|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλτρα
--------- Το 1ο βαρέλι είναι 150 λίτρα και το 2ο είναι 200 λίτρα. Τα 50 λίτρα kaldnes k1 που είχα στο 1ο βαρέλι μεταφέρθηκαν στο 2ο. Εκεί πάει και μια από τις άκρες της αεραντλίας 70lt/min για να δημιουργήσει όλα μαζί το λεγόμενο k1 moving bed biofilter media. ![]() Το 1ο βαρέλι θα χρησιμοποιηθεί πλέον σαν προ-φίλτρο για να μαζεύει όλα τα μικρο σωματίδια. Αγοράστηκε ελαιόδιχτο με αραιή πλέξη 10μχ2μ. Το έκοψα σε 5 κομμάτια. Κάνει την ίδια δουλειά που θα έκαναν και οι βούρτσες. Τα τύλιξα και τα μάζεψα με πετονιά για να μπορώ να τα πιάνω ένα ένα να τα καθαρίζω. Στο πυθμένα τοποθέτησα 2 τούβλα και ένα πλαστικό πλέγμα. Έτσι έχει χώρο να κατακάτσει η βρωμιά και να μην στουμπώνει από το δίχτυ η έξοδος του νερού που είναι στον πυθμένα. Έπιασε πάνω από το μισό χώρο του πρώτου βαρελιού !!! ![]() ![]() Αυτή είναι η προετοιμασία πριν γίνει η μεγάλη αναβάθμιση στα φίλτρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Παρέλαβα το υλικά και θα τοποθετηθούν το Σαββατοκύριακο. Ευχαριστώ τον GIANNHS_KOI για τις συμβουλές και την βοήθεια που μου παρέχει.
1μ χ 1μ Ιαπωνική ψάθα (Japanese Matting). θα προστεθεί στο 1ο βαρέλι που είναι το προ φίλτρο. 25 λίτρα crystal bio. Τοποθετήθηκαν ανά ~3 λίτρα σε τσουβαλάκια για τον εύκολο καθαρισμό. Αφού ξεπλυθούν θα προστεθούν στο 2ο βαρέλι. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μέρος της λίμνης μου.
![]() Τα 3 παλιά ΚΟΙ με πήραν είδηση και έρχονται για φαγητό !!! ![]() Τα τρία καινούργια Ιαπωνικά ΚΟΙ μου. Να σας τα γνωρίσω. ![]() Mizuho Orange - Λέπια. Όταν μεγαλώσει…. θα μεγαλώσει … υπερβολικά. Η λίμνη θα του ανήκει. Ο χρόνος είναι σύμμαχος του. ![]() ![]() Shiro Bekko - Δερματώδες Γεννημένος πρωταθλητής Γεννημένος μοντέλο. Ένα ψάρι κουκλί και με τσαμπουκά. ![]() ![]() Beniki Kukuriu - Δερματώδες με μια λωρίδα λέπια. Μια ανερχόμενη δύναμη που σιγά σιγά θα ξεδιπλώσει την ομορφιά του. Είναι φοβητσιάρης (ακόμα). ![]() ![]() Το κάθε ψάρι έχει την δικιά του προσωπικότητα του και διαφορετικό ρόλο. Είναι και μοναδικά αλλά και ξεχωριστά δημιουργώντας ένα υπέροχο σύνολο. Παρακάτω στην διεκδίκηση του φαγητού φαίνεται η διαφορά στο μέγεθος μεταξύ παλιών και νέων ΚΟΙ. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πανεμορφα και τα ψαρια και η λιμνη. Το Shiro Bekko μολις μεγαλωσει λιγο και δεσει θα γινει απιστευτος.
Αν μπορεις, δωσε καποιο λινκ απο το/τα μαγαζι/α που πηρες τα υλικα για τα φιλτρα σου ( kaldness, ψαθα, crystal bio ) |
|
||||
|
||||
![]()
Kαι εγώ είμαι περίεργος να δω πως θα εξελιχθεί το shiro bekko.
Τώρα για τα υλικά ..... το Κ1 το είχα πάρει ~πέρυσι από εδώ http://www.littlebigpet.co.uk/koi-ca...es-p-2735.html +30 λίρες τα μεταφορικά. Την ιαπωνική ψάθα (55ε) και το crystal bio(60-70ε) τα παρήγγειλε άλλος οπότε δεν ξέρω από που τα πήρε. Το σίγουρο είναι ότι Ελλάδα δεν μπορείς να τα βρεις και ότι τα μεταφορικά από έξω σου ανεβάζουν πολύ την τιμή. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω.
Το littlebigpet το ειχα βρει και εγω αλλα μετα απο 4 - 5 μεηλ στα οποια δεν πηρα ποτε απαντηση αποφασισα να μην το ρισκαρω. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
η λίμνη μας!!! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 6 | 01-02-13 16:09 |
φίλτρο για λίμνη | xristosss | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-05-11 00:06 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |