Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-07-14, 21:06
dimsaa Ο χρήστης dimsaa δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας παιδιά

Έχω πελαγώσει λιγο αλλά θα το ξεπεράσω.

Το σωστό είναι NO2 = 0.5 (έγινε τυπογραφικό λάθος στο προηγούμενο ποστ)
Δεν ήξερα οτι το υγρό τεστ ΝΗ4 της JBL είναι και για NH3, ούτε ο πετσοπας το ήξερε....

Υπομονή έχω αλλά ρε γαμώτο θέλω να δω τα ψαράκια να πλατσουρίζουν στο νέο τους σπίτι. Όμως προέχει η σωστή λειτουργία του, θα ξεκινήσω να ρίχνω λίγη τροφή και να βάλω κανένα φυτό παραπάνω. Αυτό που έγραψα πριν δεν το βρήκα σήμερα.

Σχετικά με τις μετρήσεις έχω την υποψία οτι τελικά πρέπει να ήταν σωστές οι προηγούμενες και όχι οι σημερινές. Πρόσεξα στην συσκευασία οτι η μια τιμή απο την άλλη έχουν 1 κλικ χρωματική απόκλιση μεταξύ τους οπότε είναι πολύ πιθανό να με γελάσανε τα μάτια μου. Την επόμενη φορά θα βγω στο μπαλκόνι να δω τα αποτελέσματα.

Το πρόβλημα που φαντάζει άλυτο προς το παρόν είναι η θερμοκρασία. Στις κατασκευές δεν είμαι καλός οπότε μάλλον θα πάω προς τις παγοκυψέλες μέχρι νεοτέρας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-07-14, 21:24
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator

Περιοχή: ¶νω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Oι παγοκυψελες μονο καλη λυση δεν αποτελουν για την ψυξη. Τακτικη του παρελθοντος που δεν προσφερει καμια σταθεροτητα. Για εμενα, περισσοτερα προβληματα θα προκαλεσεις με τις εναλλαγες της θερμοκρασιας.

Ειναι καλυτερο να βλεπεις υγιη ψαρακια να σουλατσαρουν χαρουμενα στο ενυδρειο σου, παρα να προσπαθεις να δεις τι εχουν και δεν ειναι καλα. Εφοσον εισαι ηδη σε ενα χωρο που μπορεις να βρεις πολλες σωστες πληροφοριες, κανε το σωστο
Παλιά 10-07-14, 22:44
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dimsaa Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Το σωστό είναι NO2 = 0.5 (έγινε τυπογραφικό λάθος στο προηγούμενο ποστ)

2. Δεν ήξερα οτι το υγρό τεστ ΝΗ4 της JBL είναι και για NH3, ούτε ο πετσοπας το ήξερε....

3. ... θα ξεκινήσω να ρίχνω λίγη τροφή

4. Το πρόβλημα που φαντάζει άλυτο προς το παρόν είναι η θερμοκρασία. Στις κατασκευές δεν είμαι καλός οπότε μάλλον θα πάω προς τις παγοκυψέλες μέχρι νεοτέρας.
1. Τοτε δεν εχει στρωσει ακομα. Πρεπει να μηδενισει και το ΝΟ2

2. Εχεις δικιο απο μια αποψη, αφου εχουν κανει πατατα στον τιτλο του τεστ κατα την αποψη μου που το ονομαζουν ΝΗ4. Αν διαβασεις ομως το κουτι ή το μανιουλ θα δεις οτι γραφει "Ammonium/Ammonia test in freshwater and saltwater"
Η μετρηση ΝΗ4 ειναι αχρηστη ετσι κι αλλιως, για να εβγαζε καποια εταιρεια.
Να ηταν μετρηση ελευθερης αμμωνιας ΝΗ3 (που ειναι και η τοξικη) να'λεγα.

3. "Θα αρχισεις να ριχνεις τροφη"? Δεν εριχνες τιποτα δλδ μεχρι τωρα?
Απορω πως εχεις νιτρικα τοτε?
Ισως τα ζουμια που προσεθεσες εχουν κατι.
Ή .... το τεστ ΝΟ3 ειναι λαθος.
Ή η βρυση εχει νιτρικα.

4. Κανενα προβλημα δεν ειναι αλυτο. Αν δεν μπορεις εσυ να το φτιαξεις δωστο να τα αναλαβει καποιος αλλος.
Με παγοκυστες δεν γινεται δουλεια.
Το εχεις δοκιμασει?
Εχει προσωρινα αποτελεσματα, με λαθος τροπο και μη ελεγξιμα.
Ή θα εισαι ολη μερα πανω απο το ενυδρειο ολο το καλοκαιρι να ρυθμιζεις τη θερμοκρασια?
Δουλεια ειναι αυτο?
Παλιά 11-07-14, 09:08
Junior Member

Προεπιλογή

Καλημέρεεεες!

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφετε για την θερμοκρασία αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν όλα ταυτόχρονα. Όπως εγώ έτσι και οι μελλοντικοί κάτοικοι του ενυδρείου θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να μπουν όλα τα θέματα σε μια σειρά.
Στη παρούσα φάση δεν μπορώ να αγοράσω ούτε χρονοδιακόπτη για τα φώτα ούτε όλα τα απάρτια για σωστή ψύξη του νερού τη σωστή στιγμή + τα εργατικά αυτού που θα τα συναρμολογήσει.
Το καλό είναι οτι θα λείψω για διακοπές το πολύ 4-5 μέρες τον Αυγουστο αρα μπορώ να προγραμματίσω το air condition να λειτουργήσει για κάποιες ώρες αυτές τις μέρες.

Σχετικά με την τροφή, χμ.... δεν έριχνα τίποτα.... Το άφησα να στρωθεί μόνο του πιστεύοντας οτι αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος ....μακακία....

Για το ΝΗ4 της JBL μου δώσανε αυτό που έχω στη φωτο. Όπως βλέπω έχει διαφορά και δεν αναγράφει "Ammonium/Ammonia test in freshwater and saltwater" αλλά "Ammonium/Ammonia test/filter monitor"

Τελος πάντων, μέχρι να μπουν τα ψάρια ελπίζω να έχω στρώσει κι εγώ και να συγκατοικήσουμε αρμονικα
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  JBL-nh4-ammonia-test_zps46790102.jpg
Εμφανίσεις:  189
Μέγεθος:  21,7 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-07-14, 19:47
Professor

Προεπιλογή

Διαβασε κατω απο εκει που λεει "TEST"
Η φωτο σου σε μεγεθυνση: http://www.jbl.de/images/container/w960_h1200/55218.png

Δυστυχως η φραση "να κανουν υπομονη τα ζωντανα", δεν ειναι η ιδιανικη για το χομπι μας.
Υπομονη πρεπει να κανουμε εμεις, περιμενοντας να ετοιμασουμε το ενυδρειο και μετα να βαλουμε τα ζωντανα.
"Υπομονη" ειναι η λεξη κλειδι για το χομπι μας.
Ισως ειναι πολυ δυσκολο για καποιους να ελεγξουν τα "θελω τωρα" τους, αλλα και για τα ζωα ειναι πιο δυκολο, γιατι δεν εχει να κανει με "γουστα", αλλά με επιβιωση.

Σιγουρα εχουμε περασει ολοι απο αυτο το σταδιο, αλλα οι περισσοτεροι το καναμε επειδη δεν ειχαμε ενημερωση.
Και γιαυτο ενημερωνουμε, για να μη περασουν κι αλλοι τα ιδια http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80650
Παλιά 11-07-14, 22:04
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Διαβασε κατω απο εκει που λεει "TEST"
Η φωτο σου σε μεγεθυνση: http://www.jbl.de/images/container/w960_h1200/55218.png

Δυστυχως η φραση "να κανουν υπομονη τα ζωντανα", δεν ειναι η ιδιανικη για το χομπι μας.
Υπομονη πρεπει να κανουμε εμεις, περιμενοντας να ετοιμασουμε το ενυδρειο και μετα να βαλουμε τα ζωντανα.
"Υπομονη" ειναι η λεξη κλειδι για το χομπι μας.
Ισως ειναι πολυ δυσκολο για καποιους να ελεγξουν τα "θελω τωρα" τους, αλλα και για τα ζωα ειναι πιο δυκολο, γιατι δεν εχει να κανει με "γουστα", αλλά με επιβιωση.

Σιγουρα εχουμε περασει ολοι απο αυτο το σταδιο, αλλα οι περισσοτεροι το καναμε επειδη δεν ειχαμε ενημερωση.
Και γιαυτο ενημερωνουμε, για να μη περασουν κι αλλοι τα ιδια http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80650

Μάλλον δεν διατύπωσα σωστά το αστείο μου και γι' αυτό δεν το κατάλαβες.
Όπως έγραψα, φυσικά και έχω υπομονή και προφανέστατα δεν απαιτώ να... την έχουν τα ψάρια. Απλά, δεν είναι πάντα εφικτό να γίνονται όλα υπό ιδανικές συνθήκες ακόμα κι αν γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές. Δεν νομίζω λοιπόν οτι προσβάλω τα φιλοζωικά αισθήματα κανενός εκφράζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω. Αυτό είναι όλο.

Κατα τα άλλα, μάλλον έχεις δίκιο, εκεί στη JBL έχουν κάνει πατάτα.
Το τεστ που έχω είναι αυτό της φωτό και όχι αυτό που μου δείχνεις. Δηλαδή υπάρχει το ίδιο κουτί με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Super!
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  jbl-nh4-test_zps7593acfc.jpg
Εμφανίσεις:  159
Μέγεθος:  60,1 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-07-14, 22:57
Professor

Προεπιλογή

Το ιδιο ειναι το τεστ. Αλλη συσκευασια.
Ammonium/ammonia γραφει κι αυτο.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές