|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλά να πάθεις και καλά ξεμπερδέματα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το λινερ που πήρα έδινε 40 χρόνια εγγύηση. Κάπου αλλού διάβαζα ότι καλό είναι να έχει πάχος ~1,0 και ότι αυτό που διαλέγεις είναι πολύ λεπτό. Μην ξεχάσεις να πάρεις και γεωύφασμα για να βάλεις κάτω από το λινερ.
Μπορείς να κάνεις λίμνη και ρυάκι. Πάρει 6χ9 μέτρα. Κόψε 1χ6 μέτρα και κάντο ρυάκι. Στην “ένωση” πρέπει να υπάρχει διαφορά ύψους οπότε να μην έχεις φόβο για απώλειες. Το ρυάκι έχει και τα θετικά και τα αρνητικά. Θετικό ότι θα μαζέψεις όλη την πανίδα της περιοχής. Αρνητικό ότι θα σου πιάσει πολύ χώρο (έχεις βέβαια) και ότι θα είναι ένα θέμα και το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Το καλοκαίρι θα έχεις μεγαλύτερη εξάτμιση και τον χειμώνα τον φόβο με τα χιόνια μην παγώσει όλο το ρυάκι και…. Χοντρικά πας για 15 κυβικά λίμνη. Μπόλικα λίτρα !!! Θα χρειαστείς ένα κυκλοφοριτή στα 30.000 λίτρα /ώρα. Φίλτρα ? Άρχισε να βρίσκεις μεγάλα βαρέλια και θα βρούμε πως θα τα γεμίσεις. Πάντως τόσα λίτρα με ΚΟΙ θα είναι απίθανο το αποτέλεσμα. Εγώ θα άρχιζα με π.χ. 3 ΚΟΙ και μικρή φίλτρανση και σταδιακά, με τα χρόνια, θα αύξανα τα φίλτρα αλλά και τα ΚΟΙ. Όπου υπάρχει πράσινο ή όπου υπάρχει νερό εμφανίζονται και κουνούπια. Βέβαια και στις πολυκατοικίες έχει κουνούπια…. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επειδή το νερό δεν θα είναι στάσιμο δεν θα μπορούν να γεννήσουν Ακόμα και αν γεννήσουν, είναι πάρα πολύ καλώς μεζές για όλο το είδος των ψαριών. Άσε που δεν κυκλοφορούν όλο το διάστημα του χρόνου. Έχεις καθόλου σκιά? Έχει μεγάλη ηλιοφάνεια? Φαντάζομαι ότι είναι ανοιχτός χώρος. Καλό είναι να κρύβεται πίσω από κανένα αειθαλές δέντρο. Την UV δεν σε βλέπω να την αποφεύγεις. Καλή αρχή !!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
λινερ δεν εχω καταφερει να βρω σε παχος 1mm. εαν αγορασω αυτο που βρηκα δεν κανει?και αν το βαλω διπλο δηλαδη παρω 2 και μπει το ενα πανω απο το αλλο? εδαφοπανα υπαρχουν οσα θελουμε μιας και οπως ειπα εχουμε φυτωριο οποτε ειναι δικα μας.μπορω να βαλω και 2 και 3 μαζι.και αρχικα εννοειται οτι θα μπει και μια στρωση αμμου. σκια στο σημειο δεν υπαρχει καθολου.αλλα και αυτο δεν ειναι προβλημα μιας και λογο τις δουλειας μπορω να βαλω κατευθειαν ετοιμα μεγαλα δεντρα 3-4 μετρων οποτε και εκει ειμαστε οκ ![]() 15000τονοι τρομαζουν.οχι για τους τονους αλλα για την συντηρηση και την αγαπη μας στην δεη.επισης οπως ειπα θα ηθελα να την κανω να δουλευει με φωτοβολταικα αλλα μαλλον το βλεπω χλωμο γιατι στο τελος για να καλυφθηνουν ολες αυτες οι απαιτησεις θα πρεπει να δωσω 3000+€ μονο για το φωτοβολταικο.αλλα αυτο θα το δουμε στην πορεια. Θελω την λιμνη βασικα να την βγαλω γυρω στα 7 με 8000λιτρα. μπορειτε να μου πειτε μια γνωμη για τα φιλτρα που εχω βρει η αν εχετε κατι αλλο υποψιν να μου προτεινετε? http://www.quiko.gr/ED377805.el.aspx αυτο ειναι τις sacem τους ιδιοκτητες τους γνωριζω καλα οποτε μενει αν ειναι καλο και αν μας καλυπτει. http://www.petsupermarket.gr/4526/%C...ll-filter.html μου φαινεται πολυ καλο και δυνατο και πρεπει να κανει ωραιο καταρακτη αν κρινω απο το ανοιγμα που εχει.επισης εχει καλες κριτικες οπου και αν το εχω δει αν και σε τιμη τσιμπαει οπως και τις sacem γενικα δεν ειμαι πολυ το diy αν και πολλες φορες δουλευουν καλυτερα απο τα ετοιμα και εργοστασιακα. απλα λογο χρονου θα προτιμουσα σε καποιο ετοιμο φιλτρο και ας βγαινει λιγο πιο ακριβο.......
Malawi biotope..... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη octania246 : 22-05-14 στις 11:18 Αιτία: προσθηκη |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα. Το κόστος συντήρησης της λίμνης είναι ανάλογο με τα λίτρα. Αλλά κυρίως με τήν ιχθειοφόρτωση .Πάντως, αν αγαπας τα Κοι δώστους λίτρα . Αφου ούτος η αλλος το κάνεις και μπαίνεις στα έξοδα ,γιατι να μήν το κάνεις σωστά.Η λίμνη πού φιλοξενή ΚΟΙ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ............Αλλιώς θα έχεις σοβαρά προβλήματα!!!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα σε ολους.
Οπως ειπα και πριν θα ηθελα να βαλω koi αλλα το κοστος συντηρησης και εξοπλισμου με αποτρεπει. και καθοτι ειμαι στο ξεκινημα και πρωτη φορα με λιμνες δεν θα ηθελα απο τωρα να παω σε κατι τετοιο. οποτε ξεκιναμε με απλα χρυσοψαρα και στο μελλον βλεπουμε. για να φανταστητε ξεκινησα με το να παρω μια ετοιμη λιμνη των 1000λιτρων. μετα ειπα ας παω σε κατι λιγο πιο μεγαλο γιατι θα το μετανιωσω και εψαξα για ετοιμη λιμνων 2000λιτρων.ολο και ολο βρηκα 1 ετοιμη λιμνη fiberglass 2000λιτρων αλλα μολις εμαθα την τιμη 1000€ ειπα οκ θα παω σε liner παροτι ΔΕν ηθελα να το χρησιμοποιησω.Ειμαι λιγο πιο πολυ του ετοιμου απο τις κατασκευες. liner ακομα δεν εχω καταφερει να βρω σε 1mm. αν τελικα βαλω διπλο του 0,5 ειναι κακο?υπερβολη?ισως με παραπανω εδαφοπανα αντι του διπλου? επισης εχετε καποιο φιλτρο-αντλια να μου προτεινετε για περιπου 8000λιτρα? Σας ευχαριστω θερμα και συγνωμη που σας ζαλιζω με ερωτησεις που ισως να εχουν χιλιοαπαντηθει
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην καλη επιτυχια.ελπιζω να καταφερεις να τη φτιαξεις οπως θες για να δουμε φωτο
![]() να σου πω την αληθεια,δεν τα ξερω τα φιλτρα για λιμνες πολυ καλα και δεν μπορω να σου προτεινω καποιο συγκεκριμενο μοντελο για τοσα λιτρα,αλλα επειδη τα λιτρα ειναι πολλα και προκειται για λιμνη που μαζευει αρκετη βρωμα απεξω,φυλλα που πεφτουνε κλπ,πιστευω πως δυσκολα θα βρεις ετοιμο φιλτρο που να σε καλυπτει. στη θεση σου θα εφτιαχνα φιλτρο diy ειτε με βαρελι(αυτες τις οθογωνιες δεξαμενες γεματο με σφουγγαρι και ελαφροπετρα) ειτε σε στυλ bakki, περιμετρικα η ορθιο(με ζαρντινιερες). κανε μια αναζητηση εδω μεσα αν θελεις για bakki shower,θα βρεις αρκετα θεματα. πιστευω πως αυτες οι λυσεις θα βγαινανε πολυ πιο οικονομικα και θα καλυπτανε πολυ καλυτερα τα λιτρα σου. καποια στιγμη πριν κανα δυο-τρια χρονια,σε μια εκθεση που ειχα παει στο ελληνικο,(δε θυμαμαι τι εκθεση ητανε)υπηρχανε περιπτερα εταιρειων με φιλτρα επεξεργασιας λυμματων (ορθογωνια πλαστικα) με σφουγγαρια κλπ. δεν μπορω να θυμηθω ονομασιες,αλλα θυμαμαι πως σκεφτομουν πως θα ητανε οτι πρεπει για λιμνη.ψαξτο λιγο αν θες... για το Liner,αν θυμαμαι καλα εψαχνε και καποιος αλλος και αναγκαστηκε να φερει απεξω τελικα. πιστευω πως με διπλο του μισου χιλιοστου θα ησουνα ενταξει,αλλα καλυτερα περιμενε να σου απαντησουν τα παιδια εδω στις λιμνες που εχουν πολυ μεγαλυτερη εμπειρια απο μενα. |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ θα σου πρότεινα φίλτρο diy που θα σου έρθει ποιο οικονομικό με καλύτερο αποτέλεσμα.
Για λινερ ποιο χοντρό θα πρέπει να παραγγείλεις από έξω. Ούτε έγω είχα βρει στην Ελλάδα ποιο χοντρό λινερ από 0,5. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
full planted | sailim | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 05-03-10 22:51 |
full planted | golf4470 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 12 | 13-06-09 14:09 |
Παρουσιαση Full Planted | Raven | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 57 | 09-08-08 01:23 |
Φωτισμος για full planted 80 lit | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 17-09-07 12:51 |
Full Planted | Steve | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 32 | 18-07-07 12:02 |