|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Παιρνοντας ως δεδομενο οτι θα κανεις ενα low tech φυτεμενο (τουλαχιστον στην αρχη), εχω μια παρατηρηση. Αν στη συνεχεια, φυσικα, αυξησεις φωτισμο, βαλεις CO2 και προχωρησεις σε προγραμμα λιπανσης, αλλαζουν τα δεδομενα.
Τα φυτα που θα ηθελες να βαλεις, θα ελεγα να τα ξεχωρισεις για αρχη σε αργης σχετικα και γρηγορης αναπτυξης: Αργης: Microsorum pteropus Java Moss ή xmass moss Cryptocoryne wendtii Echinodorus bleheri (γινεται πολυ μεγαλο για το ενυδρειο σου) Γρηγορης: Hygrophila polysperma Ceratophyllum demersum Hygrophila difformis Hygrophila corymbosa Γνωμη μου ειναι να μην τα βαλεις ολα απο την αρχη. Βαλε τα δυο, για παραδειγμα και στη συνεχεια βαζεις τα υπολοιπα. Εξηγω γιατι το λεω: -Το θεμα με τα φυτα γρηγορης αναπτυξης ειναι οτι απορροφουν ταχυτατα θρεπτικα συστατικα, με αποτελεσμα να περιοριζονται τα διαθεσιμα για τα υπολοιπα. -Καποια απο τα γρηγορης αναπτυξης θα προσαρμοστουν πιο γρηγορα στο νεο περιβαλλον, με αποτελεσμα να γινουν πιο ανταγωνιστικα σε σχεση με τα αλλα γρηγορης αναπτυξης, "κλεβοντας" στην ουσια θρεπτικα συστατικα πιο ευκολα. -Το πιθανοτερο αποτελεσμα, θα ειναι να αναπτυχθουν καποια, ενω καποια αλλα να μεινουν στασιμα, εως και να μην τα καταφερουν να αναπτυχθουν σωστα, στο τελος. Για υποστρωμα, θα σου προτεινα το seachem flourite, το οποιο ειναι παθητικο, δε χανει τη δραση του και δε θελει αλλαγη. Μπορεις να κανεις αναμιξη με χαλικι, ωστε να βγει πιο οικονομικα (γιατι εχει λιγο τσιμπημενη τιμη).
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
το καινούργιο μου μωρό | Emily82 | ¶λλα ζώα | 43 | 07-07-12 16:10 |
καινούργιο ενυδρείο | παπαε | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 24-01-08 16:23 |
καινούργιο ενυδρείο | chris | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 28 | 27-12-06 16:04 |
Το καινούργιο μου καπάκι | laskarino | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 05-04-05 15:05 |
Καινούργιο Ενυδρείο !!! | arisal | Malawi | 1 | 13-06-04 17:10 |