Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ανατολική Αφρική > Malawi

Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-06-14, 15:29
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator

Περιοχή: ¶νω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Για το συγκεκριμενο "αλγοφαγο", μπορεις να μελετησεις τις απαιτησεις του εδω. Δεν ταιριαζει ουτε σε παραμετρους νερου ιδιαιτερα σε Malawi, αλλα κυριως ουτε σε ταμπεραμεντο με τις κιχλιδες Αφρικης. Αν φοβασαι την αλγη, θα πρεπει να τη συνηθισεις. Αφρικανικο χωρις αλγες, δεν γινεται. Μερικα nerite snails, ισως σου φανουν χρησιμα (αν δεν σε πειραζουν τα αυγα των θηλυκων σε περιπτωση που υπαρχει καποιο αυτου του φυλου στο ενυδρειο σου).

Για το φιλτρο τωρα, με αυτο τον τροπο θα σκοτωσεις ολη τη βιολογια σιγα-σιγα. Ουτε τροφη εχουν τα βακτηριδια, αλλα κυριως, με στασιμο φιλτρο, δεν οξυγονωνονται για να επιβιωσουν. Θα σου προτεινα να το βαλεις σε λειτουργια σε ενα αλλο ενυδρειο ή ακομα και δοχειο, ριχνοντας τροφη. Ετσι, θα παρεχεις καποια πηγη αμμωνιας.
Παλιά 22-06-14, 15:44
dinoula Ο χρήστης dinoula δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: peraeus
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nazgul Εμφάνιση μηνυμάτων
Για το συγκεκριμενο "αλγοφαγο", μπορεις να μελετησεις τις απαιτησεις του εδω. Δεν ταιριαζει ουτε σε παραμετρους νερου ιδιαιτερα σε Malawi, αλλα κυριως ουτε σε ταμπεραμεντο με τις κιχλιδες Αφρικης. Αν φοβασαι την αλγη, θα πρεπει να τη συνηθισεις. Αφρικανικο χωρις αλγες, δεν γινεται. Μερικα nerite snails, ισως σου φανουν χρησιμα (αν δεν σε πειραζουν τα αυγα των θηλυκων σε περιπτωση που υπαρχει καποιο αυτου του φυλου στο ενυδρειο σου).

Για το φιλτρο τωρα, με αυτο τον τροπο θα σκοτωσεις ολη τη βιολογια σιγα-σιγα. Ουτε τροφη εχουν τα βακτηριδια, αλλα κυριως, με στασιμο φιλτρο, δεν οξυγονωνονται για να επιβιωσουν. Θα σου προτεινα να το βαλεις σε λειτουργια σε ενα αλλο ενυδρειο ή ακομα και δοχειο, ριχνοντας τροφη. Ετσι, θα παρεχεις καποια πηγη αμμωνιας.
Για το φίλτρο δεν έχω άλλο ενυδρείο να βάλω ώστε να λειτουργήσει, αλλά θα βάλω τροφές τα φιλαράκια ώστε για να είναι οκ.
Όσο για το ολιγόφαγο ψαρί θα βάλω γιατί μου αρέσουν αν είναι αυτό που στο είπα η το Ancistrus.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-06-14, 15:49
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator

Περιοχή: ¶νω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Το φιλτρο χρειαζεται ροη για να ζησει η βιολογια. Οποτε πρεπει να το βαλεις καπου σε λειτουργια, οπως και να ριχνεις τροφη.

Τωρα για τα "αλγοφαγα" (και οχι ολιγοφαγα, για αλλη μια φορα), αν θελεις να τα βαλεις ετσι κι αλλιως, εστω και αν δεν θα αντεξουν και πολυ, δεν ξερω τι αλλο να πω. Εσυ αποφασιζεις...

Καλη συνεχεια και καλη τυχη απο εμενα.
Παλιά 22-06-14, 15:54
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nazgul Εμφάνιση μηνυμάτων
Το φιλτρο χρειαζεται ροη για να ζησει η βιολογια. Οποτε πρεπει να το βαλεις καπου σε λειτουργια, οπως και να ριχνεις τροφη.

Τωρα για τα "αλγοφαγα" (και οχι ολιγοφαγα, για αλλη μια φορα), αν θελεις να τα βαλεις ετσι κι αλλιως, εστω και αν δεν θα αντεξουν και πολυ, δεν ξερω τι αλλο να πω. Εσυ αποφασιζεις...

Καλη συνεχεια και καλη τυχη απο εμενα.
Δεν καταλαβαίνω, εσύ λες δεν θα εντάξουν εννοώ εγώ βλέπω ότι παράπλοα άτομα έχουν βάλει και τα δυο και το έχουν ακόμα εδώ και 3-4 χρόνια.
Τέλος πάντων ευχαριστώ για της συμβουλές, ας μην πείρα απάντηση το τι ψάρια να βάλω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-06-14, 18:23
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Ντινούλα καλορίζικο το ενυδρείο!
Για τη βιολογία του φίλτρου στα είπανε πιο πάνω. Αν δεν δουλεύει και δεν τρέφεται η βιολογία πρέπει στη συνέχεια να στρώσει απ' την αρχή.
Αλγοφάγα λέμε τα ψάρια που τρέφονται από τα φύκη ("άλγες").
Τέτοια είναι και τα περισσότερα ψάρια της Μαλάουι.
Το ψάρι που ανέφερες είναι από άλλη ήπειρο (όπως και τα ancistrus), θέλει άλλες παραμέτρους νερού άρα θα βασανίζεται ή θα το χτυπήσουν πιθανότατα θανάσιμα τα ψάρια που θα βάλεις.
Μπορείς να βάλεις όμως άφοβα, σαλιγκάρια zebra nerite.
Από φυτά (καλά είναι να μπουν πριν τα ψάρια) διάλεξε ανθεκτικά όπως : crinum, pteropus, anubia, βαλισνέριες, κρυπτοκορίνες.
Για ψάρια μια πρόταση (υπάρχουν πολλές) θα μπορούσε να είναι:
1 χαρέμι (1αρσ+ 4θηλ) Pseudotropheus johanni http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=760
1 χαρέμι Labidochromis caeruleus http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=713
1 χαρέμι Metriaclima callainos http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=787

Περιμένουμε τη συνέχεια....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-06-14, 18:53
PETROS_AFRICANOS Ο χρήστης PETROS_AFRICANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑ
Προεπιλογή

Οι plecostomus είναι πολύ ανθεκτικά ψάρια κι εγώ είχα παλαιότερα μαζί με Αφρικάνες και δεν έπαθαν τίποτε.Τους έβγαλα μόνο επειδή έκανα βιοτοπικά ενυδρεία και τα ψάρια αυτά δεν ζουν στην Αφρική.Πρόσεχε Έντυ μην τυχόν κι αυτός ο ''φίλος'' pet shopάς πάει να πουλήσει.Πέτρες μην βάλεις μόνο moonstone βάλε κι άλλες ασβεστολιθικές.Δεν χρειάζεται ν' ανάψεις φωτιά και να βάλεις κανένα καζάνι για να τις βράσεις απλά άναψε το θερμοσίφωνο και σε μία λεκάνη μέσα στην μπανιέρα πλύνε τις καλά επίμονα,πολλές φορές με μια βούρτσα με πλαστικές σκληρές ''τρίχες''.Να αναφέρω πως σου άρεσαν ιδιαίτερα οι labidochromis caeruleus και μετά sciaenochromis fryeri, copadichromis borleyi, aulonocara nyassae, aulonocara marble marble peacock, aulonocara dragon blood, cyrtocara moorii, nimbochromis venustus και red zebra.Σου σύστησα να κάνεις με mbuna ή aulonocara κι αφού έδειξες ιδιαίτερη προτίμηση στις labidochromis caeruleus να πας προς mbuna μεριά και παρακαλώ να σχολιασθεί η ένδειξη μου.Κλεόβουλε;
-------------------------
Θέλω να προσθέσω παιδιά ότι το ενυδρείο δεν είναι 550 lt αφού το Anubias A 1800 Rio είναι 702 lt το Anubias A1800 Vision γιατί περί αυτού μιλάμε είναι 702 lt+.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PETROS_AFRICANOS : 22-06-14 στις 18:53 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-06-14, 19:27
Mratibu wa Afrika jeshi

Προεπιλογή

To ενυδρείο καθαρά λίτρα είναι 540~ λίτρα

Λόγω μήκους αν πάμε για πιο μεγαλόσωμα ψάρια
μια πρόταση θα μπορούσε να είναι:
1 χαρέμι (1+2) Copadichromis Borleyi http://www.cichlid-forum.com/profile...es.php?id=1009
1 χαρέμι (1+2) Sciaenochromis fryeri http://www.cichlid-forum.com/profile...es.php?id=1257
1 χαρέμι (1+2) Aulonocara baenschi http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=632
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-06-14, 22:20
Member

Προεπιλογή

Ευχαριστώ παιδιά για της συμβουλές.
Καταρχάς Dinoula (Κωνσταντίνα) είναι γυναίκα μου, περισσότερες φορές η ιδία μπαίνει αλλά σήμερα εγώ μπέικα να πάρω συμβουλές αφού εγώ θα στήσω το ενυδρείο τελικά.
Πέτρο της πέτρες έχω πάρει και είναι όλα moonstone δεν είναι όλα μεγάλα έχει και μικρά σαν άπλες πέτρες όχι με τρύπες.
Φυτά θέλω πολλά να βάλω γιατί μου αρέσουν πολύ, αλλά από ότι μου λένε λίγο anubia αντέχει ποιο πολύ σε σχέση με τα αλλά γιατί τα ψάρια τα τρώνε. Εσείς ποιο προτείνετε ώστε να αντέξουν στο χρόνο.
Όσο για τα ψάρια μαλών αυτά που είπε από την αρχή ο Κλεόβουλος.
1 χαρέμι (1αρσ+ 4θηλ) Pseudotropheus johanni http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=760
1 χαρέμι Labidochromis caeruleus http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=713
1 χαρέμι Metriaclima callainos http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=787
Μόνο αν γίνετε και αν υπάρχει κάποια από τα Ίδη να είναι κόκκινα η προς κόκκινα. Σαν αυτό που έχει ο Πέτρος, μιλάμε φοβερό ψαρί, δεν ξέρω πως λέγετε αλλά θα σας πει ο Πέτρος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-07-14, 11:45
Mratibu wa Afrika jeshi

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος Εμφάνιση μηνυμάτων
To ενυδρείο καθαρά λίτρα είναι 540~ λίτρα

Λόγω μήκους αν πάμε για πιο μεγαλόσωμα ψάρια
μια πρόταση θα μπορούσε να είναι:
1 χαρέμι (1+2) Copadichromis Borleyi http://www.cichlid-forum.com/profile...es.php?id=1009
1 χαρέμι (1+2) Sciaenochromis fryeri http://www.cichlid-forum.com/profile...es.php?id=1257
1 χαρέμι (1+2) Aulonocara baenschi http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=632
Όπως σωστά επισημαίνει ο kixlidatos 2 είδη Aulonocara δεν βάζουμε μαζί
γιατί θα υβριδίσουν και οι απόγονοι τους δεν πρέπει να διαδίδονται.

Η πρόταση που είχα κάνει πιο πάνω περιλαμβάνει το Sciaenochromis που σ' αρέσει και ένα Aulonocara (μπορείς να βάλεις ένα απ' αυτά που σ' αρέσουν).
Σαν τρίτο είδος διάλεξε τα Nimbochromis venustus που σου πρότειναν τα παιδιά πιο πάνω ή πχ κάποιο Copadichromis ή Protomelas ή Otopharynx ή Placidochromis (διάλεξε κάποιο είδος σχετικά μικρόσωμο, κάποια μεγαλώνουν πολύ).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-06-14, 09:16
Το avatar του χρήστη kixlidatos
kixlidatos Ο χρήστης kixlidatos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαντορινη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PETROS_AFRICANOS Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι plecostomus είναι πολύ ανθεκτικά ψάρια κι εγώ είχα παλαιότερα μαζί με Αφρικάνες και δεν έπαθαν τίποτε.Τους έβγαλα μόνο επειδή έκανα βιοτοπικά ενυδρεία και τα ψάρια αυτά δεν ζουν στην Αφρική.Πρόσεχε Έντυ μην τυχόν κι αυτός ο ''φίλος'' pet shopάς πάει να πουλήσει.Πέτρες μην βάλεις μόνο moonstone βάλε κι άλλες ασβεστολιθικές.Δεν χρειάζεται ν' ανάψεις φωτιά και να βάλεις κανένα καζάνι για να τις βράσεις απλά άναψε το θερμοσίφωνο και σε μία λεκάνη μέσα στην μπανιέρα πλύνε τις καλά επίμονα,πολλές φορές με μια βούρτσα με πλαστικές σκληρές ''τρίχες''.Να αναφέρω πως σου άρεσαν ιδιαίτερα οι labidochromis caeruleus και μετά sciaenochromis fryeri, copadichromis borleyi, aulonocara nyassae, aulonocara marble marble peacock, aulonocara dragon blood, cyrtocara moorii, nimbochromis venustus και red zebra.Σου σύστησα να κάνεις με mbuna ή aulonocara κι αφού έδειξες ιδιαίτερη προτίμηση στις labidochromis caeruleus να πας προς mbuna μεριά και παρακαλώ να σχολιασθεί η ένδειξη μου.Κλεόβουλε;
-------------------------
Θέλω να προσθέσω παιδιά ότι το ενυδρείο δεν είναι 550 lt αφού το Anubias A 1800 Rio είναι 702 lt το Anubias A1800 Vision γιατί περί αυτού μιλάμε είναι 702 lt+.
Υπαρχουν και αλλα ανθεκτικα ψαρια στον Αμαζονιο,θα συστησεις να βαλει και απο αυτα μαζι με τις αφρικανες?
Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους
Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ
Africa γιατι ετσι μαρεσει
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-06-14, 09:51
Member

Προεπιλογή

aulonocara dragon blood αυτό το ψάρι μπορώ να βάλω μαζί με τα άλλα ?
αυτό είδα στο ενυδρείο του Πέτρου και έμεινα.
φίλε μου Κλεόβουλος δεν ζήτω εγώ φούξια και σομον χρώματα άλλα η γυναίκα μου, νομίζω ότι καταλαβαίνεις όταν ερχεσε σε αντιπαράθεση με γυναικά τι γίνετε, πότε δεν θα βρεις το δίκαιο και σωστό.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές