|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
μα αν ειναι τοσο ακραιες οι διαφορες,τοτε δεν υπαρχει λογος συζητησης
![]() δεν μπαινουνε αυτα τα ψαρια μαζι,ειτε ειναι απτην ασια ειτε ενδημικα του μπαλκονιου μου ![]() ------------------------- Παράθεση:
με ενα παγκασιο,ενα πλεκο,ενα μονομαχο, δυο σκαλαρια και 3 χρυσοψαρα. και αν ητανε και καποιος πολυ "ψαγμενος" θα ειχε και τιποτα αφρικανικες κιχλιδες μαζι ![]() ------------------------- Παράθεση:
εξακολουθω να μην το πολυπιστευω.τουλαχιστον οχι ετσι γενικα και οχι για ολες τις παραμετρους(στον ορο "παραμετρους",συμπεριλαμβανω και τις συνηθειες των ψαριων) και ειδικα οχι, για ολα τα ειδη ψαριων. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 09-05-14 στις 19:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον είναι δικό μου το λάθος και δεν κατάλαβες τι θέλω να πω... εννοώ ότι αν τα ψάρια που διαλέξαμε ζουν σε ίδιες παραμέτρους νερου (pH, σκληρότητες, θερμοκρασία κτλ.) γιατί η ήπειρος από όπου προέρχονται να είναι περιοριστικός παράγοντας?
|
|
||||
|
||||
![]()
@michalis
τους λογους(παντα με βαση την προσωπικη μου γνωμη) στους αναφερα παραπανω. αλλα εστω οτι δεν σε επεισα,και ας το παρουμε αλλιως ![]() ποιο ειναι το οφελος με το να βαλεις ψαρια απο διαφορετικες ηπειρους? θα υπαρξει καποιο οφελος για τα ψαρια? για εσενα?(η εμενα) ποιο θα ειναι? |
|
||||
|
||||
![]()
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση που είναι η αιτία που ξεκίνησα το θέμα αυτό...
Είχα pearl gourami και ήθελα να προσθέσω και cory... ποιος ο λόγος να μην το κάνω? |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι αν βαλεις αλατι στο ενυδρειο για το γκουραμι,τα κορυ θα τα δεις αναποδα
![]() ασχετα απαυτο,ακομη και αν δεν υπηρχε τετοιο θεμα, τοση ωρα σου λεω οτι αυτα που γραφω ειναι προσωπικη αποψη και γνωμη. δεν ειπα οτι δεν μπορεις να το κανεις η οτι ειναι λαθος(αν κανεις ψαγμενες επιλογες) ειπα απλα οτι εγω δεν θα το εκανα,και εξηγησα τους λογους ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
και αυτό έχει να κάνει με την ήπειρο που ζει?
Και αν ναι, δεν μπορώ αν χρειαστεί (υποθέτω για θεραπεία να λες) να το κάνω σε μια καραντίνα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
της υπολοιπες (και οχι μονο) συνθηκες που ανεφερε ο Γιωργος πιο πανω δηλ εποχες βροχοπτωσης -ξηρασιας μικροκλιμα διατροφικες ιδιαιτεροτητες κλπ κλπ...ετσι κι αλλιως δεν μπορουμε να προσομοιασουμε σε περιβαλον ενυδρειου - σπιτιου.........
|
||||
|
||||
![]()
κωσταντινε συμφωνω.πολλα πραγματα δεν μπορουμε να τα προσομοιωσουμε στο ενυδρειο.και αλλα πραγματα μπορουμε,αλλα δεν ασχολουμαστε οσο χρειαζεται(βαζω και τον εαυτο μου μεσα).
btw,εχω πραγματα δικα σου!!! δεν το εχω "ξεχασει" ![]() οποτε θελεις,πεσμου... ------------------------- Παράθεση:
η συντριπτικη πλειοψηφια "αρχαριων" που ζητα γνωμες για ιχθυοσυνθεση,μολις τους πεις για δευτερο ενυδρειο καραντινα,θα κοψουν λασπη ![]() εδω αλλοι βαριουνται να διαβασουν και τα υπομνηματα ακομα. ------------------------- στην ερωτηση μου ομως δεν απαντησες ![]() απαντησες με ερωτηση ![]() ποιο θα ειναι το οφελος για τα ψαρια? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 09-05-14 στις 20:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
κι εγω θα συμφωνησω με τον Σακη...
νομιζω οτι αν τα ψαρια ταιριαζουν οι μεταξυ τους συνθηκες.. και φυσικα μιλαμε για ηρεμα ψαρια και ζουν αρμονικα μεταξυ τους, δεν υπαρχει καποιος λογος να μην τα βαλουμε μαζι... φυσικα οπως ειπε κι ο Γιωργος θα πρεπει πριν απο αυτο να ενημερωθουμε για το τι επιτρεπεται και τι οχι να κανουμε ,εαν παει κατι στραβα... και τοτε να αποφασισουμε αν μπορουμε να τα συνδυασουμε. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εφοσον οι συνθηκες ειναι ομοιες - ph, σκληροτητες, θερμοκρασια - (κοινες / ιδιες) γιατι να ειναι περιοριστικός παραγοντας η ιδια ηπειρος?
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Ενδιαφέρον θέμα συζήτησης
![]() Απ' τη δική μου εμπειρία (κι έχω περάσει διάφορες φάσεις) πιστεύω πως πολύ δύσκολο, αν όχι πραχτικά αδύνατο, είναι να φτιάξει κάποιος ένα απόλυτα βιοτοπικό ενυδρείο, με την έννοια της απόλυτης αναπαραγωγής ενός βιότοπου σε ένα περιορισμένο χώρο όπως το ενυδρείο (ακόμη και πχ 5000 λίτρων). Κι αυτό για πολλούς λόγους που δεν τους αναλύω για να μη κουράσω. Νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε για ενυδρεία "βιοτοπικής προσέγγισης" που προσπαθούν να αντιγράψουν ένα μικρό τμήμα ενός βιότοπου. Μπορούμε κατά τη γνώμη μου, παίρνοντας υπόψη τις ανάγκες των ψαριών από άποψη αναγκαίου χώρου και γενικότερων συνθηκών (παράμετροι νερού, θερμοκρασία, ροή κλπ) να συνδυάσουμε ψάρια από διαφορετικούς βιότοπους ή ακόμη και ηπείρους. ΟΜΩΣ ακόμα κι αν τα ψάρια ζήσουν, αναπτυχθούν, αναπαραχθούν κλπ χωρίς εμφανή προβλήματα πιστεύω ότι τα υποβάλλουμε σε μια αφύσικη συγκατοίκηση. Να πω ένα παράδειγμα για να γίνω πιο σαφής. Πολλά είδη ψαριών της Αφρικής (μ' αυτά ασχολήθηκα περισσότερο) ζουν σε παρόμοιες συνθήκες νερού, περιβάλλοντα χώρου κλπ. Αν όμως τα αναγκάσεις να συγκατοικήσουν σ' ένα ενυδρείο δεν θα συμπεριφερθούν φυσιολογικά απέναντι σε είδη που δεν αναγνωρίζουν και δεν αντιλαμβάνονται τις διαθέσεις τους. Τα ανεξήγητα ερεθίσματα που θα δέχονται από τους συγκάτοικους θα τα στρεσάρουν ή θα τα κάνουν να αντιδρούν περίεργα ή επιθετικά είτε κατά την ανεύρεση τροφής είτε στη διαδικασία του ζευγαρώματος, την υπεράσπιση περιοχής ή τη διαμόρφωση φωλιάς κλπ. Βέβαια εγώ αναφέρομαι σε κιχλίδες που θεωρώ ψάρια με χαρακτήρα, κοινωνικότητα και αρκετή "νοημοσύνη". Με άλλα είδη μπορεί να είναι πιο απλά τα πράγματα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
δεν υπαρχει οφελος για τα ψαρια.το οφελος ειναι αποκλειστικα και μονο του ιδιοκτητη και δεν ειναι και κανα σοβαρο οφελος κατα τη γνωμη μου,απλα να τα βλεπει θελει επειδη του αρεσουνε. το εκανα κιεγω στο παρελθον. το πρωτο αλλα και το δευτερο ενυδρειο μου ετσι το εκανα. μετα αρχισα να καταλαβαινω τι γινεται. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν αναφερόμαστε μόνο σε κιχλίδες Εγώ πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα είδος - το οποίο αναπαράγεται εδώ και πχ 30 χρόνια (και λίγα λέω) για καθαρά εμπορικούς λογους - μπορεί να κουβαλάει στο dna του όλα όσα είχε ο προ-προ-προ(κλπ)παππους του, ο οποιος κάποτε είχε πιαστεί σε αγρια μορφή
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
οχι βεβαια,ουτε εγω αναφερομαι μονο σε κιχλιδες.
δεν νομιζω οτι ισχυει κατι αλλο για τα υπολοιπα ψαρια.σε ενα κοπαδι με 200 καδιναλιους,αρκει να φοβηθει ενας για να κουνηθει ολο το κοπαδι ![]() το θεμα του dna ειναι παρα πολυ μεγαλο και μπορει να εχεις δικιο.δεν ειμαι γεννετιστης στο κατω κατω ![]() αλλα ουτε μπορω να πιστεψω,οτι ενα ψαρι που ζει εδω και χιλιαδες χρονια και εχει προσαρμοστει στη φυση οπως προσαρμοστηκε,μπορει να αλλαξει ετσι σε 30-40 χρονια επειδη μπηκε στα ενυδρεια και αναπαραχθηκε μαζικα. αν ητανε ετσι,δεν θα ειχαμε πολλα ζωα που θεωρουνται ζωντανα απολιθωματα.και οχι μονο απαυτα δηλαδη,και αλλα. προσεξε ομως δεν μιλαω για "μικρες προσαρμογες". για παραδειγμα μεχρι να δω τα Mahachai,δεν ηξερα οτι υπαρχουν μονομαχοι που δεν τρωνε απτην επιφανεια του νερου αλλα απτο βυθο. ποιο ειναι το ερεθισμα ομως που προκαλεσε αυτη τη συμπεριφορα? η απειλη απο κυνηγους εξω απτο νερο. παρολαυτα και οι αγριοι και οι ηρεμοι, το στομα προς τα πανω το εχουνε.τουλαχιστον τα ειδη με τα οποια εχω ασχοληθει εγω. βεβαια σαυτο παιζει ρολο και το θεμα της αναπνοης,αλλα δεν ειναι μονο αυτο. ολοι λενε πως τα αγρια δεν τρωνε ευκολα αλλες τροφες εκτος απο φρεσκο σκουληκι.και το εχω δει κιεγω.αντιθετα ολοι λενε επισης οτι τα F1 ψαρια ειναι πολυ πιο ευκολο να δεχτουνε ετοιμες τροφες.γιατι? μηπως αλλαζει το dna τους σε μια γενια? οχι.απλα προσαρμοζονται. απλα θεωρω οτι πιο πολυ το μεγαλοποιουμε εμεις το θεμα αυτο γιατι ετσι μας βολευει περισσοτερο. παρε δυο μονομαχους εκτροφειου που ζουσανε παντα σε νερο βρυσης και βαλτους σε ενα ενυδρειο.βαλε τον εναν σε νερο βρυσης και τον αλλο σε πιο μαλακο νερο με σωστη προσαρμογη. ποιος πιστευεις πως θα ζησει καλυτερα,δεν πιστευεις ο δευτερος? γιατι ομως? και οι δυο σε νερο βρυσης ζουσανε παντα απτη γεννηση τους,ακομα και αν το εκτροφειο εχει μεγαλωσει 10.000 προηγουμενες γενιες τους. θελω να πω,αλλο πραγμα η αλλαγη στο dna,και αλλο το τι μαθαινει να ανεχεται το ψαρι... παρε παραδειγμα και τα σκυλια.ειναι ισως απτα πρωτα ζωα που εξημερωσε ο ανθρωπος.και ομως αν τα αφησεις ελευθερα,σε αγελη θα ζησουνε οπως οι λυκοι. δεν πιστευω πως αλλαζει κατι επειδη μιλαμε για ψαρια. |
|
||||
|
||||
![]()
Σκέφτομαι και τα ζωα που γεννηθηκαν και μεγαλωσαν υπο αιχμαλωσία
Εχουν τελειως διαφορετική συμπεριφορά απ τους "αγριους" προγονους τους Νομιζω πως ως ενα βαθμο, η κοινη ηπειρος ειναι ενα μυθος.Ισως και να κανω λαθος Παραμενω στην αποψη πως τα ψαρια πρεπει να έχουν τις ίδιες συνθηκες και να μπορουν να συγκατοικησουν Αν ειναι πάνω ή κάτω απ τ αυλακι, δεν με πολυ-ενδιαφέρει ![]() Αυτααααααα απο μένα! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχα
![]() φυσικα,δεν λεω οτι ειναι λαθος. εξαρταται απτο ποσο "σχολαστικα" θελει να το ψαξει καποιος. δεν πιστευω πως ειναι λαθος να μπλεξει καποιος ηπειρους. απλα πιστευω ομως πως ειναι αρκετα δυσκολο να γινει σωστα χωρις προβληματα μακροπροθεσμα,που ειτε θα φαινονται ειτε δεν θα φαινονται. αλλα γιατι να μειωσουμε τα στανταρ? μαλλια... απλη συζητηση κανουμε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
kgf (Γιώργος, αν κατάλαβα καλά?) απάντησες πολύ σωστά στη ερώτηση σου
![]() Αυτό που λέω από την αρχή -και επιμένω- είναι πως αν δεν είναι το ενυδρείο μας εντελώς βιοτοπικό -ουτε καν βιοτοπικής προσέγγισης πιστεύω- τότε ισχύει αυτό που λέει ο Κλεόβουλος δηλαδή έχουμε όσο και να μην το θέλουμε "αφυσικη συγκατοίκηση" είτε είναι τα ψάρια μας από την ίδια ήπειρο είτε όχι. Μου φαίνεται λίγο υποκριτικό να λέμε "εντάξει έχω 3 είδη ψαριών αλλά είναι όλα από την Ασία και δεν υπάρχει πρόβλημα". Η υπάρχει πρόβλημα σε ολου του είδους τις συγκατοικήσεις (πλην βιοτοπικής) ή όχι. Κλεόβουλε έχεις δίκιο για τον τίτλο... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
σχετικά με τα αληθινά είδη σκαλαριών και τους βιότοπους τους | aquaristas | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 3 | 24-01-11 01:52 |
Συνδυασμός Ψαριών | ΑΝΤΩΝΗΣ1980 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 47 | 29-07-08 21:52 |
Συνδυασμός Ψαριών | etomis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-07-08 14:53 |
Συνδυασμός ψαριών σε 84 λτ. | Liolios | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 24-02-06 23:15 |
Συνδυασμός Ψαριών | npap | Malawi | 1 | 21-01-05 01:09 |