|
Γαρίδες του γένους Caridina Amano, Sulawesi, CRS, Tiger, Bee, Green, Red nose κλπ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Και εμένα με στεναχωρεί όπως με στεναχωρεί το γεγονός ότι κάθονταν για μερικές μερες κρυμμένες. Απλά είδα ότι μερικοί δεν έχουν δει περίεργη συγκατοίκηση και είπα να δοκιμάσω. Λάθος μου? Λάθος μου. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν αυτοί που λένε ότι μόνο με τρία είδη ψαριών είναι safe οι γαρίδες και οι άλλοι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και σε άλλα κοινωνικά ενυδρεία όπως αυτό με guppies.
Και σχετικά με το ύφος, τι ακριβώς πρέπει να δικαιολογήσω? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το καλυτερο δολωμα για να πας για ψαρεμα ειναι οι ζωντανες γαριδες, φαντασου να χωραει και στο στομα του ψαριου ειναι σαν να περναει μια μπριζολα απο διπλα σου και να μην αγγιξεις. Τωρα οπως αναφερα και παραπανω θα υπαρχουν πολλοι που εχουν επιτυχημενες συγκατοικησεις με γαριδες, απλα εγω αντιπαραθετω οτι δεν προσεχουν το ενυδρειο τους καλα, και αυτο γιατι δεν θεωρω επιτυχια την μικρη αυξηση των γαριδων σε ενα ενυδρειο οταν δεν γνωριζουμε ποσες ακομη εχουμε χασει και εχουν γινει μεζες.
|
||||
|
||||
![]()
Έχει συζητηθεί πολλές φορές το θέμα για γαρίδες σε γαριδάδικα και γαρίδες σε ενυδρεία με ψάρια. Όσοι είχαν γαρίδες σε ενυδρείο με ψάρια(έστω και shrimp safe) και γαρίδες μόνες τους σε γαριδάδικο έχουν καταλάβει την διαφορά. Οι γαρίδες από ένστικτο μπροστά στη παρουσία ψαριών είναι επιφυλακτικές. Ειδικά οι γόνοι είναι ακόμα πιο επιφυλακτικοί.
Για διάφορους λόγους όμως προτιμάμε να έχουμε στο ενυδρείο μας μαζί με γαρίδες και ψάρια. Σε αυτή την περίπτωση προτιμάμε τα λεγόμενα safe shrimp ψάρια για να μηδενίσουμε τις απώλειες από τις γαρίδες. Οι γαρίδες σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν κάποιο χρόνο προσαρμογής για να συνηδειτοποιήσουν ότι δεν κινδυνεύουν και να τις δούμε να κολυμπάνε σε όλο το μήκος και πλάτος του ενυδρείου αλλά και πάλι δεν θα έχουν ίδια συμπεριφορά σε ενυδρείο μόνο με γαρίδες. Αν θέλουμε να έχουμε ψάρια μαζί με γαρίδες, καλό είναι οι γαρίδες να μπουν πρώτες στο ενυδρείο ώστε να προσαρμοστούν και να εξοικειωθούν με το χώρο και τις κρυψώνες του. Αν αυτό δεν είναι εφικτό επειδή υπάρχουν ήδη ψάρια μέσα στο ενυδρείο, τότε εισάγουμε τις γαρίδες πάντα βράδυ(με κλειστά φώτα) ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στις γαρίδες να προσαρμοστούν χωρίς τα τσιμπήματα περιέργειας από τα ψάρια που προσθέτουν έξτρα στρες στις γαρίδες με δυσάρεστα αποτελέσματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα γκάπι είναι shrimp safe για τις ενήλικες γαρίδες αλλά όχι για το γόνο των γαρίδων. Αν βέβαια το ενυδρείο μας είναι πυκνοφυτεμένο και με πολλές κρυψώνες θα επιζήσουν πολλά νεογέννητα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μετά από εισαγωγή - και μάλιστα μικρών γκάπυ 1cm - στο γαριδοενυδρείο, μέσα σε 2 λεπτά και μάλιστα μπροστά στα μάτια μου το γκαπάκι τσίμπησε ενήλικη γαρίδα λίγο μεγαλύτερη από το μέγεθός του... όπως κατάλαβες επιτόπου απόχη και πήγαν εξορία μόνα τους (σε μεγαλύτερο ενυδρείο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
To "...τα γκάπι είναι shrimp safe για τις ενήλικες γαρίδες..." είναι η συνέχεια της πιο παραπάνω παραγράφου ... δηλαδή
"...Αν θέλουμε να έχουμε ψάρια μαζί με γαρίδες, καλό είναι οι γαρίδες να μπουν πρώτες στο ενυδρείο ώστε να προσαρμοστούν και να εξοικειωθούν με το χώρο και τις κρυψώνες του. Αν αυτό δεν είναι εφικτό επειδή υπάρχουν ήδη ψάρια μέσα στο ενυδρείο, τότε εισάγουμε τις γαρίδες πάντα βράδυ(με κλειστά φώτα) ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στις γαρίδες να προσαρμοστούν χωρίς τα τσιμπήματα περιέργειας από τα ψάρια που προσθέτουν έξτρα στρες στις γαρίδες με δυσάρεστα αποτελέσματα."
------ Life is what happens while you are busy making other plans ------ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 25-03-16 στις 15:02 |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, τα διάβασα όλα τα γραφώμενά σου, απλά το σχόλιό μου ήταν περισσότερο ως άποψή μου με βάση το τι παρατήρησα εγώ
![]() Δηλαδή λες αυτό το τσίμπημα που περιέγραψα εγώ να ήτανε όντως τσίμπημα "περιέργειας"? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 25-03-16 στις 15:03 |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ήταν ήδη τα γκάπι μέσα και μπήκαν οι γαρίδες μετά.. ναι.
Αν καταφέρουν και βρουν οι γαρίδες κρυψώνα ώστε να ηρεμήσουν και να προσαρμοστούν έχει καλώς, αν όμως κάνουν σπασμωδικά πετάγματα στη μέση του ενυδρείου τότε η κατάληξη μάλλον θα είναι μοιραία... γι αυτό πρέπει να μπαίνουν πρώτα οι γαρίδες ή στη χειρότερη περίπτωση να μπαίνουν με κλειστά φώτα, μιλώντας πάντα για γκάπι και τα συναφή.. γιατί αν π.χ. έχουμε κιχλίδες μέσα στο ενυδρείο ούτε τα σβηστά φώτα ούτε οι κρυψώνες τις σώζουν.
------ Life is what happens while you are busy making other plans ------ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 25-03-16 στις 15:03 |
|
||||
|
||||
![]()
Αλεξανδρε το μηδενησουμε τις απωλειες ειναι λιγο υπερβολικο.
Να ελλατωσουμε την θεωρω καλυτερη λεξη. Κατα τα αλλα συμφωνω και δεν αναφερα οτι δεν μπορουμε, αλλα πιο ειναι το σωστο για αυτα τα πλασματα. Εγω κρινω πρωτα τον εαυτο μου ο οποιος για 5+ χρονια προσπαθησα να αυξησω τον πλυθησμο με shrimp safe ψαρια και δεν τα καταφερα σε ικανοποιητικο βαθμο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέματα σχετικά με αναπαραγωγή Amano. | yannis | Γαρίδες του γένους Caridina | 223 | 06-03-16 22:03 |
Θέματα σχετικά με συγκατοίκους Amano. | panos73 | Γαρίδες του γένους Caridina | 73 | 30-08-15 09:02 |
Γενικές πληροφορίες για Tropheus | MiziGr | Tanganyika | 6 | 14-07-15 08:03 |
γενικές πληροφορίες για πολλά κ διάφορα PETS | polykarpos | Ιστοσελίδες στο Internet | 10 | 08-02-15 22:52 |
Θέματα σχετικά με τη θερμοκρασία | Apollwnas | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 78 | 19-01-13 18:54 |