|
Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κατι σαν Fish τσελεμεντες δλδ...
Ναι γιατι οχι. Αντε να δοκιμασουμε και σεφταλιες.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ναι κάπως έτσι ....
Αν οι αρμόδιοι θεωρήσουν ότι χρειάζεται να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο σημείο του φόρουμ έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν..... Αντε και ξέρω ότι μερικά παιδιά μαγειρεύουν πολύ καλάαααααααα......
|
||||
|
||||
![]()
Συνταγη 1 (κυριως για δισκους αλλα το τρωνε τα περισσοτερα ψαρια)
Συστατικα - 1 ολοκληρη μοσχαροκαρδια - 1 σακκουλακι κατεψυγμενο σπανακι - 500γρ κατεψυγμενη γαριδα με το κελυφος -5 μπανανες -6 ταμπλετες πολυβιταμινες (προαιρετικα) -9 σκελιδες σκορδο -ζελατινη ζαχαροπλαστικης -ετοιμη τροφη σε flakes και/ή granules -3 καροτα καθαρισμενα -σακκουλακια διατηρησης τροφιμων. Εκτελεση Καθαριζω καλα την καρδια απο ινες νευρα αρτηριες και κρατω ωραιο καθαρο φιλετακι. Ξεπαγωνω το σπανακι και τις γαριδες. Καθαριζω μπανανες, σκορδα και καροτα. Λιωνω τις πολυβιταμινες σε νερο (***σημ .για πολυ μερακληδες*** αφου πρωτα βγαλω τον υμενα τους.) Λιωνω τη ζελατινη σε νερο χλιαρο..... Παιρνω ενα πολυμιξερ ή εναλλακτικα μπλεντερ. Προσθετω ολα τα υλικα και τα χτυπαω..... Οχι πολυ μην γινουν νιανια περιπου σαν ρυζι να γινει το κρεας.... Παιρνω το μιγμα και το ριχνω στο σακκουλακι.... Το παταω με το χερι μου για να γινει μια επιπεδη πιττα. Κλεινω το σακκουλακι και το βαζω καταψυξη. Φυσικα μιλαμε για πολλα σακκουλακια..... Οταν θελω να ταϊσω κοβω κομματακι το βαζω σε ενα φλιτζανακι με νερο απο το ενυδρειο και το ξεπαγωνω. Μετα το ριχνω μαζι με το ζουμι στο ενυδρειο και γινεται το ελα να δεις..... Μου ανοιξα την ορεξη..... |
|
||||
|
||||
![]()
Ξεπάγωμα οποιασδήποτε τροφής (πόσο μάλλον γαρίδας) και στην συνέχεια για δεύτερη φορά κατάψηξή της, νομίζω οτι είναι θανατηφόρα!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ενσταση
![]() Μην το ριχνεις μαζι με το ζουμι στο ενυδρειο! Το ζουμι ετσι κι αλλιως δεν το τρωνε, και φορτωνεις χωρις λογο με θρεπτικα το νερο. (Υποθετω οτι το κανεις για να "μυρισουν" το φαι και να παθουν τη γνωστη φρενιτιδα, αλλά δεν χρειαζεται). Καλο ειναι κατα την προετοιμασια, οτιδηποτε κατεψυγμενο χρησιμοποιειται, να μπαινει τελευταιο και κατεψυγμενο οπως ειναι στο μπλεντερ, κι αμεσως μετα να μπαινει το μιγμα στην καταψυξη. Η συνταγη του Πρυτανη ειναι και λιγο δικοπο μαχαιρι, μιας και εχει σαν βαση την καρδια, για την οποια γινονται και θα γινονται πολλες συζητησεις για το αν ειναι καταλληλη ή οχι. Μπορει να αντικατασταθει με ασπρη σαρκα ψαριου (γλωσσα κι αλλα φιλετα). Η παραπανω συνταγη ΔΕΝ κανει για φυτοφαγα ψαρια (mbunas, tropheus). |
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι της ιδέας ότι εδώ που έχει μεταφερθεί το θέμα θα χαθεί μέσα στίς πολλές δημοσιεύσεις..... εγώ θα προτιμούσα να ήτανε κάπου που να έχουμε όλοι συνεχη επαφή μαζί του θέματος για να γράψουν όσοι θέλουν τις συνταγές τους. Ισως να χρειάζεται διαφοροποίηση το θέμα αυτό το αφηνω στους ειδικούς... αφού σαν ιδέα άρεσε ας μη χάσουμε την ευκαιρία να φτάξουμε ενα μικρό βιβλιαράκι με συνταγές για τα ψαράκια μας.... επίσης όταν μεταφερθεί, αν γίνει αυτό, παρακαλώ βάλτε σημείωση σε ποιά κατηγορία μεταφέρεται το θεμα.
ευχαριστώ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
απο το βραδακι θα υπάρχει μεσα στο "βιβλιογραφια γλυκου νερου" και ένα (κλειδωμενο) θεμα με συνταγές και γενικα που θα αφορα τις τροφές Οποιος έχει να προσθεσει κατι απλα θα το στέλνει σε μενα Αλέξανδρος
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
για εμασ τουσ ανθροπουσ 2-3 ευδομαδεσ στο νοσοκομιο και την βγαλαμε καθαρι το πολλι με καμια σαλμονελλα ------------------------- Παράθεση:
Μπορω να κανω αυτι την τροφη με ενα απο αυτα τα κοματια (συκοτι , φιλετο , μερι (μπουτι) )?? αν και για το φιλλετο χλομο το βλεποω γτ ειναι αυτο που φευγει προτο ------------------------- Παράθεση:
τουλαχιστον για τα κρεατοπαρασκευασματα μπορεισ να εγκιιθεισ 1 χρονο αφοβα απο συντιριτικα δεν νομιζω να υπαρχει κατι ιδικα στα ψαρικα που τα βλεπεισ σοστα και τισ πλιστεσ φορεσ σε τροφιμα τετιου ειδουσ συντιριτικα δεν ειναι κατι παραπανο απο αλατι, ζαχαρη κ.α μπαχαρικα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Christophoros : 12-05-13 στις 15:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Από την Κυριακή ξεκίνησα να ταίζω μια νέα τροφή που έκανα.
Εχει βάση το χαβιάρι των μπακαλιάρων (πήρα το Σάββατο από λαική αυγομένους μπακαλιάρους και αφαίρεσα τα αυγά). Εβαλα επίσεις σπανάκι, καρότο και παντζάρι, αλεσμένα στο μπλέντερ (τα αυγα δεν τα αλέθουμε) και την ζελατίνη ζαχαροπλαστικής πριν καταψύξω το μίγμα. Το τρώνε (και οι δίσκοι και τα γκαπάκια, στο μικρό ενυδρείο) με μεγάλη όρεξη, και δεν λερώνει το νερό. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία η ιδέα σας για AquaCooking. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν ξέρω αν είναι κάποια πράγματα που δεν θα έπρεπε να δίνονται στα ψαράκια, και ποιά είναι αυτά.
Τα διάφορα που έχουν τα κατεψυγμένα που είπατε στις συνταγές σας (συντηριτικά κλπ), δεν πειράζουν? Η ζελατίνη είναι απαραίτητη για τις συνταγούλες που δώσατε??? |
|
||||
|
||||
![]()
Η ζελατινη χρησιμοποιήται ετσί ώστε όταν ρίξεις το φαγιτο στο νερο να μην δυαλυσει εντελως αλλα να κρατησει σαν σχημα για να μπορέσουν τα ψαρια νατο φανε....
Συστηριτικα;;; ποια συντηρικτικα... Εγω ότι βαζω είναι φρεσκο!!!! χμμ τι δεν θα έπρεπε να δινεται... Αρακας στους δίσκους για τους προκαλει δοιαρία... Βεβαια αυτο είναι καλο όταν το ψαρι εινα στρεσσαρισμενο και θελουμ να δουλεψει λιγο το εντερο του για να μην παθει τίποτα. Μετα παίζει έρευνα...
|
||||
|
||||
![]()
Καλά κατάλαβες netblues λουβί στα κυπριακά = φασόλια μαυρομάτικα στη δικιά σας.Ευχαριστώ για τη βοήθεια στη επεξήγηση του κειμένου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε συνταγή που έγραψες σε κάποιο post, είπες για σπανάκι κατεψυγμένο, και η pani, για καροτάκια κατεψυγμένα. Γιαυτό αναρωτήθηκα αν πειράζουν τα συντηρητικά. Αμα δεν πειράζουν βέβαια, ακόμα καλύτερα! |
|
||||
|
||||
![]()
ζελατινη ζαχαροπλαστικης απο σουπερμαρκετ.
τα κατεψυγμενα τι συντηρητικα εχουν δλδ? |
|
||||
|
||||
![]()
Κατεψυγμένα αφού τρώμε και εμείς άρα μπορούν να τα πάρουν και τα ψαράκια μας, αυτή είναι η δική μου σκέψη βασικά.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλά φαντάζομαι ότι για να μπορούν να διατηρηθούν καιρό έστω και στην κατάψυξη, όλο και κάτι θα έχουν από συντηρητικά. Αν κάνω λάθος, ακόμα καλύτερα! |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά θεωρώ οτι κανένα προιόν που καταψήχεται, δεν περιέχει συντηριτικά. (λαχανικά, ψάρια, κρεατικά). Τα συντηριτικά προστίθενται στις τροφές για να συντηρηθούν είτε στην συντήρηση, για περισσότερο καιρό, είτε εκτός ψυγείου.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|