Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Θαλασσινό νερό - Γενικά

Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-09-05, 18:18
george hmmy Ο χρήστης george hmmy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γη :)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Manogr
αλλα μπορει καποιος να μου πει διαφορες τιμης στο ιδιο μοντελο ?
Κατέληξε Μάνο εσύ ποιο μοντέλο θες και θα σε στείλουμε στον Υδρόκοσμο να το πάρεις. Μόλις σου πει την τιμή θα κάνεις μεταβολή, θα ανοίξεις το PC σου και θα παραγγείλεις απέξω! Σοβαρά τώρα, κοίτα έχεις δίκιο σε αυτό που λες, πως θα διευρυνθεί η αγορά όταν εμείς οι καταναλωτές δεν αγοράζουμε, αλλά οι τιμές εδώ ΚΑΙΝΕ!!!!! Πήρα θερμαντήρα 14 ευρώ από εξωτερικό και ο ίδιος ακριβώς εδώ είχε 32. Διπλάσια και βάλε.... Να γιατί όλοι είμαστε του έξω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-09-05, 19:36
Manogr Ο χρήστης Manogr δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γλυφάδα, Αθήνα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Manogr
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από george hmmy
Κατέληξε Μάνο εσύ ποιο μοντέλο θες και θα σε στείλουμε στον Υδρόκοσμο να το πάρεις. Μόλις σου πει την τιμή θα κάνεις μεταβολή, θα ανοίξεις το PC σου και θα παραγγείλεις απέξω! Σοβαρά τώρα, κοίτα έχεις δίκιο σε αυτό που λες, πως θα διευρυνθεί η αγορά όταν εμείς οι καταναλωτές δεν αγοράζουμε, αλλά οι τιμές εδώ ΚΑΙΝΕ!!!!! Πήρα θερμαντήρα 14 ευρώ από εξωτερικό και ο ίδιος ακριβώς εδώ είχε 32. Διπλάσια και βάλε.... Να γιατί όλοι είμαστε του έξω!
lol αμα δω οτι και το μαγαζι που θα μου φτιαξει ολα τα αλλα (δεν ειναι αυτο που λες εχει τοσο μεγαλες διαφορες σιγουρα θα παρω καποια απο εξω... αν ομως δω οτι η διαφορα δεν ειναι πολυ μεγαλη τοτε θα το παρω απο εδω... εχετε δικιο βεβαια να αγοραζετε απο εξω με τετοιες τιμες αλλα πως αλλιως θα ανοιξει η αγορα ? Δυστυχως η κατασταση ειναι ενας φαυλος κυκλος...κατι πρεπει να γινει!

Οποιος θελει να με βοηθησει (κι αλλο!!) ας μου προτινει skimmer για το ενυδρειο που ανεφερα (170x60x60 καθαρα και sump με refugium)...συγκεκριμενα μοντελα αν ειναι δυνατον!!
Παλιά 13-09-05, 19:56
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Μάνο σε αυτό το σημείο ανοίγεις ένα μεγάλο θέμα.

Και εγώ (όπως πολλοί άλλοι) είμαι της γνώμης να στηρίξουμε τα Ελληνικά καταστήματα. Όμως με τις τιμές, τις οποίες έχουν, μόνο κοροΐδα μας πιάνουν.

Από την μία μεριά καταλαβαίνω, ότι το χόμπι μας δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, έτσι ώστε να υπάρχουν πολλοί πελάτες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο τζίρο και καλύτερες τιμές. Όταν επί του εκάστοτε προϊόντος, βγάζει ο εισαγωγέας 50 – 60% και ο μαγαζάτορας 40 – 50 %, τότε καταλαβαίνουμε γιατί οι τιμές είναι τόσο ανεβασμένες.

Βέβαια τα καταστήματα παίζουν με άνισους όρους με το γνωστά on-line μαγαζιά του εξωτερικού. Τα δεύτερα δεν έχουν τόσα λειτουργικά έξοδα και τελικά ίσως έχουν και καλύτερες τιμές αγοράς, από τους εισαγωγείς.

Όμως εγώ, λογικά, θα κοιτάξω την τσέπη μου, γιατί ζούμε στην εποχή της προσφοράς και της ζήτησης. Δεν μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε από εδώ, όταν αν το αγοράσω απ΄ έξω θα μου στοιχίσει 30% φθηνότερα.

Και βέβαια χτυπάω το κεφάλι μου ακόμα στο τοίχο, όταν ξόδεψα μια περιουσία, κατά το στήσιμο του πρώτου μου ενυδρείου, έχοντας ακόμα άγνοια για την ύπαρξη των εν΄ λόγω καταστημάτων!

Και να είσαι σίγουρος ότι αν κάνεις μια έρευνα αγορά, όλα τα παραπάνω θα τα διαπιστώσεις και μόνος σου!

Εύχομαι να βρεθεί ο τρόπος, με τον οποίο τα Ελληνικά καταστήματα, να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά.

Παλιά 13-09-05, 23:13
Manogr Ο χρήστης Manogr δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γλυφάδα, Αθήνα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Manogr
Προεπιλογή

Επειδη ξεφυγαμε (ισως ανοιξουμε αλλο θεμα για τα παραπανω) θα ηθελα να μου προτεινετε συγκεκριμενα μηχανηματα για το ενυδρειο που ειπα..απο Ευρωπαικα καταστηματα καλυτερα!

Ειναι θεμα λιγου χρονου πια...
Παλιά 14-09-05, 08:06
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Μάνο, εγώ ψωνίζω από Aquaristic, οπότε δες ορισμένα μοντέλα…

Τα λίτρα σου τα υπολόγισα (μαζί με το sump), γύρω στα 800 λίτρα.

DeltecskimmerAPF 850 για 1000 λίτρα (για τιμή θα πρέπει να στείλεις mail)
H&S skimmer A 150-F2001 για 850 λίτρα429.98 €

Aqua Medic Turboflotor 5000 shorty Compact για 1000 λίτρα438.84 €

Aqua Medic Turboflotor 5000 shorty II για 1000 λίτρα450.43 €

Τα μοντέλα της εταιρίας Aqua-Medic είναι στο γερμανόφωνο site.
Παλιά 14-09-05, 13:29
Το avatar του χρήστη manosdr
manosdr Ο χρήστης manosdr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΡΕΘΥΜΝΟ
Προεπιλογή

Μάνο καλωσόρισες στον μαγικό κόσμο του θαλασσινού ενυδρείου.
Το ενυδρείο που ετοιμάζεις είναι πολύ καλό σε διαστάσεις άν και θα το προτιμούσα με περισσότερο βάθος για να μην ακουμπάει ο βράχος πολύ στην πλάτη του.Το sump στα πολλά λίτρα δεν είναι προυπόθεση απλά άν έχεις
χώρο κάνετο γιατί εκεί θα χώσεις όλα τα μηχανήματα.
Στην βιβλιογραφία θα βρείς αρκετά αξιόλογα βιβλία για να προμηθευτείς.
Μην βιαστείς,μελέτα πρώτα και προχώρα πάντα βάσει σχεδίου και όχι στα τυφλά.
Πολλές φορές έχουμε πεί πώς ξεκινάμε ένα θαλασσινό ενυδρείο και μπορείς να τα βρείς εδώ στο forum.Από το ξεκίνημα να πάρεις αντίστροφη όσμωση(R.O.),θα σε απαλλάξει από πολλά προβλήματα.Επίσης άν αντέχει η τσέπη σου βάλε ζωντανό αραγωνίτη και μπόλικο ζωντανό βράχο και δεν θα το μετανοιώσεις.
Αν τον βρείς κουραρισμένο ακόμα καλύτερα.Για φώτα συμφωνώ για Τ5 αλλά
θα χρειαστείς 6Χ54 watt T5 4 marine white 14000 k και 2 Τ5 blue actinic.
Διάβασα για ΜΗ στο καπάκι από τον accnt και αναρωτιέμαι δεν βράζει το νερό του Οι ΜΗ δεν μπορούν να είναι κοντά στο νερό και λόγω θερμοκρασίας
που εκπέμπουν αλλά και γιατί θα κάψουν τα πάντα που είναι κοντά στην επιφάνεια.Τέλως για το κόστος Μάνο σηκώνει πολύ συζήτηση.Από 20-30 ευρώ
το λίτρο σε τελική φάση με ζωντανά μέσα ανάλογα με τον εξοπλισμό και τα ζωντανά βέβαια αλλά και από πού έχεις ψωνίσει.Αν τα πάρεις από εξωτερικό
30% φτηνότερα.Το κόστος αυτό βέβαια σε βάθος 12-18 μηνών από το ξεκίνημα του ενυδρείου.Καλή αρχή.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-09-05, 13:35
george hmmy Ο χρήστης george hmmy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γη :)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manosdr
Διάβασα για ΜΗ στο καπάκι από τον accnt και αναρωτιέμαι δεν βράζει το νερό του Οι ΜΗ δεν μπορούν να είναι κοντά στο νερό και λόγω θερμοκρασίας
που εκπέμπουν αλλά και γιατί θα κάψουν τα πάντα που είναι κοντά στην επιφάνεια.
Μάνο για να μη βράσει το νερό του accnt αναλαμβάνει δουλειά το chiller. Τώρα σχετικά με τις ΜΗ εγώ χρησιμοποιώ και γνωρίζω και άλλους που χρησιμοποιούν χωρίς προβλήματα για "κάψιμο" κοραλλιών κλπ. Τι γίνεται? Μήπως τελικά είναι μύθος για τις ΜΗ? ¶λλοι, όπως εγώ και ο accnt, βγάζουν το UV-stop από την ΜΗ και είδαν και βελτίωση στα κοράλλια τους, ειδικά στα sps. Μάλιστα συζητούσα και με άλλον χομπίστα (reef-ας και καλός μάλιστα) που σκέφτηκε επειδή δεν του επιτρέπεται για διάφορους λόγους η χρήση ΜΗ να προσθέσει λάμπα UV για καλύτερη ανάπτυξη. Μπερδεμένα τα πράματα....

Υγ: οι συν-χομπίστες εξ αμερικής που δεν έχουν προβλήματα ρεύματος και κόστους γενικά χρησιμοποιούν πολύ τις ΜΗ. Το ενυδρείο της φώτο είναι με 4 ΜΗ 400watt 20000 kelvin. Μιλάμε για πολύυυυυυυυυυυ πράμα!

Εdit: για να φανούν οι αλλαγές τα αφήνω τα παραπάνω ως έχουν και λέω εδώ τις αλλαγές: το ενυδρείο είναι με............ 7x400watt metall halid και για την ανάπτυξη των κοραλλιών εννοώ κυρίως την ανάπτυξη-ζωντάνια στα χρώματα τους, με την έννοια ότι για προστασία από τη UV ακτινοβολία το κοράλλι αναπτύσει τα υπέροχα του χρώματα!
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  2004_0118PeterZ0015sm.jpg
Εμφανίσεις:  856
Μέγεθος:  35,7 KB  

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη george hmmy : 14-09-05 στις 13:54
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-09-05, 13:58
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manosdr
Διάβασα για ΜΗ στο καπάκι από τον accnt και αναρωτιέμαι δεν βράζει το νερό του Οι ΜΗ δεν μπορούν να είναι κοντά στο νερό και λόγω θερμοκρασίας που εκπέμπουν αλλά και γιατί θα κάψουν τα πάντα που είναι κοντά στην επιφάνεια.
Μάνο η θερμοκρασία στο καπάκι μόνο με τις Power Compact είναι 35 C, και όταν ανάβουν και οι MH η θερμοκρασία πάει 42 C. Δε λέω ανεβασμένη είναι, και θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν δεν είχα αρκετά ανεμιστηράκια. Αλλά το chiller δουλεύει νορμάλ. ¶ρα δεν υπάρχει πρόβλημα. ¶λλωστε στην Αμερική πολλοί τις έχουν μέσα σε καπάκια.
Τώρα σχετικά με το ύψος, λέγεται ότι θα πρέπει να τις βάζουμε περίπου 20 με 30 πόντους πιο ψηλά. Και πάλι νομίζω οτι αυτό είναι αμφισβητήσιμο. Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα και δεν είχα ούτε στο 200 άρι όταν την είχα ακόμα πιο κοντά απ΄ ότι τώρα. Επίσης από όταν τις έβαλα παρατήρησα θεαματική ανάπτυξη των Sps.
Τίποτα βέβαια δεν είναι σίγουρο και γι΄ αυτό πολλές φορές πειραματιζόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα….

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές