|
Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παρεμβαινω, αλλα να υπενθυμισω οτι θα ξαναερθει καλοκαιρι, ακομα και να τις βαλεις τον Οκτωβριο. Η χαμηλη θερμοκρασια ειναι κατι που πρεπει να σκεφτεις απο τωρα, κατα τη γνωμη μου. Σκεψου να το εχεις στημενο, να πηγαινουν ολα καλα και ξαφνικα να αρχιζεις να τις χανεις λογω αυξησης θερμοκρασιας απο το Μαϊο.
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνω και οπως εγραψα και πιο πανω, για το επομενο καλοκαιρι θα παω σε chiller...αν βεβαια ολα πανε καλα μεσα στο χρονο και καταφερω να τις διατηρησω-πολλαπλασιασω..Η κοκομετρια του χαλικιου παιζει ρολο? Ειδα σημερα σε ενα καταστημα χαλαζιακο μαυρο χαλικι,το οποιο ηταν αρκετα λεπτο, ισως μισο απο το μεγεθος φακης..πιστευω πως μου κανει,σωστα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δε νομιζω να εχουν θεμα με την κοκκομετρια του υποστρωματος, αρκει να ειναι ουδετερο.
Αφου το εχεις ηδη στο μυαλο σου για chiller, καλη επιτυχια σου ευχομαι! Θα περιμενουμε νεα μετα το καλοκαιρι.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω!Σιγα σιγα και σταθερα,γιατι οπως αμετρητες φορες εχει αποδειχθει, η επιπολαιοτητα στοιχιζει..και στην τσεπη και στο αποτελεσμα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ παλι θα προτεινα να πας σε ενεργό υποστρωμα τυπου akadama, μιας και κατεβαζει το ph στο 6,2-6,4 και χαμηλωνει το kh..
Οπως σου ειπαν προσοχη με την θερμοκρασια, και εγω τις αναπαραγω το χειμωνα και μεχρι να μεγαλωσουν λιγο τα μικρά τα χάνω απο την ζέστη.. |
|
|||
|
|||
![]()
Ο λογος που σκεφτομουν και εγω akadama ή ADA ηταν αυτος...ομως, αφου ετσι κ αλλιως η Α/Ο + minerals ειναι "μονοδρομος", δεν θα πετυχαινω το αποτελεσμα που θελω και με απλο χαλαζιακο χαλικι?
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η οσμωση σου τι νερο σου βγάζει ?
Εμενα μου βγαζει με kh1 , οποτε με χρηση akadama το μηδενιζω. Η χρηση μινεραλ και οσμωση πρεπει να δοκιμάσεις τι ph σου βγάζει.. Τι να σου πω , τις ειχα και σε χαλικακι απλό, και μετά το γυρισα σε akadama, το καλό του akadama ειναι οτι εχει μικροπορους δεν ειναι λειο οπως το χαλικάκι, και βλέπεις τις γαριδες να το ψαχουλευουν συνέχεια.... Οτι σου κάτσει ειναι, απλα με το akdadama εχεις περισσοτερες ελπίδες. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΣΤΡΩΜΜΑ +ΥΛΙΚΑ ΦΙΛΤΡΟΥ | nazerakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 02-11-11 14:20 |
τι υποστρωμμα ??? | kingrim | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 05-07-10 15:12 |
Rio 125 και φίλτρανση! | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 09-11-08 14:38 |