|
Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η οσμωση σου τι νερο σου βγάζει ?
Εμενα μου βγαζει με kh1 , οποτε με χρηση akadama το μηδενιζω. Η χρηση μινεραλ και οσμωση πρεπει να δοκιμάσεις τι ph σου βγάζει.. Τι να σου πω , τις ειχα και σε χαλικακι απλό, και μετά το γυρισα σε akadama, το καλό του akadama ειναι οτι εχει μικροπορους δεν ειναι λειο οπως το χαλικάκι, και βλέπεις τις γαριδες να το ψαχουλευουν συνέχεια.... Οτι σου κάτσει ειναι, απλα με το akdadama εχεις περισσοτερες ελπίδες. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εχω μπερδευτει τωρα..Δεν ξερω τι θα κανω, ευτυχως εχω χρονο να σκεφτω και να αποφασισω!! Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι τα ενεργά υποστρώματα μετά από κάνα χρόνο χάνουν τις ιδιότητες τους και ουσιαστικά γίνονται απλό χαλικάκι. Πολλοί χομπίστες με crs ξεστήναν κάθε χρόνο τα γαριδοενυδρεία τους αλλάζοντας το υπόστρωμα και το στήνουν από την αρχή. Αυτό το κάνουν όχι μόνο για το υπόστρωμα αλλά και για την αποφυγή βακτηριδιακών μολύνσεων από υπολείμματα στο βυθό. Εδώ έρχεται και η προσθήκη φίλτρου βυθού με αναρρόφηση από εξωτερικό φίλτρο ώστε να διατηρείται το υπόστρωμα καθαρό. Σε μπέρδεψα περισσότερο; ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα! τελικα επελεξα γκρι σκουρο χαλαζιακο χαλικι και για φιλτρανση αγορασα το Eheim ecco pro 200(θα μπει και ενα αεροφιλτρο)..Επισης απο φιλο του φορουμ προμηθευτηκα x-mas moss!Η απορια μου ειναι η εξης.Αρκει ο φωτισμος μου(ανεφερα παραπανω) για την σωστη αναπτυξη της moss? Επισης. εχω 3 ριζες-ξυλα απο προηγουμενο aquaspace...Ισχυει οτι το mopani ειναι ακαταλληλο για rcs? Αν ναι, πως θα αναγνωρισω αν αυτες η ριζες ειναι mopani ή καποιο αλλο ειδος??
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Η Christmas moss είναι πολύ όμορφη moss και συγκαταλέγετε στα "εύκολα" φυτά, ο φωτισμός σου είναι μια χαρά γι αυτή. Βάλε μια φώτο τις ρίζες να σου πούμε
|
|||
|
|||
![]()
Alex για το ecco εμπιστευτηκα εσενα που μου το προτεινες!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το υποστρωμα για αυτες τις γαριδες ειναι θεωρω ενα απο τα δυο πιο σημαντικα πραγματα που πρεπει να παρεις.
Φιλοι εχουν χρησιμοποιησει το akadama με επιτυχια, εγω στα καινουργια ενυδρεια που εφτιαξα χρησιμοποιησα το sirakura (εισαγωγη απο Γερμανια) με τρομερα αποτελεσματα καθως τα χρωματα στις γαριδες που εβαλα δειχνουν πιο εντονα απο το μεγαλο ενυδρειο που εχω στεισει και πιστευω οτι ειναι αποτελεσμα του υποστρωματος. Το δευτερο που χρειαζονται αυτες οι γαριδες ειναι θερμοκασιες το ανωτερο μεχρι 25c και στεθερες παραμετρους. Σκεψου πριν το χρησιμοποιησεις τον χαλαζια που αγορασες. Καλη αρχη οτι θελεις μην διστασεις να ρωτησεις. Φιλικα Χρηστος.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΣΤΡΩΜΜΑ +ΥΛΙΚΑ ΦΙΛΤΡΟΥ | nazerakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 02-11-11 14:20 |
τι υποστρωμμα ??? | kingrim | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 05-07-10 15:12 |
Rio 125 και φίλτρανση! | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 09-11-08 14:38 |