|
Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δε νομιζω να εχουν θεμα με την κοκκομετρια του υποστρωματος, αρκει να ειναι ουδετερο.
Αφου το εχεις ηδη στο μυαλο σου για chiller, καλη επιτυχια σου ευχομαι! Θα περιμενουμε νεα μετα το καλοκαιρι.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω!Σιγα σιγα και σταθερα,γιατι οπως αμετρητες φορες εχει αποδειχθει, η επιπολαιοτητα στοιχιζει..και στην τσεπη και στο αποτελεσμα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ παλι θα προτεινα να πας σε ενεργό υποστρωμα τυπου akadama, μιας και κατεβαζει το ph στο 6,2-6,4 και χαμηλωνει το kh..
Οπως σου ειπαν προσοχη με την θερμοκρασια, και εγω τις αναπαραγω το χειμωνα και μεχρι να μεγαλωσουν λιγο τα μικρά τα χάνω απο την ζέστη.. |
|
|||
|
|||
![]()
Ο λογος που σκεφτομουν και εγω akadama ή ADA ηταν αυτος...ομως, αφου ετσι κ αλλιως η Α/Ο + minerals ειναι "μονοδρομος", δεν θα πετυχαινω το αποτελεσμα που θελω και με απλο χαλαζιακο χαλικι?
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η οσμωση σου τι νερο σου βγάζει ?
Εμενα μου βγαζει με kh1 , οποτε με χρηση akadama το μηδενιζω. Η χρηση μινεραλ και οσμωση πρεπει να δοκιμάσεις τι ph σου βγάζει.. Τι να σου πω , τις ειχα και σε χαλικακι απλό, και μετά το γυρισα σε akadama, το καλό του akadama ειναι οτι εχει μικροπορους δεν ειναι λειο οπως το χαλικάκι, και βλέπεις τις γαριδες να το ψαχουλευουν συνέχεια.... Οτι σου κάτσει ειναι, απλα με το akdadama εχεις περισσοτερες ελπίδες. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εχω μπερδευτει τωρα..Δεν ξερω τι θα κανω, ευτυχως εχω χρονο να σκεφτω και να αποφασισω!! Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι τα ενεργά υποστρώματα μετά από κάνα χρόνο χάνουν τις ιδιότητες τους και ουσιαστικά γίνονται απλό χαλικάκι. Πολλοί χομπίστες με crs ξεστήναν κάθε χρόνο τα γαριδοενυδρεία τους αλλάζοντας το υπόστρωμα και το στήνουν από την αρχή. Αυτό το κάνουν όχι μόνο για το υπόστρωμα αλλά και για την αποφυγή βακτηριδιακών μολύνσεων από υπολείμματα στο βυθό. Εδώ έρχεται και η προσθήκη φίλτρου βυθού με αναρρόφηση από εξωτερικό φίλτρο ώστε να διατηρείται το υπόστρωμα καθαρό. Σε μπέρδεψα περισσότερο; ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΣΤΡΩΜΜΑ +ΥΛΙΚΑ ΦΙΛΤΡΟΥ | nazerakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 02-11-11 14:20 |
τι υποστρωμμα ??? | kingrim | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 05-07-10 15:12 |
Rio 125 και φίλτρανση! | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 09-11-08 14:38 |