|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Τακις μετρα την ταση εξοδου του τροφοδοτικου. Παιζει να σου δουλευουν καλα γιατι δουλευουν σε χαμηλοτερη των 12v ταση γι αυτο να αντεχουν (τα τροφοδοτικα pc κλανουν πολυ ευκολα!!!)
καπσοκ... Αυτα με τον ετοιμο μετασχηματιστη αν ειναι κινεζικα τον πουλο. Θα παρεις ενα τροφοδοτικο να αντεχει πολυ. Π.χ. Αν θες να βαλεις 50βατ λεντ θα παρεις τροφοδοτικο τουλαχιστον 65βατ για να εισα σιγουρος!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα led που χρησιμοποιώ είναι αυτά είναι 48 led smd 3528 σε κάθε πλακέτα, είχα χρησιμοποιήσει και smd 5050 αλλά έχουν υπερβολικό φως και πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση και τα έβγαλα. Μια ιδέα πως είναι το φωτιστικό έχουν γίνει αλλαγές βέβαια, τώρα έχει 24 πλακέτες , 2 warm white , 4 ροζ και 18 cool white , και 6 ακόμα cool white έξω από το φωτιστικό, και αυτό για να καλύψω όλη την επιφάνεια του ενυδρείου, συνολικά 30 πλακέτες. Σύμφωνα με αυτά που γράφουν οι Κινέζοι στο ebay, η κάθε πλακέτα βγάζει 180-190 lumen , και 1,8-2 watt. Κάτι αντίστοιχο έχω και στο μικρό ενυδρείο (30αρι) σε αυτό είχα πλακέτες με 24 smd 3528 και τις άλλαξα και έβαλα 3 πλακέτες με 48 smd 3528. Το ξέρω πως αυτές οι κατασκευές δεν είναι τεκμηριωμένες και έγιναν με δοκιμές και παρατηρήσεις των ψαριών και των φυτών, και όπως φαίνεται λειτούργησαν. Με τα φυτά είμαι πολύ ευχαριστημένος σε σημείο που καταντάει κουραστικό να κλαδεύω. πάρε μια ιδέα τι γίνεται στο ενυδρείο ![]() και εδώ το μικρό ![]() Στο μεγάλο υπάρχει μπουκάλα CO2 ελαφριά λίπανση, στο μικρό τίποτα, ούτε ίχνος απο λίπασμα ουτε CO2 , εχει βέβαια εύκολα φυτά, το πιο δύσκολο είναι cabomba caroliniana. Στο μεγάλω έχω χάσει τη μπάλα για το τι έχω πλέον, ότι βρώ το βάζω. Πιστεύω να μη χάλασα το θέμα του φίλου με όλα αυτά
|
|||
|
|||
![]()
πολύ καλή κατασκευή!! μπράβο!!!
-νομίζω κάποιος το έχει πεί πιο πάνω.. ![]() τα ανοιχτού τύπου μεταλλικά τροφοδοτικά έχουν μεγαλύτερη αντοχή απο τα κλειστού τύπου πλαστικά.. για να σου πάνε 4-5 χρόνια χωρίς πρόβλημα ειναι πολύ καλής ποιότητας και κατασκευής.. |
|
||||
|
||||
![]()
Δε το χάλασες, το βελτίωσες το θέμα... μόνο που μου σπασες τα νεύρα με το πόσο απλά τα παρουσιάζεις και μου ρχεται ν αυτοκτονήσω χαχαχ
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ωραίος!!!! Μπράβο!!! άσχετο, Τα ροζ γιατί τα έβαλες???
|
||||
|
||||
![]()
Διάβασα πως κάνει καλό για την ανάπτυξη των φυτών, όπως και το μπλε και κόκκινο μαζί. Οταν έψαχνα για led, είδα πως όλα τα led υδροπονίας είναι ροζ ή μπλε και κόκκινα
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
prime - αντιστοιχο της sera δοσολογια | puntakias22 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 04-12-13 14:08 |
Πόσα watt φως αντιστοιχουν για 180 Juwel; | STAMATIA | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 24-10-08 13:08 |
Λάμπες 36W ; | qstavrosq | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 18-06-05 18:24 |
Αντιστοιχία PC και Standard fluorocent bulbs | johnny98130 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 19-11-04 21:11 |