Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-06-14, 15:55
PETROS_AFRICANOS Ο χρήστης PETROS_AFRICANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑ
Προεπιλογή

Ντίνα μου δεν είναι όλα ή τους ύψους ή του βάθους όπως τα παρουσιάζει ο φίλος tyrinthos,μη τρομάζεις.Όλα τ' Αφρικάνικα έχουν φυτά ανάλογα τη λίμνη,σκληρότητα νερού και κατοίκους.Μπορείς να το κάνεις όσο φυτεμένο θέλεις αρκεί να βάλεις τα σωστά φυτά,που δεν θα 'ναι ακριβά.Υπάρχουν μεταξύ μας πολλοί λάτρεις του είδους κι αν αφήσεις παράμερα τους ιχθυολόγους των pet shop δεν θα ξοδεύεις άσκοπα τα χρήματα σου.Εγώ με την τρέλα; πάθος; των 7 ενυδρείων δεν ήξερα τίποτα από φυτά και φοβόμουν μήπως χαλάσω τις συνθήκες για τα ψάρια των ενυδρείων μου και μπλέξω μέχρι πριν 4 μήνες που αποκάλυψα σ' ένα φίλο τις ανυσηχίες μου και 2 φυτά που μου άρεσαν (vallisneria & anubias).Εκείνος μου χάρισε τα πρώτα κλαδέματα από vallisneria και μία anubias nana κι έτσι ξεκίνησα τους πειραματισμούς μου και τώρα δεν είμαι παντογνώστης αλλά γνωρίζω όλες τις anubias που εκτός από πανέμορφα φυτά είναι εύκολα.,κι ασφαλή στις 2 λίμνες.Όταν έστησα το 700άρι Tanganyika σκεφτόμουν κάποια φυτά ανθεκτικά στο νερό της λίμνης που είναι σκληρότερο και κάποιος φίλος εμπειρότερος από εμένα μου είπε ότι μπορώ εκτός από τα αναφερόμενα μου να βάλω crinum που είναι ωραίο κι ανθεκτικό αλλιώς θα είχα μόνο anubias barteri & anubias congensis.Δοκιμάστε αν θέλετε πάλι το σύνδεσμο κι αν δεν τα καταφέρετε ο δεύτερος σύνδεσμος είναι η παρουσίαση του ενυδρείου που δεν είχατε δει.

http://youtu.be/OLlydIq2lpw

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80338
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-14, 16:17
Το avatar του χρήστη Κωστας Malawi
Κωστας Malawi Ο χρήστης Κωστας Malawi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγαλεω
Προεπιλογή

Πετρο ξυλα ειπα να μη βαλει...φυτα ειπα βαλε οσα θες
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-14, 17:49
Το avatar του χρήστη Bill-Samos
Bill-Samos Ο χρήστης Bill-Samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Προεπιλογή

Βρε τι ειστε εσεις οι Αφρικανοι!!!Μην αγιασει ανθρωπος,να τον κολασετε!!
Σε τετοιο ενυδρειο και με αυτη την πλατη!!!! ψηφιζω και γω μονοκουκι Malawi..Φωναζει .Αλλα θα προτιμουσα 4-5 χαρεμια απο τα πιο ηρεμα mpuna παρα haps.Τα φυτα μπορει και να επιβιωσουν μπορει και οχι
(οι δικες μους τρωνε και τις ανουμπιες..)αλλα ποιος νοιαζεται??
Παλιά 11-06-14, 19:34
Το avatar του χρήστη Dimis
Dimis Ο χρήστης Dimis δεν είναι συνδεδεμένος
Διαχειριστής

Περιοχή: Μεγαρα Αττικης & Χαλανδρι
Προεπιλογή

Σου εχω μελανοταινιες ετοιμοπαραδοτες λεμε... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=75497

Τελειες για φυτεμενο,νερο βρυσης,πολυ κινηση,εντονο χρωμα...Τι αλλο θες?

Σοβαρα τωρα αν πας για φυτεμενο σε αυτα τα λιτρα οι μελανοταινιες πρεπει να ειναι η πρωτη σου επιλογη.
Αφρικανικες λιμνες με φυτα,ξυλα και μος δεν γινεται...Θα σε περιορισει και στο στησιμο.
Οι περισσοτερες μελανοταινιες δεν θα πειραξουν φυτα,θα δωσουν απιστευτη ζωη στα πολλα σου λιτρα,θα εχεις χρωμα και απαιτουν το ελαχιστο απο εσενα,δηλαδη νερακι βρυσης και εχουν και μεγαλες ανοχες στις εποχικες διακυμανσης θερμοκρασιας ωστε να μην καις πολυ ρευμα...

Δες εδω και 2 βιντεακια να δεις τι εστι μελανοταινια στα σωστα λιτρα...

BORKED

BORKED
Παλιά 12-06-14, 18:43
PETROS_AFRICANOS Ο χρήστης PETROS_AFRICANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑ
Προεπιλογή

Εμείς φίλε μου Δημήτρη δεν βράζουμε τα ψάρια για ψαρόσουπα και δεν καταναλώνουμε περισσότερα W από εσένα.Απλά έχουμε περισσότερα ενδιαφέροντα είδη,τόσα που και 10 ενυδρεία 700 λίτρων να κάνεις δεν χορταίνεις.Μου αρέσουν κι άλλα ψάρια όπως το θαλασσινό αλλά πανάκριβο και δυσκολότερο.Την Αφρική δεν την αλλά ζω με τίποτα.Κάτσε θα σε μοιριστεί ο Κλεόβουλος τι παραμυθιάζεις τους αρχάριους και θα σου εξηγήσει!!!!!! Πρόσεχε Ντίνα,θα σου προτείνουν να το κάνεις χρυσοψαράδικο,μονομαχοενυδρείο,platy και άλλα τρελά,μην πάει χαμένο το ενυδρείο.Ρώτα τους πόσα ενυδρεία έχουν και πόσα λίτρα για να δούμε πόσο ενδιαφέροντα ψάρια έχουν.Ο Bill-Samos είναι Αφρικάνος καλαμπουρτζής!!!!!Τα μεγαλύτερα ενυδρεία θα φιλοξενούν Malawi ή Tanganyika απο την Αφρική ή discus ή σαλάχια κι άλλα μεγάλα άγρια ψάρια ή αν έχεις το χρήμα θάλασσα.Ο Δημήτρης έχει πάθος με αυτά που σου έδειξε ( melanotaenias) από την Αυστραλία,δεν έχω γνωρίσει όμως πολλούς να τους αρέσουν.Εμείς οι Αφρικάνοι δεν είμαστε ανθρωποφάγοι,που βρίσκονται;;;;;;;;;
TANGANYIKA

MALAWI

Αυτές είναι εικόνες από τα ενυδρεία μου.Περιμένω τον ''κηπουρό'' να φυτέψει κι άλλα φυτά σε αυτά τα ενυδρεία αλλά και σε ένα 400άρι κι ένα 550άρι για να ετοιμαστούν για παρουσίαση!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-06-14, 21:21
Το avatar του χρήστη Dimis
Dimis Ο χρήστης Dimis δεν είναι συνδεδεμένος
Διαχειριστής

Περιοχή: Μεγαρα Αττικης & Χαλανδρι
Προεπιλογή

Να κοιταμε ομως και τι θελει η κοπελα ε...

Ζητησε φυτεμενο ενυδρειο με διακοσμο απο ξυλα και πετρες.

Το Αφρικανικο μπορει να προσφερει απο αυτα μονο τις πετρες και ενα στησιμο που δεν συνάδει με τα θελω που ανεφερε η κοπελα.

Οποτε εγω σωστα απαντησα στην ερωτηση της για το τι ψαρια μπορει να βαλει σε ενα τετοιο ενυδρειο με αυτα τα λιτρα.

Οι Αφρικανικες προτασεις δεν ξερω τι χασανε σε καποιον που ρωταει τι ψαρια να βαλει σε φυτεμενο ενυδρειο...
Λιμνες Αφρικης και φυτεμενο ενυδρειο εχουμε πει δεν...
Και φυτεμενο δεν εννοούμε 3 ανουμπιες και 2 βαλισνεριες!
Παλιά 13-06-14, 15:47
dinoula Ο χρήστης dinoula δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: peraeus
Προεπιλογή

μαλών λίγο θα περιμένω το να το στίσω το ενυδρείο.
μου αρέσει πάρα πολύ φυτεμένο με μικρά ψάρια και οι μελανοταινίες μου αρέσουν και τα γκουναμι μου αρέσουν.
αλλα επιδει εχω μεγαλο ενυδρειο μπορει να κάνω αφρικάνικες κιχλιδες με κάτι pleco και red tail black shark που είναι πανέμορφα.
όλα αυτά θα εξαρτηθεί τι ακριβώς θέλει και ο άνδρας μου.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές