|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τώρα σχετικά με το ύψος, λέγεται ότι θα πρέπει να τις βάζουμε περίπου 20 με 30 πόντους πιο ψηλά. Και πάλι νομίζω οτι αυτό είναι αμφισβητήσιμο. Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα και δεν είχα ούτε στο 200 άρι όταν την είχα ακόμα πιο κοντά απ΄ ότι τώρα. Επίσης από όταν τις έβαλα παρατήρησα θεαματική ανάπτυξη των Sps. Τίποτα βέβαια δεν είναι σίγουρο και γι΄ αυτό πολλές φορές πειραματιζόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα….
|
||||
|
||||
![]()
Το καπάκι που βλέπω είναι αρκετά ψηλό, 25 τουλάχιστον cm οπότε μπορεί με χρήση δυνατού chiller να χρησιμοποιηθούν.Παιδιά να πώ και κάτι άλλο,δεν πάει να πεί ότι ότι λένε οι Αμερικάνοι είναι το σωστό.
![]() τα χρησιμοποίησαν και δεν πειραματίζονται με τίποτα άλλο.Καταπληκτική ανάπτυξη κοραλιών και μάλιστα sps αλλά και clams μπορεί να γίνει και με Τ5 ή P.C.Τελικά λύσεις υπάρχουν απλά χρειάζεται γνώση σε βάθος και σωστός προγραμματισμός. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μονο ετσι αναπτυζεται το χομπυ οποτε λετε τις γνωμες σας !!!
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Manosdr κανείς δεν είπε ότι οι αμερικάνοι λένε πάντα το σωστό. Απλά ακούμε, ή διαβάζουμε πιο σωστά, γνώμες και ιδέες από ανθρώπους οι οποίοι είναι έτη φωτός μπροστά από εμάς σε όλους του τομείς του θαλασσινού ενυδρείου. Εμένα προσωπικά πέραν του ότι μου αρέσει οπτικά το αποτέλεσμα της ΜΗ με ικανοποιεί και ως προς την ανάπτυξη. Σίγουρα θα συμφωνήσεις ότι δεν υπάρχει μια λύση για ένα πρόβλημα. Εγώ κάνω τη δουλειά μου με Τ8, εσύ με ΜΗ, ο άλλος με Τ5 κοκ. Όλοι είμαστε ευχαριστημένοι και για αυτό εμμένουμε στην επιλογή μας. Αν αργότερα για το χ λόγο η ΜΗ δε μου κάνει, δρόμο! Στο φίλο Manogr τώρα, όλοι έτσι δουλεύουμε Μάνο, ακούμε γνώμες, διαβάζουμε και σύμφωνα, κυρίως, με την προσωπική μας κρίση και εμπειρία αποφασίζουμε τι θα κάνουμε. Το sump λέγεται ότι δεν είναι απαραίτητο, αλλά από άποψη αισθητικής που τα "πετάς" όλα εκεί μέσα, τι άλλο θες?
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά βασικά δεν διαφωνούμε σε κάτι νομίζω
![]() ![]() κατά 90% το χρησιμοποιούν, στα πολλά λίτρα δεν είναι απαραίτητο, απλά λέω ότι όποιος έχει χώρο και για αισθητικούς λόγους αφού το ενυδρείο θα απαλλαγεί από τα μηχανήματα μέσα ας το κάνει.Εγώ για παράδειγμα και στα δύο reef ενυδρεία που έχω δεν έχω sump ,χρησιμοποιώ Τ5 και όλα πάνε καλά.Επειδή λοιπόν εφάρμοσα αυτό το σύστημα και πάει καλά και σας έχω αποδείξει με την παρουσίαση του ενυδρείου μου ότι όλα πάνε καλά μπορώ να το συστήνω σε άλλους,όπως πολλοί χομπίστες συστήνουν ΜΗ και sump ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όσοι από μάς συστήνουν κάτι σε νέους χομπίστες να έχουν δοκιμάσει αυτό αρκετό καιρό και να αποδεικνείουν έτσι ότι αυτό όντως στην πράξη δουλεύει καλά γιατί αλλοιώς θα παρασέρνουμε τους νέους σε λάθη και θα δημιουργούμε απογοητεύσεις. ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Να συμπληρώσω, σε αυτό το σημείο, για τις MH, σχετικά με τον τρόπο τον οποίο φωτίζουν το ενυδρείο. Η διάθλαση που γίνεται στην επιφάνεια του νερού (εφόσον σε αυτό υπάρχει μια σχετική κίνηση), δημιουργεί ένα φοβερό οπτικό αποτέλεσμα, όμοιο με το πραγματικό (ξέρουν οι υποβρύχιοι......). Αυτό, είναι αδύνατον να δημιουργηθεί, με τις Τ8 – Τ5 – P.C. όσες λάμπες και αν χρησιμοποιήσουμε.
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ με αυτό,όμως το σημαντικότερο είναι το τελικό αποτέλεσμα στα απαιτητικά κοράλια όπως τα sps.Μετά από εμπειρία δική μου αλλά και άλλων φίλων μπορώ να πώ ότι και οι Τ5 και οι PC έχουν πολύ καλά αποτελέσματα σε απαιτητικά κοράλια και clams άρα μπορούν να τις χρησιμοποιούν φτάνει το βάθος του νερού να μην υπερβαίνει τους 60 πόντους οπότε οι ΜΗ είναι μονόδρομος.
Επίσης να γίνεται προσεκτική μελέτη για τα συνολικά watts που θα χρειαστούν σε κάθε ενυδρείο. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|