|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
καλο μεσημερι σε ολους, χρειαζομαι τις γνωσεις σας για κατι.....σκεφτομαι να προχωρησω σε μια αλλαγη στο καπακι του ενυδρειου μου και μαζι με αυτο θα γινει μαλλον και αντικατασταση του φωτισμου, θα φτιαχτει λοιπον μια κατασκευη για τοποθετηση ταινιας led.....εχω βρει λοιπον μια η οποια ειναι 2200 lm / m, σκφτομαι να τη βαλω περιμετρικα στο καπακι ετσι βγενει περιπου 4 μετρα λεντοταινια οποτε 8800 lm.για να μη προχωρησω τσαμπα στην αγορα ειναι υπερβολικα???μηπως χρειαζομαι λιγοτερα μετρα ταινιας???να θυμισω οτι τωρα ειμαι με μια τ8 1,5 μετρο......ευχαριστω για τις απαντησεις και συγνωμη για το μεγαλο ποστ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οσες φορες χρησιμοποιησα ταινια led ηταν σκετη αποτυχια..το φως κακο και το βασικο,πεφτει πολυ γρηγορα και ακομα γρηγοροτερα χαλαει απο την υγρασια ακομα και η στεγανη..Θα σου προτεινα ομως την Τ8 led,που μπαινει στα ιδια ακροφυσια με την Τ8 αφου αφαιρεσεις το μπαλαστ,δεν χαλαει ουτε με την υγρασια και κραταει και πολυ καιρο ,ενω και οταν πεσει καποια στιγμη αλλαζει σαν την Τ8 ενω ειναι και πολυ οικονομικη..
Ειναι σαν και αυτη http://lightdays.gr/%CE%BB%CE%B1%CE%...oplastic-6000k
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Οικονομικη απο καταναλωση εννοω..Κοιτα η ιδια σε 90 cm που εβαλα εχει πιο δυνατο φως απο την αντιστοιχη φθοριου η οποια ομως ηταν παλια..Ετσι κι αλλιως και αν χρειαστεις δευτερη θα θες μονο λαμπα και οχι μπαλαστ.Ανακλαστηρες θες οπωσδηποτε γιατι εχει δεσμη 120 ,ετσι κι αλλιως δεν ειναι ακριβοι.Παντως συνολικα το κοστος ειναι πανω κατω ιδιο με την ταινια και η εμπειρια μου λεει οτι δεν πετας λεφτα οπως με την ταινια..
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
4 μετρα δεν νομιζω οτι ειναι πολυ..Ειναι και τετοια η διαχυση του φωτος απο την ταινια που μη σου πω οτι θα ειναι λιγο(την 14w το μετρο λεμε..ετσι?)Αλλα οπως σου ειπα οσες φορες εβαλα,μηνα δεν εβγαλαν..οποτε δεν το ξαναδοκιμαζω..Με 6-7 ευρω το μετρο που ειχε η αδιαβροχη αν θυμαμαι καλα,βαζεις τον κυλινδρο και με το πλεονεκτημα οτι δεν χρειαζεται μπαλαστ για να προσθεσεις και αλλη-που δεν νομιζω να χρειαστει..
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι ειναι? Malawi ή Tanganyika | platani | Λίγα λόγια για τα "rift lakes" | 27 | 09-07-12 01:33 |
Tanganyika ή Malawi? | satrianius | Λίγα λόγια για τα "rift lakes" | 8 | 03-03-10 11:31 |
tanganyika vs malawi | Δημητρης89 | Malawi | 17 | 11-11-09 14:02 |
tanganyika vs malawi | aris2 | Malawi | 14 | 23-02-09 20:33 |
malawi-Tanganyika | khpouros | Malawi | 12 | 05-12-07 18:58 |