|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω εαν ισχυει για τους δισκους αλλα νιτρικα 25 ειναι στα φυσιολογικα
ορια.
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Μιχάλη έχεις ένα απαιτητικό ψάρι και νιτρικά
Όλοι εδώ θα πουν μια γνώμη και εσύ θα διαλέξεις ποια θα ακολουθούσης, Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις τα βήματα ένα ένα από την αρχή . μέτρησε το νερό σου αυτό τις αλλαγής για σιγουριά. καθάρισε τα φίλτρα σου και μια γενεά αλλαγή νερού όσο πιο μεγάλη γίνεται στόχος είναι το 80% και πάνω κάπως έτσι θα έχεις ρίξει τα νιτρικά σου και από εκεί ξεκινάς και βλέπεις Όλοι θα πουν πως τα φίλτρα δεν επαρκούν…… εγώ θα σου πω ότι αυξάνεις τα λίτρα σου και ότι αποφεύγεις κάποια peak αμμωνίας. Όσο το sump που λένε θα αλλάξει την ζωή σου και σε εσένα και στα ψάρια Σκέψου ότι αλλάζει το ενυδρείο σου σε όγκο νερού μεγάλη ευκολία συντηρήσεως Και πάει λέγοντας ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() το 25 ειναι το ανωτατο οριο δεν ειναι "μεσα" στα ορια. προσωπικα,πιστευω οτι το οριο ειναι αρκετα πιο χαμηλα,αλλα τεσπα. τα νιτρικα ειναι το ιδιο τοξικα οσο η αμμωνια και τα νιτρωδη. αυτο που αλλαζει ειναι ο χρονος εκθεσης που χρειαζεται το καθε στοιχειο για να γινει επικινδυνα τοξικο. εκτος αυτου,η ζημια που κανουνε λειτουργει αθροιστικα. και αυτο παιζει σε καθε ειδος,και πολλες φορες και απο ψαρι σε ψαρι(του ιδιου ειδους). αν στο ενυδρειο του με ολα αυτα τα "προβληματα" που αναφαιρονται πιο πανω τα νιτρικα φτανουν τα 25 την επομενη της αλλαγης(η και την ιδια μερα), τοτε μεχρι την επομενη αλλαγη(3 μερες αποτι γραφει)τα ψαρια μενουνε σε νερο με νιτρικα στο οριο(και ισως και παραπανω καποιες φορες) δεν ειναι μικρο διαστημα οι τρεις μερες... βαλε ραμιρεζι σε ενυδρειο με 25 νιτρικα και αστα 3 μερες,και πεσμου μετα αν τα βλεπεις καλα τα ψαρια ![]() σκεψου να γινεται αυτο συνεχεια.ποσο θα ζησουνε τα ψαρια? και πως?... ![]() καλα για το γονο δεν το συζηταω,θα ![]() σκεψου μονο το εξης.θα επινες νερο βρυσης αν μετραγες 25ppm νιτρικα σαυτο? δε νομιζω.επομενως γιατι να εχεις τα ψαρια σε τετοιο νερο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αποψη μου είναι ότι με τα φυτα που ψάχνεις δε θα καταφερεις και πολλα και θα σου εξηγησω γιατι στο δικο μου ενυδρειο με τα γετρουδια (με πολλα φυτα)επι μηνες ειχα 0 No3 ετσι αποφασισα να αυξησω το ταισμα παραλληλα με μετρήσεις μη γινει καμμια ψιλη, πλεον τα ξεφτιλιζω στο ταισμα (να φανε και οι γαριδουλες) και τα νιτρικα πριν την αλλαγη είναι γυρω στο 5 το μεγαλυτερο μερος αυτων αν όχι ολων προερχεται απ την τροφη χωρις να βαζω μεσα το βιοφορτιο που είναι ελαχιστο αν όχι μηδενικο αρα τα φυτα δε κανουν και τιποτα τρελλα αποτελεσματικο σαν αποροφηση εσυ εχεις μεσα στην εξισωση εκτος απ τα ταισματα και το βιοφορτιο στη θεση σου το μονο που θα εψαχνα να βαλω θα ηταν μαγκροβια που αυτά είναι οντως <<σκουπες>> ισως τα μονα που θα κανουν καποια διαφορα
|
|
||||
|
||||
![]()
Μαγκροβια?
|
|
||||
|
||||
![]()
κοιταξε,τα φυτα δεν ειναι η λυση στο προβλημα σου.
ειναι απλα μια βοηθεια. δεν συμφωνω με τον tsoui σαυτο,οτι και αν βαλεις αν ειναι φυτα γρηγορης αναπτυξης(ο ιακυνθος ειναι ενα απτα ταχυτερα φυτα που υπαρχουν)θα τραβηξουν νιτρικα. αλλα παλι θα ειναι απλα μια βοηθεια. η λυση στο προβλημα σου ειναι τα λιτρα και η φιλτρανση. αν βαλεις σαμπ,αυτο θα σου λυσει δυο προβληματα μαζι. και φιλτρανση επαρκη θα εχεις και λιτρα. με 200 λιτρα σαμπ,πας απτα 350 στα 550.αντε 500 καθαρα ![]() παλι δεν θαναι ιδανικα(σου ειπα εγω δε θα εβαζα δισκους σε λιγοτερα απο 700), αλλα θαναι πολυ καλυτερα απο εκει που εισαι τωρα. αυτη ειναι η γνωμη μου και ισως κανω λαθος. περιμενω κιεγω να δω τι θα πει ο fan ![]() ------------------------- δεν εχεις απαντησει στις ερωτησεις 6 ποστ παραπανω. τη βρυση σου την εχεις μετρησει; ΑΟ χρησιμοποιεις; ... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 14-04-14 στις 13:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|