Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-06-14, 20:04
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Καλα τα λες και δεν κανεις εκπτωσεις, οτι εχεις να πεις το λες .... αυτο ειναι γνωστο και προσωπικα δεν εχω προβλημα..

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αλλα λεω κι αλλο νοημα βγαινει?
Δεν μπορουμε ουτε να παρανοησουμε καμια φορα?!?

- Οσον αφορα το ταισμα, πιστευω οτι σαν ποσοτητα αυτη που βαζει ο φιλος ειναι οκ για τα ψαρια (βεβαια δεν ειμαι και μπροστα οταν ταιζει, αλλα το φανταζομαι απο τις φορες που τον εχω δει να ταιζει). Δηλαδη και μεγαλυτερο ενυδρειο να ειχε με αυτα τα ψαρια, παλι τοσο θα ταιζε φανταζομαι απο ποσοτητα τροφης. Απλα ανεφερα το πως ταιζει και το οτι δεν εχει θεμα με τις μετρησεις του....(δηλαδη ταιζει οπως πιστευει αυτος οτι ειναι το σωστο και δεν εχει καποιο θεμα στο ενυδρειο....φυσικα αν ειχε θεμα θα επαιρνε μεγαλυτερο φιλτρο ή ενυδρειο ή θα εδινε τα ψαρια)

- Εσυ εισαι σιγουρος οτι στο παρον προβλημα φταινε τα λιτρα, οι ρουτινες του φιλου κλπ ή μιλας γενικα?

- Redox?

- Ως ''λαθος παραμετρους νερου'' τι εννοεις? Το οτι το νερο του (που ειναι δικτυου) δεν ειναι καταλληλο για αυτα τα ψαρια? Αν ναι, οντως σωστα λες, αλλα αυτο ειναι προσωρινο μεχρι να το επεξεργαστει με τυρφη ή με οσμωση ωστε να το φερει στις σωστες τιμες. Μπορει σε αυτο να οφειλεται που τοσο συντομα επαθαν κατι? Και στα πετ σοπ δεν βλεπουμε ψαρια σε λαθος τιμες που αντεχουν περισσοτερο καιρο (ο φιλος εχει τα ψαρια 1 μηνα) μεχρι να πουληθουν χωρις να εμφανισουν (αλλο το τι μπορει γινει μετα απο καιρο) προβληματα?

- Και εγω για να ξεκαθαρισω τη θεση μου, να βοηθησω τον φιλο μου θελω που εχει σκασει... (οχι να τον δικαιολογησω σε οσους απο εσας εχετε αντιθετη αποψη για τις επιλογες του) Δεν το γραφω για να τον λυπηθειτε , ενημερωτικα το λεω για να δειξω οτι θελει το σωστο για τα ψαρια του και ξεκινησε ''καλα'' το χομπυ (εστρωσε το ενυδρειο 2 μηνες, δεν βιαστηκε να κανει πραγματα, κανει μετρησεις, διαβαζει στο ιντερνετ πραγματα να ενημερωνεται, πηρε 4-5 διαφορετικες τροφες να εχει ποικιλια, πηρε βιταμινες, τηρει τη ρουτινα του και δεν παρεκκλίνει απο το προγραμμα) και το στραβοπατημα του ηταν να παρει 25λιτρο. Αλλα με βαση οπως ειπα και στο θεμα της παρουσιασης του ενυδρειου του, το seriously fish που σε αυτα τα ψαρια δινει 40x20 ως εισαγωγικες διαστασεις, δεν εχει κανει και κανα τρελο σφαλμα (αν ειναι σωστο βεβαια αυτο που εχει γραψει το serioysly fish...αν και πολλα αλλα sites δινουν παρομοιες εισαγωγικες διαστασεις). Βεβαια, ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του για το ποσα λιτρα ειναι το σωστο να δωσει σε καθε ειδος ψαριου.. (αν προσωπικα μιλησω, θα τα εβαζα σε μεγαλυτερο ενυδρειο)

ΥΓ: Ο φιλος θα παει σιγουρα σε 60 - 80λιτρο. Το θεμα ειναι τι θα κανει τωρα για το προβλημα..

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
- Οτι λενε οι οδηγιες για τα "φαρμακα"
Αρα αμα ειναι κανει την 7ημερη θεραπεια που λενε αυτα τα 2 φαρμακα.
Παλιά 01-06-14, 20:52
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stratigos24 Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Απλα ανεφερα το πως ταιζει και το οτι δεν εχει θεμα με τις μετρησεις του....(δηλαδη ταιζει οπως πιστευει αυτος οτι ειναι το σωστο και δεν εχει καποιο θεμα στο ενυδρειο....φυσικα αν ειχε θεμα θα επαιρνε μεγαλυτερο φιλτρο ή ενυδρειο ή θα εδινε τα ψαρια)

2. Εσυ εισαι σιγουρος οτι στο παρον προβλημα φταινε τα λιτρα, οι ρουτινες του φιλου κλπ ή μιλας γενικα?

3. Redox?

4. Ως ''λαθος παραμετρους νερου'' τι εννοεις? Το οτι το νερο του (που ειναι δικτυου) δεν ειναι καταλληλο για αυτα τα ψαρια? Αν ναι, οντως σωστα λες, αλλα αυτο ειναι προσωρινο μεχρι να το επεξεργαστει με τυρφη ή με οσμωση ωστε να το φερει στις σωστες τιμες. Μπορει σε αυτο να οφειλεται που τοσο συντομα επαθαν κατι? Και στα πετ σοπ δεν βλεπουμε ψαρια σε λαθος τιμες που αντεχουν περισσοτερο καιρο (ο φιλος εχει τα ψαρια 1 μηνα) μεχρι να πουληθουν χωρις να εμφανισουν (αλλο το τι μπορει γινει μετα απο καιρο) προβληματα?

5. Και εγω για να ξεκαθαρισω τη θεση μου, να βοηθησω τον φιλο μου θελω που εχει σκασει... (οχι να τον δικαιολογησω σε οσους απο εσας εχετε αντιθετη αποψη για τις επιλογες του) Δεν το γραφω για να τον λυπηθειτε , ενημερωτικα το λεω για να δειξω οτι θελει το σωστο για τα ψαρια του και ξεκινησε ''καλα'' το χομπυ (εστρωσε το ενυδρειο 2 μηνες, δεν βιαστηκε να κανει πραγματα, κανει μετρησεις, διαβαζει στο ιντερνετ πραγματα να ενημερωνεται, πηρε 4-5 διαφορετικες τροφες να εχει ποικιλια, πηρε βιταμινες, τηρει τη ρουτινα του και δεν παρεκκλίνει απο το προγραμμα) και το στραβοπατημα του ηταν να παρει 25λιτρο. Αλλα με βαση οπως ειπα και στο θεμα της παρουσιασης του ενυδρειου του, το seriously fish που σε αυτα τα ψαρια δινει 40x20 ως εισαγωγικες διαστασεις, δεν εχει κανει και κανα τρελο σφαλμα (αν ειναι σωστο βεβαια αυτο που εχει γραψει το serioysly fish...αν και πολλα αλλα sites δινουν παρομοιες εισαγωγικες διαστασεις). Βεβαια, ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του για το ποσα λιτρα ειναι το σωστο να δωσει σε καθε ειδος ψαριου.. (αν προσωπικα μιλησω, θα τα εβαζα σε μεγαλυτερο ενυδρειο)

ΥΓ: Ο φιλος θα παει σιγουρα σε 60 - 80λιτρο. Το θεμα ειναι τι θα κανει τωρα για το προβλημα..
1. Ειδες ομως οτι τελικα εχει θεμα κι ας ειναι οι μετρησεις ... καλες?
2. Οχι δεν ειμαι σιγουρος. Εσυ βλεπεις κατι αλλο να φταιει?
Ή ατυχια ειναι (παιζει κι αυτο πχ ενας φιλος ειχε ψαρια υγιεστατα και εδωσε το Tds meter του σε καποιον να μετρησε το νερο στο ενυδρειο του και μετεφερε παθογονα και αρρωστησαν τα ψαρια του. Θα μου πεις δεν ηταν ατυχια ακριβως. Ατυχια ηταν το οτι δεν γνωριζε οτι ακομα και με το tds meter μεταφερονται παθογονα)
ή κατι που δεν μετριεται και δεν ειναι ορατο (πχ το redox),
ή καποιο λαθος που κανει και δεν ξερει οτι το κανει.
3. Μακαρι να μπορουσα να σου εξηγησω περι redox, δλδ οξειδοαναγωγης (Oxidation-Reduction Reactions) και προτυπου δυναμικου οξειδοαναγωγής (oxidation/reduction potential, ORP) και μαλιστα με δυο λογια. .
Διαβασε αυτο κι οτι πιασεις.
Μεσα σε ολα, λεει με λιγα λογια, οτι ολες οι μετρησεις μπορει να τα δειχνουν ολα τελεια και λογω "κακου" redox, ολα να ειναι λαθος.
http://www.americanaquariumproducts....Potential.html
http://www.netpets.com/fish/referenc...elbook10b.html
Και ως γνωστον οσο πιο μικρο το ενυδρειο, ολα (και το redox) αλλαζουν πιο ευκολα και γρηγορα.
Και αντε και τα pH GH KH NH3 NO2 NO3 PO4, τα μετρησες και ειναι .... "μια χαρα" ....

4. Δεν αποκλειεται.
Ποιος μας λεει οτι δεν ψοφανε και ψαρια στα πετσοπ, λογω λαθος παραμετρων? Ή ερχονται απο εκει, ηδη "καμμενα χαρτια" στα χερια μας?

5. Καλα κανεις, αλλα να διαβαζει και κανεις αλλος, να ξερει τι παιζεται, μπας και γλυτωσουμε τιποτα.
Το στραβοπατημα αυτο με το ενυδρειο, ακομα κι αν ηταν και το μοναδικο, ειναι απο τα βασικα.
Το serisouly fish σπανια κανει λαθη. Κι εδω καλα τα λεει: διαστασεις ενυδρειου "at least 40 ∗ 20 cm"
Αυτο τι σημαινει?
Οτι μπορει η θεια μου η κυρα Καλλιθεα, να βαλει σε ενα ενυδρειο 40χ20 τετοια ψαρακια και να της ζησουν αυτα καλα κι εμεις καλυτερα?
Τα μινιμουμ λιτρα, θελουν μαξιμουμ γνωσεις και μαξιμουμ συντηρηση.
Και μαξιμουμ ΤΥΧΗ.
Πολυ λιγοι το εχουν καταλαβει. αυτο.
Ολοι νομιζουν οτι μιλαει μονο για το ποσο μινιμουμ χωρο θελει το καθε ψαρι για να κινηθει κλπ και απο εκει και μετα αν το ικανοποιησουν αυτο, ειναι .... "ολα μια χαρα" ... "τρεχει μονο του το ενυδρειο"
-------------------------
ΥΓ Για τωρα ειπαμε τι μπορει να κανει.
Τι αλλο να γραψουμε?
Αν μας παρει η κατω βολτα στο ενυδρειο και δεν μπορουμε να κανουμε διαγνωση αστα .... μονο προσευχες
Δεν θα εγραφα στο θεμα, γιατι εχουν ηδη γραφτει τα σημαντικα και δεν μπορει να γινει και κατι αλλο σοβαρο δλδ. Κι αυτα με το μελαφιχ εκτοζον κλπ ειναι μαζι με αγιος ο θεος και πατερ ημων κλπ
Πιο πολυ εγραψα, για να γραψω .... αυτα που εγραψα.

Προληψη με σωστες συνθηκες και οχι με φαρμακα

Και ελεος καποια στιγμη (γιατι καπου ακουσα κατι για την επιμονη μας για μεγαλυτερα ενυδρεια)
Και δεν πουλαμε μεγαλα ενυδρεια, για να πει κανεις οτι επιμενουμε σε αυτα λογω κερδους.
Τα πετσοπ κονομανε και παλι.
Ο χομπιστας τι θα γλυτωσει? Λεφτα?
Αφου παλι θα τα δωσει σε φαρμακα και καινουρια ψαρια.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 01-06-14 στις 20:52 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-06-14, 21:01
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Εγινε Σπυρο. Ευχαριστω και παλι.

Βλεπουμε λοιπον...
Παλιά 01-06-14, 21:10
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Βλεπουμε.

ΥΓ Και προς διευκρινιση, με το Στρατηγο ειμαστε και φιλοι και εχω ενα παραπανω θαρρος να γραψω πιο χυμα την αποψη μου χωρις να παρεξηγηθω, γιατι το θεμα με τις ασθενειες ειναι καπως λεπτο.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές