|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ δεν περίμενα να έχω τόσο γρήγορα τέτοιο αποτέλεσμα.
Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι κάθε φορά που καθαρίζω - αλλαγή νερού, βάζω και σκούπα γιατί υπάρχει άλγη από τα φυτά που έχουν καθαριστεί οπότε καθαρίζει και το υπόλοιπο της τροφής (NO3 = 0 mg/l). Έχω τυπώσει από καιρό τον πίνακα από http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_co2chart.htm . Σήμερα που τον συγκρινά με τον 'δικό μας' http://www.greekaquarist.com/vb/atta...attachmentid=1 είδα και έχουν διαφορές όχι στις τιμές αλλά ως προς το τι θεωρούν πράσινες περιοχές τους ! Ποιός είναι ο σωστός ; Αυτός είναι και ο λόγος που έχω το pH εκεί. (Γιάννη λιπάσματα δεν βάζω καθόλου τώρα.)
|
||||
|
||||
![]()
Κάποια στιγμή θα ξαναρχίσεις να βάζεις λιπάσματα.
Φυσικά με μέτρο. Ο Πίνακας του gab ειναι ο σωστός. Αυτός ειναι και ο λόγος που σου είπα οτι μπορείς να κατέβεις στα 6,8 στο pH Ο πίνακας του chuck απλά δεν εχει ανανεωθεί. Κάποτε έβαζαν σαν όριο τα 5 ppm στο ΝΟ3 για να έχουν την ελάχιστη άλγη Σήμερα το όριο έχει ανέβει στα 15-20 σε full planted ενυδρεία. Τα ίδια και με το Fe που το είχαν στα 0,1 ppm ενώ σήμερα έχει ανέβει στα 2 ppm. Οταν πάνε "όλα καλά" τότε ανεβαίνουν και τα όρια "εντός της εκάστοτε σύνθεσης". |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(Δικό μου σενάριο) Προς το παρόν δεν βάζω τίποτα , τα φυτά και η άλγη θα μείνουν με ελάχιστη τροφή και θα σταματήσουν να αναπτύσοντε ή θα το κάνουν πολύ αργά. Κάποια στιγμή θα ισοροπίσει και θα μείνει στάσιμο (και επλίζω χωρίς άλγη) ; Ξέρω ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση αλλά πόσο καιρό εκτιμάτε ότι θα πάρει αυτό... μάλλον πόσο καιρό θα πρέπει να τα αφήσω σε αυτή την κατάσταση ;
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον η προσωπικη μου γνωμη ειναι , και εαν θες την ακολουθεις , να παραμεινεις ετσι για τουλαχιστον 3 μηνες .
Το μονο που θα εκανα στην θεση σου θα ηταν να αυξησω μονο το co2 μεχρι του οριου των 25 ppm , αυτο θα μου ισσοροπισει και το ΡΗ και το ΚΗ σε βαθος χρονου . Αυτο σε συνδιασμο με την παραπανω τροφη που θα τρωνε τα ψαρια (ρωτησες πιο πανω πως θα μαζευεις την τροφη που περισευει , μα δεν πρεπει να περισευει τροφη , πρεπει να την τρωνε ολη τα ψαρια , απλως θα τρωνε λιγο παραπανω , κανε σκουπα ομως για την αψοφια αλγη) , θα μου εδινε και μια ηπια αναπτηξη των φυτων και δεν θα μου διαταρασε αποτομα καμια ισσοροπια . Ασε που θα χαρεις το φαινομενο της φωτοσυνθεσης ετσι πιο εντονα ![]() Τωρα για τα λιπασματα εγω στην θεση σου θα προσεχα πολυ , εγω ας πουμε στο φυτεμενο μου δεν βαζω πια , περαν του υποστρωματος , και το μονο που δεν εχω ειναι , πολλα και συχνα κλαδεματα ![]() Αλλα θα το ξηλωσω παλι αυτο το ενυδρειο και θα το κανω αλμυρο ![]()
Σωτήρης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sot-zoe : 21-09-05 στις 18:41 |
|
||||
|
||||
![]()
Εντάξει έτσι θα το κάνω !
Εξάλλου είναι και πιο εύκολο από το προσέχεις τις δόσεις και τα λιπάσματα. Η καθημερινή προσθήκη λιπασμάτων (το είχα κάνει και αυτό) ήταν λίγο πρόβλημα σε περίπτωση που έπρεπε να λείψω έστω και ένα 3ημερο. Το CO2 ήδη το αύξησα λίγο και περιμένω να πάρω τιμές. Ελπίζω μόνο ότι, θα καταλάβω το πότε θα χρειαστεί ξανά λίπασμα το ενυδρείο μετά από αυτή την περίοδο. (3 μήνες) (Καλή τύχη στο αλμυρό.) Σας ευχαριστώ για την βοήθεια
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Brush ή hair algae ;;; | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 19:40 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |