|
|
||||
|
||||
![]()
Το κυανοβακτηριο δεν θεραπεύεται με συσκότιση.Από πείρα μόνο με ερυθρομυκινη ξεμπερδεύεις.Επίσης κατά την γνώμη μου δεν μπορείς να το προβλέψεις.Το να έχεις 6 ώρες φωτισμό δεν το εμποδίζει να κάνει την εμφάνιση του.
Κάρτα την γνώμη μου πάντα.
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό το συμπέρασμα από που βγαίνει ???
Παράθεση:
![]() Θεωρώ πάντως μέγα λάθος να "παροτρύνουμε" ως πρώτη επιλογή καταπολέμησης τα φάρμακα, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν αποτέλεσματα με πιο ανώδυνες λύσεις.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nospanos : 28-06-14 στις 03:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το συμπέρασμα βγαίνει από το ότι ελάχιστοι αναφέρουν ότι ξεμπερδεψαν με συσκότιση και διατηρώ και τις επιφυλάξεις μου για το αν έχουν κάνει σωστή αναγνώριση της αλγης και έχουν όντως bga....Εγώ προσωπικά τα δοκίμασα όλα χωρίς επιτυχία,πριν βαλω ερυθρομυκινη...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλώς έτσι όπως το έγραψες στο #23 ακούστηκε πολύ απόλυτο και να μην ξεχνάμε ότι τα topics τα διαβάζουν και αρχάριοι γι αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ κατανοητοί και σαφείς ![]() ------------------------- Παράθεση:
Αν δηλαδή η συσκότιση δεν έφερνε αποτέλεσμα τότε δε θα αναγραφόταν στις θεματικές ενότητες και στα άρθρα των άλγεων εως μέθοδος αντιμετώπισης, όχι μόνο εδώ αλλά και σε όλα τα φόρουμς ανά τον κόσμο. Φυσικά την εξάλειψη του κυανοβακτηρίου δεν την φέρνει από μόνη της η συσκότιση αλλά μαζί με τον συνδυασμό ενεργειών που αναγράφονται στο σχετικό topic . Υπάρχουν και περιπτώσεις που να μην έφερε αποτέλεσμα η συσκότιση: αν δεν έχει γίνει με το σωστό τρόπο και αν πριν προβούμε σε αυτή εφαρμόσουμε λανθασμένα τη θεραπεία με ερυθρομυκίνη και αποκτήσει το κυανοβακτήριο ανθεκτικά στο φάρμακο στελέχη..τότε πραγματικά κλάφ'τα.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nospanos : 29-06-14 στις 15:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
εγώ την καταπολέμησα φέτος με Flourish Excel ,
παλιότερα δανειζόμουν από όποιον είχε 3-4 SAE
|
||||
|
||||
![]()
ισχύει, απλώς θα πρέπει να το πετύχεις σε αρχικό στάδιο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιαννης Μ5 : 30-06-14 στις 14:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
oups , όχι παιδιά sorry τώρα είδα ότι ήταν για bga για μαύρη άλγη έγγραφα , bga μου έχει βγει μονο 2 φορες και την καθάρισα με σκούπα
όπου δεν μου ξαναβγήκε
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
γιατι οπως σου ειπα σκαναρα ολο το φορουμ και δεν βρηκα. μονο αποπειρες βρηκα. Αν μη τι αλλο ο σκοπος του φορουμ δεν ειναι αυτος ? σινεχιζοντας να πω οτι εξακολουθω να μην εχω ιχνος bga και τα ψαρια μου δειχνουν υγιη. (γιατι ποιος μπορει να το αποδειξει.) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Προσωπική εμπειρία δύο φορές με την ακόλουθη διαδικασία: 1. πλήρης συσκότιση (σκεπασμένο ενυδερίο) 2. οχι τάισμα 3. χρήση 2 κυκλοφορητών 4. χρήση αεραντλίας στο φούλ μιας και το κυανο σιχαίνεται το οξυγόνο ολα τα παραπάνω γίνονται για 4 ημέρες και μετά από την πάροδο αυτού του διαστήματος ρούφηγμα του νεκρού βακτηριδίου, αλλαγή νερού 50% και καθαρισμός υλικών φίλτρου. Απο το κυανοβακτηρίδιο δεν έμεινε ούτε ίχνος. Θέλει καλή κυκλοφορία του νερού σε ολα τα σημεία, μη μένουν νεκρά σημεια δηλαδή και καλή οξυγόνωση. Ερυθρομικύνη θα ψάξω και εγώ για να έχω στο ντουλάπι μου αλλά θέλω να αποφύγω να τη χρησιμοποιήσω. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|