|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το παρελαβα προχθες λοιπον, πρωτα απολα να πω το κοστος το συνολικο.
24 ευρω το συστημα Co2 μαζι με bubble counter ,διαχυτη και ενα ακομη σωληνακι U. 7.50 ευρω 1 κιλο κιτρικο οξυ το οποιο μαλλον θα μου φτασει βαση αλλων χρηστων με τα λεγομενα τους περιπου 4-5 μηνες. 3 ευρω 500gr μαγειρικη σοδα. Συνολο :34,50 ευρω Βεβαια το κοστος μειωνετε περιπου στα 4-5 ευρω αν χρησιμοποιησετε ξυδι αντι κιτρικου οξεος. Μεχρι στιγμης η εμπειρια μου με το συγκεκριμενο ειναι εξαιρετικη σε σχεση με τη μαγια-ζαχαρη που ειχα δοκιμασει παλιοτερα γιατι, 1.Εχω Co2 σε λιγοτερο απο 3 λεπτα. 2.Δε χρειαζετε να εχει καποια α σταθερη θερμοκρασια το μειγμα για να παραγει co2. 3.Ειναι πολυ πιο καθαρο, δε βρωμιζεις εννοω κατσαρολακια, χερια κτλ. 4.Ειναι πιο σταθερο. 5.Δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις λαθος στις αναλογιες ή να σκοτωσεις τους μυκητες της μαγιας καταλαθος και να περιμενεις μια ολοκληρη μερα και τελικα να αποτυχεις. 6.Ειναι τραγικα ασφαλες οσο και η μπουκαλα co2. 7.Οταν τα φωτα ειναι κλειστα δε χρειαζετε να υπαρχει ροη co2 για να υπαρχει και μια σταθερορητα στο ph αφου κλεινουμε απλα τη βελονοειδη ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΝΔΙΝΟ εκρηξης, 2 μερες που τρεχει το συστημα το κλεινω μαζι με τα φωτα και η πιεση δεν ανεβαινει ουτε πεφτει, ειναι σταθεροτατο στα 1,5 bar.(βεβαια το πρωτο βραδυ το ειχα αγχος και το κοιταγα συνεχεια ![]() 8.Μπορεις να το συνδεσεις με ηλεκτρομαγνητικη κιολας και ανοιγει και να κλεινει μονο του μαζι με τα φωτα και ολα μαζι με χρονοδιακοπτη.(ανεβαινει το κοστος...) Δε μου ερχετε κατι αλλο στο μυαλο αυτη τη στιγμη, οτι παρατηρησεις εχω θα τις γραφω εδω, καλες και κακες φυσικα! Για μενα δεν ειναι και φθηνη λυση co2 αλλα δεν ειναι και ακριβη, ειναι κατι ενδιαμεσο σε ζαχαρη-μαγια και μπουκαλα στο οικονομικο, αλλα πιο φθηνη απο τη μπουκαλα ομως. Σε βαθος χρονου ομως νομιζω πως η μπουκαλα θα ερχεται πιο φθηνη, δε θυμαμε ποσο κανει το γεμισμα και καθε ποτε για μια 2κιλη. Για το ποσες μερες θα κρατησει χωρις να ξανακανω το μειγμα θα σας ενημερωσω φυσικα, αυτα προς το παρον και οτι νεοτερο θα το γραψω. |
|
||||
|
||||
![]()
Εισαι ωραιος,βαλε φωτο να δουμε το συστημα σου και ενημερωνε το αρθρο με προβληματα,δυσλειτουργιες,θετικα κτλπ ανα τακτα χρονικα διαστηματα να το βλεπει ο κοσμος.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτα λοιπον κοστισαν 34.50 μαζι με τα μεταφορικα.
Και το συστημα οπως ειναι τωρα και δουλευει ρολοι, μεχρι στιγμης. |
|
||||
|
||||
![]()
Δε γινετε δυστηχως να βαλω και δευτερη φωτο και τις βαζω μια-μια.
Οι φωτο ειναι απο το ipad οποτε μαλλια αναλυση και μαλλον αυτο θα ειναι και το προβλημα που δε μπορω να βαλω και 2η φωτο μαζι.το safari. Στη φωτο αριστερα κατω απο τη βαλβιδα ειναι ακουστικο το οποιο ηταν πανω στο ραφακι του επιπλου...ουδεμια σχεση με το μανομετρο, επειδη με ρωτησαν..... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικα δεν ηταν 1,5 bar η πιεση οπως ειχα γραψει πιο πανω, 1 bar ηταν και ειναι ακομη ετσι απο προχθες.
Καλο που δεν εχει αλλαξει ακομη τιποτα και δε χρειαστηκε ακομη να κανω 2-3 κουνηματα στο μπουκαλι με τη σοδα. Στο ενυδρειο που εχω στο co2 ειναι 30 λιτρα και μετραω 1 καθε 3 δευτερολεπτα. |
|
|||
|
|||
![]()
Πρέπει όμως να είσαι παρών εκεί για να έχεις CO2 στο ενυδρείο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι εννοεις?
Τωρα εγω ειμαι στη δουλεια και το εχω ανοιχτο μαζι με τα φωτα εννοειτε. Οταν γυριζω σπιτι μετα απο 2 ωρες κλεινω φωτα και Co2. Οταν το ανοιξα το μεσημερι ειχε 1bar πιεση και οταν εφυγα παλι για δουλεια στις 7:30 ειχε ακομη 1bar και φυσαλιδες 1καθε 3 δευτερολεπτα. Οταν παει να πεσει η πιεση μονο του τραβαει απο το ενα μπουκαλι το κιτρικο οξυ ή το ξυδι και το περναει στο αλλο μπουκαλι με τη σοδα και ανεβαζει οσο πρεπει πιεση για να εχεις συνεχη ροη Co2. Την επομενη μερα απλα θα ανοιξω τα φωτα και θα γυρισω τη βελονοειδη και αυτο ηταν, θα ρυθμισω λιγο τις φυσαλιδες και τελος. Κοιτα ακομη και εγω το δοκιμαζω, μετα αν μεινω ευχαριστημενος θα παρω μια ηλεκτρομαγνητικη να μη ρυθμιζω συνεχεια τις φυσαλιδες. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΤΡΟΠΟΣ ΨΥΞΗΣ | Stivv27 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 27-05-13 14:50 |
υπαρχει τροπος? | ignatios1993 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 32 | 01-10-12 23:10 |
Help...Α.Ο και τροπος συνδεσης ! | Roussaks | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 29-09-10 19:53 |
υπαρχει τροπος? | agge | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 18 | 18-10-08 23:32 |