|
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρώ πως είναι καλύτερα στην αντίθετη πλευρά για να καλύψουμε όλες τις περιοχές του ενυδρείου, να μην υπάρχουν τυφλά σημεία δηλαδή
|
|||
|
|||
![]()
Η κατάλληλη ροή στο φίλτρο είναι απαραίτητη για την απονιτρωποίηση από τα αερόβια νακτηρίδια που χρησιμοποιούν οξυγόνο για την μετατροπή της αμμωνίας σε νιτρώδη και τελικά νιτρικά.
Υπάρχουν και αναερόβια βακτηρίδια τα οποία δεν είναι επιθυμητα (εκτός ίσως σε πολύ ειδικές περιπτώσεις μείωσης του ΝΟ3). Πολύ μικρή ροή (της τάξης των λίγων λίτρων ανά ώρα μόνο) θα οδηγήσει σε γρήγορη δέσμευση του οξυγόνου εντός του φίλτρου οπότε τα περισσότεερα βακτηρίδια θα γυρίσουν σε αναερόβια λειτρουργία, που είναι όπως είπαμε μη επιθημητό. |
|
||||
|
||||
![]()
Δλδ απο 500 εως 1000/ωρα να υποθεσουμε οτι ειναι μια καλη ροη για ενα φιλτρο , η 1500 εως 2000/ωρα ειναι ακομη καλυτερη ροη ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε ένα 100αρι το 1500 ή 2000 l/h είναι υπερβολή, ασε που θα σου κάνει το ενυδρείο πλυντήριο και θα πρέπει να μειώσεις τη ροή, και μακροπρόθεσμα θα καις τσάμπα ρεύμα. Τι ενυδρείο έχεις και τι φίλτρο ;
|
||||
|
||||
![]()
εχω ενα 300αρι απο φιλτρα πηρα προσφατα το 2217 + ενα prime 10 που ειχα δωρο απο φιλο ,δλδ 1000+ 350 ,και λεω να παρω αλλο ενα 2217 δλδ 1000αρι ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν έχω βέβαια και μεγάλη εμπειρία από φίλτρα, περίμενε να ακούσεις και άλλες γνώμες. Εγώ είμαι φαν των φίλτρων τύπου σαμπ, νιώθω πιο ασφαλής, με άνετο και πολύ χώρο για βιολογικό υλικό , και με 2 αντλίες, κοιμάμε πιο ήσυχος.
|
||||
|
||||
![]()
Η ροη που αναγραφουν τα φιλτρα ειναι ονομαστικη, δλδ η αντλια σε λειτουργια σκετη χωρις υλικα να την παρεμποδιζουν και σε μηδενικο υψος, χωρις δλδ να χρειαζεται να σηκωσει το νερο στο υψος του ενυδρειου.
Με την πραγματικη ροη, μπορει να εχει τεραστια διαφορα. Για ονομαστικη ροη μιλατε ή για πραγματικη?
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πως να διατηρησω τη βιολογια? | georot1981 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 22-03-12 10:11 |
Βιολογια.. | Elina | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 09-03-12 21:36 |
Χαλασε η βιολογια; | aNe | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 01-02-11 14:26 |
Αντιβιωτικο και βιολογια | aspygr | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 18-01-11 19:33 |
βιολογια οκ? | karxarini | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 03-07-10 08:18 |