|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τοσο λενε οι οδηγιες πως κανει να ξεθολωσει γιαυτο ρωταω.μιας και ειναι φρεσκο νεοστημενο να βλεπαμε αν συνεβει τελικα αυτο που γραφουνε η καθυστερησε περισσοτερο. ακομα πιο ενδιαφερον θα ητανε αν η θολουρα ειχε ξεκινησει πριν μπει το υγρο βεβαια,να βλεπαμε τι εκανε το υγρο οταν μπηκε. οχι πως εχει και μεγαλη σημασια,απο περιεργεια ρωταω ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
@kgf12345 (και οσους ενδιαφερει φυσικα)
κακως δεν τα ανεφερα!! στο πετσοπ πηρα μετα απο προτροπη του πετσοπα το sera aquatan και το sera nitrivec τα οποια εριξα στο ενυδρειο στην καταλληλη αναλογια αμεσως μετα το γεμισμα! η θολουρα και οι φυσαλιδες εφυγαν σε λιγοτερο απο 24 ωρες . το ξυλο πρεπει να ειναι mopani τελικα (ειναι πολυ σκουρο καφε απο τη μεσα πλευρα) και 'σκουραινει' το νερο σχετικα γρηγορα μεχρι ενα βαθμο (δλδ δεν ειδα να γινεται ολο και πιο 'μαυρο') επισης ΔΕΝ εχω ριξει στο ενυδρειο απιονισμενο - το γεμισα με νερο βρυσης! (φαινεται και το λαστιχο κατα το γεμισμα!) καποια στιγμη μονο -αργοτερα- συμπληρωσα περιπου 5 λιτρα απιονισμενο στο ενυδρειο και λιγο πριν μπει ο ψαρης μεσα (1 μερα πριν) ειχα κανει αλλαγη με 20 λιτρα νερο απο φιλτρο εργοστασιου...........αλλα θα τα πουμε σιγα σιγα ,μεχρι να συμπληρωσω το στορυ και να φτασουμε στο ...τωρα!!
|
||||
|
||||
![]()
το φιλτρο οπως φαινεται και στη φωτο ,ειναι ενας 'κουβας' με την αντλια στο πανω μερος, εισοδο στο πλαι οπου το νερο οδηγειτε στον πατο και μετα ανεβαινοντας μεσω των υλικων στο κεντρο ,με τη βοηθεια της αντλιας επιστρεφει στο ενυδρειο...
τα κλιπσακια (4) περιμετρικα με τα οποια εκλεινε ειχαν σπασει -αγνωστο πως- και βρηκα λυση για το σφραγισμα του με 2 δακτυλιους απο τεφλον και 4 βιδες+πεταλουδες... 1η δοκιμη και.. η φτερωτη ειναι σπασμενη! μετα απο δοκιμες με διαφορες κολλες τελικα αυτη που αντεξε (και αντεχει) ειναι η εποξικη 2 στοιχειων... ετοιμο και το φιλτρο να λειτουργησει ,οποτε ψαχνω τα υλικα και διαπιστωνω ελλειψεις!! δλδ το κουτι με τον ανθρακα μου ειναι προς το παρον αχρηστο, το μακαρονι (hydor) ειναι λιγο ,η πολυεστερικη βατα (βαμβακι,υαλοβαμβακας κλπ) ειναι οκ,σφουγγαρι ΔΕΝ εχει οπως δεν εχει και καλαθακια... το εψαξα λιγο για σφουγγαρι αλλα τελικα εδωσα το 10ευρο στον πετσοπα και πηρα το μεγαλο της Juwel - το εκοψα και το ταιριαξα στον πατο του κουβα ,πανω απο μια μικρη 'σιτα' που εχει για να αφηνει ελευθερη τη ροη νερου στον πατο. μετα πηρα ενα μικρο διχτακι ...λαχανικων! και μεσα εβαλα το κεραμικο μακαρονακι της hydor ΜΑΖΙ ΜΕ εξτρα ποσοτητα απο ενα αγνωστο φτηνο κινεζικο που μου εδωσε ο πετσοπας ,μιας και δεν ηθελα να σκασω 25+ για επωνυμο... τελος στο πανω μερος εβαλα τον πολυεστερα και λιγο τουλι μην τυχον και μπει ο πολυεσ. στη φτερωτη. (οι φωτογραφιες ειναι μεταγενεστερες-το φιλτρο τρεχει ηδη με το ψαρι μεσα!) το φιλτρο ειχε ακομα 2 κομματια λαστιχο του μετρου και 2 πλαστικες σωληνες ,ενα σαν μπαστουνι με ανοιγμα στην ακρη για εισοδο κι ενα με τρυπες κατα μηκος για εξοδο...δεν ειχε ουτε ειδικα κλιπς ουτε βεντουζες ή κατι τελως παντων βοηθητικο.. με ενα πιστολι θερμου αερα τα ψιλοδιαμορφωσα για να ταιριαξουν στο "σχεδιο" μου αλλα και τα μετρα του ενυδρειου. μεσα σε 1/2 ωρα το ειχα στησει στο ενυδρειο και κατηργησα το μικρο εσωτερικο αφου πρωτα του 'εκλεψα' το σφουγγαρακι εισοδου για να το βαλω στο μεγαλο.
|
||||
|
||||
![]()
Εσυ εχεις διαβασει πολυ..
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οι δακτυλιοι ειναι κατασκευη απο τεφλον ή ερταλον ευτυχως εχω τις καταλληλες γνωριμιες! και φτιαχτηκαν σε τορνο στις διαστασεις που ηθελα...τρυπησα μετα 4 τρυπες διαγωνια ,εκανα σπειρωμα και περασα τις βιδες ωστε να ειναι παντα μαζι με τον κατω δακτυλιο που μετα τον κολησα στον ΄κουβα' του φιλτρου... ο πανω δακτυλιος ειναι ελευθερος με 2 χιλ μεγαλυτερες τρυπες απο το παχος της βιδας ωστε αν περναει ανετα - μετα σφιγγω εναλλαξ τις πεταλουδες και ειναι ετοιμο! δεν παυει βεβαια να ειναι προσωρινη λυση - καποια στιγμη θα καταληξω σ ενα επωνυμο και σιγουρα λιγοτερο (?) μπελαλιδικο φιλτρο!!
|
||||
|
||||
![]()
Πολλα΄μπράβο κι από μένα για το ψάξιμο και τη δημιουργικότητά σου!
¶ρχονας θα είναι ο μανομάχος σου! (Αλλά ας μην προτρέχω, στη συνέχεια θα τον δούμε κι αυτόν στο νέο του σπίτι ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα το πας
![]() μου αρεσε που εκανες και αναγνωριση στα freshwater limpets ![]() εχω κιεγω αλλα δεν με ανησυχησανε και ετσι δεν εκατσα να το ψαξω,αλλα μπραβο σου ![]() στο επομενο φιλτρο,η οοοοταν αλλαξεις υλικα σε αυτο,μπορεις να βαλεις ελαφροπετρα.ειναι πολυ φτηνη και κανει δουλεια... θα περιμενω να γραψεις ολη την "ιστορια" πρωτα και τοτε συζηταμε τις λεπτομερειες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τις επομενες μερες παρατηρουσα τη ροη του φιλτρου, τα φυτα και την ποιοτητα νερου μεχρι που ο γιος μου βλεπει κατι περιεργο!!
ενα 'κοχυλι' στο χαλικακι! το ειδα κι εγω και οντως εμοιαζε με κοχυλι αλλα πρεπει να ΗΤΑΝ σαλιγκαρι με καποιο στριφτο μυτερο καβουκι... εχει γουστο λεω να εχω λαθρεπιβατες κλπ (οτι διαβαζα δλδ...)αλλα τελικα ηταν...αδειο! αργοτερα εμφανιστηκε σιγα σιγα η hair algae ( αλγη μαλλια ..κουβαρια) - πιαστηκε στην cabomba και ευδοκιμησε καλα! της εκανα ενα ψιλοκαθαρισμα αλλα δεν με ανυσηχησε κι ολας... μεχρι που κατι μικρο λευκο 'στρογγυλο' αρχισε να γεμιζει τα τζαμια....Freswater Limpet: Acroloxus lacustris !! μετα το σχετικο διαβασμα ...ησυχασα και αφησα κι αυτο στην ησυχια του! καποια στιγμη εκανα ενα ψιλοκαθαρισμα , δοκιμασα και τη 'σκουπα' ,κλαδεψα ελαφρως το κερατοφυλλο ,εβαλα ενα θερμομετρο ,εδεσα καλυτερα την anubia που με το ζορι πεταξε ενα φυλλαρακι και ημουν ετοιμος να παραλαβω τα τεστακια να ξεμπερδευω επιτελους!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξεκινημα απο το μηδεν θελω τη γνωμη σας | xristos1988 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 05-04-14 17:10 |
στησιμο απο το μηδεν | creatura | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 12-01-14 10:32 |
μηδεν αναπτυξη moss | pcknights | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 30-03-13 20:51 |
Ξεκιναμε για κατασκευη δισκοενυδρειου απο το μηδεν!!! | Sakisdraminos | Δίσκοι | 98 | 10-02-13 22:16 |
Μηδεν Νο3 | lucky13 | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 24-02-09 14:02 |