειλικρινα,οταν διαβαζα για αλλαγη συμπεριφορας του ψαριου οταν μπαινει σε νεο,μεγαλυτερο και καλυτερο χωρο, δεν περιμενα τα οσα ειδα και ακομα βλεπω οταν τον χαζευω!! την επομενη μερα κατα τις 9 που εχω ρυθμισει ν αναβει το φως εκατσα και τον παρατηρησα λιγο ,αλλα ηθελα και να τον ταισω.. ο ψαρης κοβει βολτες σε ΟΛΟ το ενυδρειο - δεν εχει αφησει γωνια ανεξερευνητη μεχρι σημειο να ανυσηχω για την υγεια του! τον εχω βρει να αραζει κοντα στο φιλτρακι και παρ ολο που δεν υπαρχει περιπτωση να τον τραβηξει με καποιο τροπο φοβαμαι για την ουρα/πτερυγια του - αλλες φορες παλι παει και στριμωχνεται πισω απο μια πετρα και τον παρατηρω οτι θελει να κανει και μανουβρες εκει! καποια στιγμη τον ειδα σαν να ζοριστηκε λιγο στο στριμωγμα/γυρισμα.... μεχρι και αυτη τη στιγμη ο ψαρης ειναι υγιεστατος και πλεον και ευτυχης!! φυσικα η ολη διαδικασια εφερε και πολλες αποριες,ερωτηματα που πρεπει να οργανωσω καπως και να με βοηθησετε,γιατι θελω η συνεχεια να ειναι ακομα καλυτερη για τον ψαρη αλλα και για μας....
|
||||
|
||||
![]()
Καλοριζικο.
Μετρα και το νερο της βρυσης σου, να συγκρινεις. Αστο να μεινει 3-4 ωρες πριν το μετρησεις να φυγουν τυχων αερια που επηρεαζουν το πεχα. Το νερο ειναι ποσιμο? το πινετε κανονικα? Τα stripe tests, δυστυχως δεν ειναι και τα πιο αξιοπιστα παντως για να πεις οτι ειναι σιγουρα σωστες οι μετρησεις. Αμμωνια δεν μετρησες, αλλα με μηδενικα ΝΟ2 και μετρησιμα ΝΟ3, φυσιολογικα δεν πρεπει να εχεις (αν και δεν αποκλειεται, σε σπανιες περιπτωσεις συμβαινει κι αυτο) Επισης το τεστ με το ακουαφορτε δεν ειναι 100% αξιοπιστο. Αν αφρισει η πετρα ειναι σιγουρα ασβεστολιθικη. Αν δεν αφρισει ομως, δεν σημαινει και οτι δεν ειναι ασβεστολιθικη. Υπαρχουν πετρωματα που δεν αφριζουν και ειναι ασβεστολιθικα (πχ οι συνηθεις μαρμαροπετρες) Για σιγουρια πρεπει να γεμισεις ενα κουβα με πετρες, να μετρησεις GH KH pH και να ξαναμετρησεις μετα απο 10 μερες να δεις τι εχει γινει στο νερο.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξεκινημα απο το μηδεν θελω τη γνωμη σας | xristos1988 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 05-04-14 17:10 |
στησιμο απο το μηδεν | creatura | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 12-01-14 10:32 |
μηδεν αναπτυξη moss | pcknights | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 30-03-13 20:51 |
Ξεκιναμε για κατασκευη δισκοενυδρειου απο το μηδεν!!! | Sakisdraminos | Δίσκοι | 98 | 10-02-13 22:16 |
Μηδεν Νο3 | lucky13 | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 24-02-09 14:02 |