|
|
|||
|
|||
![]()
Χωρίς να έχω άποψη πάνω στο θέμα, καθώς και εγώ έχω σκίμμερ, και δεν παρατήρησα όμως και κάποια σοβαρή διαφορά από τότε που το έβαλα, (άργησα 2 μήνες να το βάλω...) Αλήθεια γιατί είμαστε τόσο κολλημένοι??? Τι δηλαδή είμαστε τόσο σίγουροι ότι το σκίμμερ, είναι κάτι τόσο καλό και απαραίτητο??? Γιατί δεν αμφισβητείτε τίποτα??? Θα ήθελα πραγματικά και σοβαρά να μάθω τι κάνει αυτός ο τύπος, όλη τη ρουτίνα με τις αλλαγές και τα συμπληρώματα ή φάρμακα που χρησιμοποιεί χωρίς ειρωνείες και άλλες συζητήσεις. Μάθετε να ακούτε και που και που!!!
Πές μας σε παρακαλώ με όσες λεπτομέρειες κατάφερες να μάθεις!!!
|
||||
|
||||
![]()
Από τους πιο περίεργους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, ακόμα και η πρώτη επαφή μαζί του πριν περίπου 30 χρόνια ήταν επεισοδιακή. Είχε μπει ένας στο μαγαζί και τον κοίταξε περίεργα και ο Χρήστος τον έδιωξε από το μαγαζί του. Δουλεύει από χόμπυ και όχι από ανάγκη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
απο την ωρα που εβαλες το σκιμμερ δεν σου βγαζει στο ποτηρι καφε αφρο??? δεν καθαριζεις καθε τοσο το ποτηρι...??? ποσα λιτρα ενυδρειο εχεις, με τι ψαρια, και τι φιλτρα???
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Γι αυτό ρωτάω τι μυστικά κρύβει ο μυστήριος αυτός τύπος, για να βελτιωθούμε και εμείς!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν θελεις γιατι δεν κανεις το πειραμα να σταματησεις το σκιμερ σου για 2-3 μηνες να δουμε τι θα γινει? θα ηταν βολικο για ολους να μην δουλευαν με σκιμερ θα ερχοταν τσαμπα αλλα δυστηχως δεν γινεται ..ΕΚΤΟΣ και αν αλλαζεις νερα καθε 2-3 μερες ξαναλεω!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
φανταζεσαι ολη αυτη την λασπη που ειναι αποβλητα, τοξικα και μη, να την αφησεις στο ενυδρειο σου για 4-5 μηνες... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ κι εγώ!! Τώρα κάνω τις δοκιμές μου στην θάλασσα, αλλά από πολύ έμπειρο reefa που ασχολείται 6 χρόνια τώρα, αντικατέστησε το τέρας-σκίμμερ που είχε, με κάλτσες και algae scrubber!!
Η καθαρότητα είναι η ίδια, νιτρικά μηδέν και πολλές φορές βγάζει κάλτσες και μένει μόνο με σφουγγαράκι για κοπίποδα.. Λίγο πιο χάλια με αιωρούμενα σωμματίδια, αλλά πολλή τροφή!! |
|
||||
|
||||
![]()
Με τον φίλο g81gr εννοώ
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εβαλε αλγη που τρεφετε με ολα αυτα που πεταει το σκιμμερ... αυτο το κανουν καιρο πολυ χομπιστες και το δοκιμαζουν... ------------------------- Παράθεση:
παντα ομως στα πλαισια της λογικης... οχι με μαγικα... ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 08-07-14 στις 15:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι συμφωνώ 100%!!
|
|
|||
|
|||
![]()
κάτσετε ρε παιδιά... αυτή η σαπίλα που βγάζει το σκιμμερ, τι σας λέει ότι είναι τοξική??? αν είναι βαρέα μέταλλα, δε θα έφταναν ούτε για πλάκα τόσο ψιλά ώστε να τα βγάζει η σαπουνάδα, τι άλλο τοξικό μπορεί να είναι??? θα σας πω ένα παράδειγμα από την καθημερινότητά μας. Το γιαούρτι μας αρέσει πολύ μυρίζει όμορφα, και είναι πολύ καλό. αν το αφήσουμε έξω από το ψυγείο ανοιχτό, δε θα χαλάσει??? άρα σαπίζει και μετά βρωμάει!!!
έτσι λοιπόν, καθώς μου αρέσει η φωνή της αμφισβήτησης και αυτό που λέω δεν είναι καθόλου τραβιγμένο, ποιος μου λέει ότι τα απόβλητα του σκίμμερ, είναι κάτι πάρα πολύ καλό για το ενυδρείο π.χ. μικροοργανισμοί, πλανκτόν κτλ το οποίο αν μείνει ακίνητο για λίγο σαπίζει βουρκιάζει και βρωμάει??? μήπως είναι και αυτό ένα μέρος του μάρκετινγκ των εταιριών που πουλάνει σκίμμερ??? Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ούτε το σκίμμερ, ούτε το μη σκίμμερ, απλά κάνουμε μία συζήτηση για το σκίμμερ, και όχι σκίμμερ.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
skimmer tunze 9215 * *vs skimmer tmc skim 1500 | subaruga | Φίλτρανση | 0 | 01-05-14 18:27 |
Αντιχλώριο | ANXRI | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 10-01-09 01:00 |
αντιχλωριο | flipper | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 27-08-07 20:29 |
αντιχλώριο | deMetrIs | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 22-07-06 00:25 |
βρασμος αντι αντιχλώριο | Θανάσης | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 4 | 20-06-06 12:54 |