|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το κατάλαβα αυτό με τα λίτρα...
Θα αλλάξω το βιολογικο υλικο μου στο fluval.. Είναι σαν λείο και σαν να έχει αρχίσει να μαυρίζει... Το είχα πάρει από συγχομπιστα μαζί με το φίλτρο, το είχε σίγουρα τρίαχχρόνια Λέω να πάρω το σιποραξ της σερα... Τώρα αυτό θα αλλάξω για αρχή το 1/3 από το Fluval και θα ρίξω μια φορά βακτηρια και το αφήνω να πιάσουν... καλά είναι? Τι χωρητικότητα έχει το Fluval 405 δεν μπορώ να βρω πουθενά... Συν ότι το 1/4 του κάδου στο πλάι έχει σφουγγάρια |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Μιχάλη μην μπερδεύεσαι στην ευθεία στο εμπόριο υπάρχουν πολλά τύπου siporax (μαϊμούδες) το σχήμα δεν λέει ότι είναι siporax https://www.youtube.com/watch?v=EMjxRSeV_i0
|
|
||||
|
||||
![]()
το δεξι ειναι το βιολογικο της fluval.
biomax τα αλλα ειναι σιποραξ. δε μου φαινονται και πολυ φθαρμενα,αλλα μπορει και να μη φαινονται σωστα στη φωτο. δεν κανει κακο να αλλαξεις ενα μερος τους για αρχη,πχ το 1/3 και σταδιακα καθε 2 μηνες να τα αλλαξεις ολα. πριν γινει αυτο,θα εκανα ενα καλο καθαρισμα στα σφουγγαρια.πλυσιμο στη βρυση και τριψιμο να ασπρισουν.(οσο γινεται) φυσικα μιλαω μονο για τα σφουγγαρια... το βιολογικο δεν πλησιαζει στη βρυση.(προφανως το ξερεις αυτο,αλλα επειδη θα διαβασουν κιαλλοι το λεω) |
|
||||
|
||||
![]()
ναι μολις τα καθαρισα τα σφουγγαρια αλλα δεν ασπρισαν τα ξεβγαλα με νερο ενυδρειου δεν θελω να εχω κι αλλα ντραβαλα....
απλα ειπα να τα βαλω φωτο γιατι αναφερθηκε πιο πανω οτι οι ποροι πρεπει να ειναι καθαροι για σωστη βιολογια.... |
|
||||
|
||||
![]()
Ας κάνουμε λοιπόν ένα μάθημα για αρχαρίους... σε "αιώνιο μαθητή" αλλά δισκά...
Τα σφουγγάρια που περιγράφεις είναι τα προφίλτρα ή τα έχεις βάλει για βιολογικά; Το siporax σε αυτήν την κατάσταση... το βλέπω πολύ "μπουκωμένο"... εγώ θα το καθάριζα (τον τρόπο θα τον έχεις ήδη διαβάσει... στο Greek Discus). Εννοείται ότι αντικαθιστάς με "φρέσκο" υλικό... την ποσότητα, που θα βγάλεις για να καθαρίσεις. Τα μπλε σφουγγάρια που έχουν τα EHEIM φίλτρα... κάθε 2η φορά εγώ τα αντικαθιστώ... γιατί ΔΕΝ μπορώ να τα καθαρίσω (με βρασμό) και έχω δει ότι μακροχρόνια δημιουργούν προβλήματα. Το φίλτρο είναι η καρδιά του ενυδρείου... ΑΝ ΔΕΝ δουλεύει σωστά... το πλάσματα που ζουν στο ενυδρείο... θα έχουν προβλήματα. Και σαν να ΜΗΝ φτάνει αυτό... βάζεις αγγελίες για περισσότερα ψάρια... για τον ήδη μικρό χώρο που διαθέτεις (υποθέτω... ΔΕΝ έχεις φτιάξει κι' άλλο ενυδρείο).- ![]() ΥΓ. Γράψε τα υλικά του φίλτρου/ων σου (όσα φίλτρα έχεις) ονομαστικά και με την σειρά τοποθέτησης... και της ροής. Φωτογραφίες... πάντα βοηθάνε περισσότερο.- |
|
||||
|
||||
![]()
fluval 405
εισαγωγη-εξαγωγη δεξια περιεχει τα 4 ασπρα σφουγγαρια που δινει η εταιρια(τα οποιο τα ανανεωσα την πρηγουμενη φορα που καθαρισα το φιλτρο), τα οποιο ειναι για μηχανικο καθαρισμο και περιεχει σε ολες τις θεσεις το βιολογικο υλικο που δινει η εταιρια, biomax, που ειναι και το δεξια στις παραπανω φωτογραφιες.... και πανω πανω ενυδρειακο βαμβακι eheim 2215-συνδεδεμενο σε σειρα με μια λαμπα uv στην εξοδο του φιλτρο εισαγωγή-εξαγωγη αριστερα(εξαγωγη διαγωνια δεξια κατω) περιεχει απο κατω προς τα πανω μπλε σφογγαρι substrat eheim μπλε σφουγγγαρι siporax ενυδρειακο βαμβακι ------------------------- και το ενυδρειο βεβαια εχουν προστεθει καποια φυτα οπως pistia, εχινοδορος και κερατοφυλλο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kalmichalis : 19-04-14 στις 16:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|