Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-05-14, 00:41
GIANNHS KOI Ο χρήστης GIANNHS KOI δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Attikh
Προεπιλογή Κόστος

Καλησπέρα. Το κόστος συντήρησης της λίμνης είναι ανάλογο με τα λίτρα. Αλλά κυρίως με τήν ιχθειοφόρτωση .Πάντως, αν αγαπας τα Κοι δώστους λίτρα . Αφου ούτος η αλλος το κάνεις και μπαίνεις στα έξοδα ,γιατι να μήν το κάνεις σωστά.Η λίμνη πού φιλοξενή ΚΟΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ............Αλλιώς θα έχεις σοβαρά προβλήματα!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-05-14, 07:10
Το avatar του χρήστη octania246
octania246 Ο χρήστης octania246 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: salonica
Προεπιλογή

καλημερα σε ολους.
Οπως ειπα και πριν θα ηθελα να βαλω koi αλλα το κοστος συντηρησης και εξοπλισμου με αποτρεπει.
και καθοτι ειμαι στο ξεκινημα και πρωτη φορα με λιμνες δεν θα ηθελα απο τωρα να παω σε κατι τετοιο.
οποτε ξεκιναμε με απλα χρυσοψαρα και στο μελλον βλεπουμε.
για να φανταστητε ξεκινησα με το να παρω μια ετοιμη λιμνη των 1000λιτρων.
μετα ειπα ας παω σε κατι λιγο πιο μεγαλο γιατι θα το μετανιωσω και εψαξα για ετοιμη λιμνων 2000λιτρων.ολο και ολο βρηκα 1 ετοιμη λιμνη fiberglass 2000λιτρων αλλα μολις εμαθα την τιμη 1000¤ ειπα οκ θα παω σε liner παροτι ΔΕν ηθελα να το χρησιμοποιησω.Ειμαι λιγο πιο πολυ του ετοιμου απο τις κατασκευες.

liner ακομα δεν εχω καταφερει να βρω σε 1mm.
αν τελικα βαλω διπλο του 0,5 ειναι κακο?υπερβολη?ισως με παραπανω εδαφοπανα αντι του διπλου?

επισης εχετε καποιο φιλτρο-αντλια να μου προτεινετε για περιπου 8000λιτρα?

Σας ευχαριστω θερμα και συγνωμη που σας ζαλιζω με ερωτησεις που ισως να εχουν χιλιοαπαντηθει

Malawi biotope.....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-05-14, 09:56
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

καταρχην καλη επιτυχια.ελπιζω να καταφερεις να τη φτιαξεις οπως θες για να δουμε φωτο

να σου πω την αληθεια,δεν τα ξερω τα φιλτρα για λιμνες πολυ καλα και δεν μπορω να σου προτεινω καποιο συγκεκριμενο μοντελο για τοσα λιτρα,αλλα επειδη τα λιτρα ειναι πολλα και προκειται για λιμνη που μαζευει αρκετη βρωμα απεξω,φυλλα που πεφτουνε κλπ,πιστευω πως δυσκολα θα βρεις ετοιμο φιλτρο που να σε καλυπτει.

στη θεση σου θα εφτιαχνα φιλτρο diy ειτε με βαρελι(αυτες τις οθογωνιες δεξαμενες γεματο με σφουγγαρι και ελαφροπετρα) ειτε σε στυλ bakki, περιμετρικα η ορθιο(με ζαρντινιερες).

κανε μια αναζητηση εδω μεσα αν θελεις για bakki shower,θα βρεις αρκετα θεματα.

πιστευω πως αυτες οι λυσεις θα βγαινανε πολυ πιο οικονομικα και θα καλυπτανε πολυ καλυτερα τα λιτρα σου.

καποια στιγμη πριν κανα δυο-τρια χρονια,σε μια εκθεση που ειχα παει στο ελληνικο,(δε θυμαμαι τι εκθεση ητανε)υπηρχανε περιπτερα εταιρειων με φιλτρα επεξεργασιας λυμματων (ορθογωνια πλαστικα) με σφουγγαρια κλπ.
δεν μπορω να θυμηθω ονομασιες,αλλα θυμαμαι πως σκεφτομουν πως θα ητανε οτι πρεπει για λιμνη.ψαξτο λιγο αν θες...

για το Liner,αν θυμαμαι καλα εψαχνε και καποιος αλλος και αναγκαστηκε να φερει απεξω τελικα.
πιστευω πως με διπλο του μισου χιλιοστου θα ησουνα ενταξει,αλλα καλυτερα περιμενε να σου απαντησουν τα παιδια εδω στις λιμνες που εχουν πολυ μεγαλυτερη εμπειρια απο μενα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-14, 09:19
Το avatar του χρήστη aliens-
aliens- Ο χρήστης aliens- δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα - Βρηλισσια
Προεπιλογή

Και εγώ θα σου πρότεινα φίλτρο diy που θα σου έρθει ποιο οικονομικό με καλύτερο αποτέλεσμα.

Για λινερ ποιο χοντρό θα πρέπει να παραγγείλεις από έξω. Ούτε έγω είχα βρει στην Ελλάδα ποιο χοντρό λινερ από 0,5.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-14, 10:46
Senior Member

Προεπιλογή

ωραιο το bak shower αλλα ρε παιδια που να το κρυξεις ολο αυτο το συστημα.
θελω να πω οτι ναι μεν αλλα.εκτος αν παω στην λυση βαρελι με αντλια και να μπει πισω απο τον καταρακτη οποτε το κρυψο καπου εκει.
θα δω δεν εχω αποφησει ακομα μιας και θελω δω το τελικο μεγεθος που θα βγει.
αυριο και θα παω και σε ενα συνεργαζομενο φυτωριο τις γυναικας μου που φερνει λινερ να δω αν το δικο του ειναι 1mm η οχι.

εχετε μηπως καποιο λινκ απο που εχετε παρει το δικο σας?
η εστω με pm αν καποιος δεν θελει εδω?

ευχαριστω θερμα

Malawi biotope.....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-05-14, 23:33
Andros Ο χρήστης Andros δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Tseri, Nicosia
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Andros
Προεπιλογή

Φιλε μου οπωσδηποτε το λαινερ θα πρεπει να ειναι 1χιλ. τουλαχιστον. Το 0.5 δεν κανει σε καμια περιπτωση...

Οταν καταληξεις στα τελικα λιτρα που θες τοτε θα μιλησουμε και για τον εξοπλισμο. Παντως πληροφοριακα θα σου πω οτι αν δεν θα φτιαξεις ενα DIY φιλτρο το powerflo της laguna ειναι ενα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ φιλτρο... αλλα περαν τουτου αυτο που εμενα μου εκανε τρομερη εντυπωση ειναι το γεγονος οτι ειναι το μονο φιλτρο απο οσα εχω δοκιμασει που μαζευει τις πρωτεινες του νερου σε πολυ μεγαλο βαθμο.

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-14, 22:36
Senior Member

Προεπιλογή

καταρχην θελω να σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας μεσα απο αυτο το ποστ και μεσω τον pm.

λοιπον εχουμε και λεμε.
βρηκα λινερ σε 1.2mm παχος
το οποιο σε διασταση 9χ7 βγαινει ουτε λιγο ουτε πολυ στα 700+¤!!!

η αγορα του λινερ θα γινει απο αγγλια εχω μιλησει με το καταστημα και αν και δεν δινει δυνατοτητα μεσω site να παραγγειλω ειπε οτι μπορει να μου το στειλει.
επειδη οπως ειπα δεν θα ηθελα να παω σε dyi φιλτρο μιας και θα παραγγειλω και το liner απο εκει λεω να παραγγειλω και το φιλτρο μαζι αν δεν μου πει κατι τρελλο για τα μεταφορικα.
παρακαλω τις αποψεις για τα παρακατω που βρηκα ουτως ωστε να φυγει η παραγγελια αμεσα.
λιτρα λιμνης ετσι οπως παει η δουλεια θα ειναι γυρω στα 10000λιτρα.
ΚΟΙ OXI τουλαχιστον οχι τωρα.στο μελλον ισως.....

παρακαλω τις αποψεις στα παρακατω μιας και δεν ξερω για αυτα τα λιτρα τι αντλια χρειαζεται..

http://www.pondkeeper.co.uk/hozelock...500-pump/p2213

μου φαινεται καλο αλλα δεν ξερω αν η αντλια ειναι ικανη για λιμνη γυρω στα 10000λιτρα.παρολαυτα η καταναλωση ειναι μολις 50w για 6500l/h

http://www.pondkeeper.co.uk/pond-kit...5000-set/p1961

αυτο ειναι ενα κιτ ετοιμο.λινερ-φιλτρο-αντλια- ολα.η τιμη ειναι προσιτη το λινερ ειναι στις διαστασεις μου με την διαφορα οτι στο πακετο αυτο κερδιζω 130λιρες σε σχεση με το να τα παρω ξεχωριστα.επισης η αντλια του ειναι στα 95w

http://www.pondkeeper.co.uk/pond-kit...ush-6000/p1338

και αυτο ειναι κιτ πανω κατω στις ιδιες διαστασεις αλλα με πιο απλο φιλτρο και αντλια απο οτι αναφερει βεβαια μονο για χρυσοψαρα.

γενικα εχω διαβασει τοσα πολλα αυτες τις μερες που αντι να ξεκαθαριζουν τα πραγματα πιο πολυ εχω μπερδευτη

pls τα φωτα σας και την υπομονη σας.απο εβδομαδα θα αρχισει και το φωτογραφικο υλικο με τον χωρο και τα σκαψίματα...

Malawi biotope.....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές