Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Θαλασσινό νερό - Γενικά

Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-09-05, 14:22
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Από Ελλάδα???

Να σου πώ λεφτά για σκότωμα έχεις????
Παλιά 13-09-05, 14:40
Manogr Ο χρήστης Manogr δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Γλυφάδα, Αθήνα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Manogr
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από accnt
Από Ελλάδα???

Να σου πώ λεφτά για σκότωμα έχεις????
Οχι βεβαια....αλλα κατ΄ αρχας πιστευω στο οτι πρεπει να βοηθαμε και τα μαγαζια εδω αλλιως δεν εχουμε το δικαιωμα να απαιτουμε καλυτερες υπηρεσιες, μεγαλυτερες εισαγωγες κτλ... φυσικα αν μιλαμε για τρελες διαφορες τοτε να αγορασω απο εξωτερικο αλλα μπορει καποιος να μου πει διαφορες τιμης στο ιδιο μοντελο ?
Παλιά 13-09-05, 18:18
george hmmy Ο χρήστης george hmmy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Γη :)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Manogr
αλλα μπορει καποιος να μου πει διαφορες τιμης στο ιδιο μοντελο ?
Κατέληξε Μάνο εσύ ποιο μοντέλο θες και θα σε στείλουμε στον Υδρόκοσμο να το πάρεις. Μόλις σου πει την τιμή θα κάνεις μεταβολή, θα ανοίξεις το PC σου και θα παραγγείλεις απέξω! Σοβαρά τώρα, κοίτα έχεις δίκιο σε αυτό που λες, πως θα διευρυνθεί η αγορά όταν εμείς οι καταναλωτές δεν αγοράζουμε, αλλά οι τιμές εδώ ΚΑΙΝΕ!!!!! Πήρα θερμαντήρα 14 ευρώ από εξωτερικό και ο ίδιος ακριβώς εδώ είχε 32. Διπλάσια και βάλε.... Να γιατί όλοι είμαστε του έξω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-09-05, 19:36
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από george hmmy
Κατέληξε Μάνο εσύ ποιο μοντέλο θες και θα σε στείλουμε στον Υδρόκοσμο να το πάρεις. Μόλις σου πει την τιμή θα κάνεις μεταβολή, θα ανοίξεις το PC σου και θα παραγγείλεις απέξω! Σοβαρά τώρα, κοίτα έχεις δίκιο σε αυτό που λες, πως θα διευρυνθεί η αγορά όταν εμείς οι καταναλωτές δεν αγοράζουμε, αλλά οι τιμές εδώ ΚΑΙΝΕ!!!!! Πήρα θερμαντήρα 14 ευρώ από εξωτερικό και ο ίδιος ακριβώς εδώ είχε 32. Διπλάσια και βάλε.... Να γιατί όλοι είμαστε του έξω!
lol αμα δω οτι και το μαγαζι που θα μου φτιαξει ολα τα αλλα (δεν ειναι αυτο που λες εχει τοσο μεγαλες διαφορες σιγουρα θα παρω καποια απο εξω... αν ομως δω οτι η διαφορα δεν ειναι πολυ μεγαλη τοτε θα το παρω απο εδω... εχετε δικιο βεβαια να αγοραζετε απο εξω με τετοιες τιμες αλλα πως αλλιως θα ανοιξει η αγορα ? Δυστυχως η κατασταση ειναι ενας φαυλος κυκλος...κατι πρεπει να γινει!

Οποιος θελει να με βοηθησει (κι αλλο!!) ας μου προτινει skimmer για το ενυδρειο που ανεφερα (170x60x60 καθαρα και sump με refugium)...συγκεκριμενα μοντελα αν ειναι δυνατον!!
Παλιά 13-09-05, 19:56
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Μάνο σε αυτό το σημείο ανοίγεις ένα μεγάλο θέμα.

Και εγώ (όπως πολλοί άλλοι) είμαι της γνώμης να στηρίξουμε τα Ελληνικά καταστήματα. Όμως με τις τιμές, τις οποίες έχουν, μόνο κοροΐδα μας πιάνουν.

Από την μία μεριά καταλαβαίνω, ότι το χόμπι μας δεν είναι αρκετά διαδεδομένο, έτσι ώστε να υπάρχουν πολλοί πελάτες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο τζίρο και καλύτερες τιμές. Όταν επί του εκάστοτε προϊόντος, βγάζει ο εισαγωγέας 50 – 60% και ο μαγαζάτορας 40 – 50 %, τότε καταλαβαίνουμε γιατί οι τιμές είναι τόσο ανεβασμένες.

Βέβαια τα καταστήματα παίζουν με άνισους όρους με το γνωστά on-line μαγαζιά του εξωτερικού. Τα δεύτερα δεν έχουν τόσα λειτουργικά έξοδα και τελικά ίσως έχουν και καλύτερες τιμές αγοράς, από τους εισαγωγείς.

Όμως εγώ, λογικά, θα κοιτάξω την τσέπη μου, γιατί ζούμε στην εποχή της προσφοράς και της ζήτησης. Δεν μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε από εδώ, όταν αν το αγοράσω απ΄ έξω θα μου στοιχίσει 30% φθηνότερα.

Και βέβαια χτυπάω το κεφάλι μου ακόμα στο τοίχο, όταν ξόδεψα μια περιουσία, κατά το στήσιμο του πρώτου μου ενυδρείου, έχοντας ακόμα άγνοια για την ύπαρξη των εν΄ λόγω καταστημάτων!

Και να είσαι σίγουρος ότι αν κάνεις μια έρευνα αγορά, όλα τα παραπάνω θα τα διαπιστώσεις και μόνος σου!

Εύχομαι να βρεθεί ο τρόπος, με τον οποίο τα Ελληνικά καταστήματα, να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά.

Παλιά 13-09-05, 23:13
Member

Προεπιλογή

Επειδη ξεφυγαμε (ισως ανοιξουμε αλλο θεμα για τα παραπανω) θα ηθελα να μου προτεινετε συγκεκριμενα μηχανηματα για το ενυδρειο που ειπα..απο Ευρωπαικα καταστηματα καλυτερα!

Ειναι θεμα λιγου χρονου πια...
Παλιά 14-09-05, 08:06
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Μάνο, εγώ ψωνίζω από Aquaristic, οπότε δες ορισμένα μοντέλα…

Τα λίτρα σου τα υπολόγισα (μαζί με το sump), γύρω στα 800 λίτρα.

DeltecskimmerAPF 850 για 1000 λίτρα (για τιμή θα πρέπει να στείλεις mail)
H&S skimmer A 150-F2001 για 850 λίτρα429.98 €

Aqua Medic Turboflotor 5000 shorty Compact για 1000 λίτρα438.84 €

Aqua Medic Turboflotor 5000 shorty II για 1000 λίτρα450.43 €

Τα μοντέλα της εταιρίας Aqua-Medic είναι στο γερμανόφωνο site.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές