|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν κανουν δουλεια οι ταμπλετες χαλας τσαμπα χρηματα!μεχρι να παρεις μπουκαλα δοκιμασε το συστημα με τα δυο μπουκαλια στη σειρα που σου προτεινε ο Θοδωρης!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μη βαζεις διαφορα σκευασματα στο ενυδρειο, χωρις λογο. Το CO2 πρεπει να παρεχεται με αλλο τροπο στο ενυδρειο. Μονο ισορροπια δεν θα προκαλεσουν οι διαφορες προσθηκες. Αυτος ειναι ο κυριοτερος λογος εμφανισης αλγης.
|
||||
|
||||
![]()
οκ ας πουμε οτι η εμφανιση της αλγης ειναι η ανισοροπια του co2 επιδει ειναι diy και ταμπλετα,αν δεν ιπιρχε προσθικι co2??και κατι αλλο εχω μαι αεραντλια και τιν ειχα σινεχος ανιχτι,μετα απο διβασμα τιν εβγαλα τελειος εκανα καλα??????
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειπα οτι μονο η ανισορροπια του CO2 προκαλει αλγη. Γενικως η ανισορροπια προκαλει αλγη. Ειτε ειναι μη σταθερη παροχη CO2, μη σταθερη ή περισσοτερη λιπανση απο αυτη που χρειαζονται τα φυτα, λαθος φωτισμος κλπ. Υποθετω οτι η παροχη CO2 σε εκανε να βαζεις και λιπασματα, τα οποια προφανως ηταν σε υπερδοσολογια σε σχεση με τις αναγκες των φυτων.
Η αεραντλια δε χρειαζεται σε ενα φυτεμενο ενυδρειο, καλα εκανες και την εβγαλες. Αρκει να μη βλεπεις τα ψαρια στην επιφανεια να ανασαινουν δυσκολα.
|
||||
|
||||
![]()
οχι τα ψαρια μου ειναι οκ μια χαρα!!!οποτε καλυτερα να μιν ξαναβαλω ταμπλετα και να βγαλω και το diy co2 μεχρι να παρω μπουκαλα????????τα φυτα μου ειναι ευκολα και οχι πυκνοφιτεμενο.....απο φοτισμο εχω 2χ45 τ5 τις απλες λευκες + ανακλαστηρες και αναβουν 8 ωρες......
|
|
|||
|
|||
![]()
Αεραντλία μην ξανα βάλεις , αν κάνεις θεραπεία με φάρμακο για τα ψάρια τότε καλό είναι να βάζεις και την αεραντλία για έξτρα οξυγόνωση όσες μέρες διαρκεί η θεραπεία.. αρκεί η ανατάραξη της επιφάνειας του νερού απο την έξοδο του φίλτρου για να οξυγονώνετε...
Ταμπλέτες co2 μην ξανα βάλεις, προσφέρει ελάχιστα... Το co2 μιας και DYI θα πρέπει να το έχεις όπως σου προείπαν.. δηλαδή τουλάχιστον 2 μπουκάλια 2λιτρα σε σειρά, εγώ θα έβαζα 3... και να τα αλλάζεις διαδοχικά κάθε εβδομάδα για να έχεις όσο το δυνατών γίνετε σταθερή παραγωγή co2.. -στο κάθε μπουκάλι θα βάλεις 2 κούπες ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαγιά σε νερό βρύσης όλα αυτά.. αν το νερό σου έχει χαμηλό ΚΗ (8 και κάτω) να βάζεις στο μείγμα ενα κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής, επιδή έχεις αρκετά λίτρα και αρκετό φωτισμό θέλει προσοχή στο co2 να είναι επαρκές αλλιώς θα γεμίσεις την χειρότερη άλγη, την μαύρη τριχοειδή.. |
|
||||
|
||||
![]()
Αναταραξη στο νερο έχω λίγη...Οκ προς το παρών θα το φτιάξω με τα 3 μπουκαλια στη σηρα η με ένα 2 λίτρο και ένα 4αλιτριο που τα έχω και με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω μπουκαλα κομπλε.απο οτι βλέπω μου έχει πεταξη λίγοι μαυρι τριχοηδη και λέω να βάλω excel.......εσεις τι λέτε??οταν βάλω την μπουκαλα ποια θέματα θα λυθούν??????
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορία | Annoulini | Αρχάριοι γλυκού νερού | 46 | 03-10-12 21:47 |
Ίσως μία χαζή απορία... | Emily82 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 09-01-11 15:07 |
d.i.y co2 απορία | DeAdMeAt | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 14-05-10 12:20 |
Απορία.... | iliastra | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 03-02-09 18:05 |
Απορία για DIY CO2!!! | john_street_triple67 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 21-01-08 22:13 |