|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό στα χωρικά μας ύδατα
![]() Πες μας πρώτα διαστάσεις του ενυδρείου. Σε ποιά φάση είσαι? έβαλες άμμο- πέτρες- εξοπλισμό? το στρώνεις?....? Όλα αυτά τα είδη δεν μπορείς να τα βάλεις όπως καταλαβαίνεις. Διάλεξε ένα που σ' αρέσει περισσότερο για να δούμε δυνατούς συνδυασμούς. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση... είμαι στη φάση να βάλω νερό... μέσα στο σκ, θα βάλω τις πέτρες (έχω βρει μία περιοχή με ωραίες πέτρες και θα πάω αύριο να τις μαζέψω), οπότε σε κανά 10ήμερο θα βάζω ψάρια. (μπόλι θα βάλω από το άλλο μου ενυδρείο, μαζί με 2 λίτρα σιποράξ για αρχή)
τώρα από ψάρια, τι προτίνεις??? πόσα διαφορετικά ψάρια προτείνεις στο συγκεκριμένο ενυδρείο??? Διαστάσεις 200χ50χ50
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίες διαστάσεις ενυδρείο.
Παράθεση:
Εγώ προτιμώ τα mbuna γιατί σε πολλά είδη και τα θηλυκά έχουν ωραία χρώματα ενώ στα περισσότερα Haps (Aulonocara κλπ) μόνο το αρσενικό έχει χρώμα. Σε mbuna (εξαρτάται κι απ' τα είδη) 4 είδη άνετα. |
|
|||
|
|||
![]()
Στα πετ σοπ δεν έχουν κάτι παραπάνω από αυτά που έγραψα στην αρχή, όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ ακριβά για μένα. Έτσι λοιπόν, από τα παραπάνω ψάρια
MELANOCHROMIS AURATUS MELANOCHROMIS MAINGANO LABIDOCHROMIS CAERULEUS-YELLOW LABIDOCHROMIS HONGI RED TOP NIMBOCHROMIS VENUSTUS METRIACLIMA BLUE METRIACLIMA LOMBARDOI METRIACLIMA ZEBRA OB METRIACLIMA RED ZEBRA METRIACLIMA RED ZEBRA PSEUDOTROPHEUS DEMASONI HAPLOCHROMIS ELECTRIC BLUE (SCIAENOCHROMIS FRYERI) τι συνδυασμό θα έβαζες, και πόσα ψάρια από το κάθε ένα??? Από αυτά μου αρέσει περισσότερο το LABIDOCHROMIS HONGI RED TOP πάντως. ίσως μπορούμε να αρχίσουμε από αυτό.
|
||||
|
||||
![]()
Αν αυτά τα είδη είναι αποκλειστικά οι επιλογές σου
μαζί με τα Labidochromis sp. "Hongi" εγώ θα έβαζα Pseudotropheus (πρώην Melanochromis) cyaneorhabdos "Maingano" και ένα είδος Metriaclima estherae (θα προτιμούσα το "Red zebra" σε red-red δηλ. αρσ./θηλ red). 6-7 άτομα από το κάθε είδος και όσο το δυνατό λιγότερα αρσενικά. Μ' αυτά τα 3 είδη θα έχεις ένα καταπληκτικό χρωματικό συνδυασμό και θα αποφύγεις ενδεχόμενα υβριδισμού. Πρώτα πρέπει να βάλεις τα Hongi που είναι το πιο ήσυχο είδος. Δεν προτείνω auratus, venustus, lombardoi γιατί γίνονται θεριά και δολοφόνοι. |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ με τον Κλεό.
![]() Απλά θα κοίταζα τι έχει σε Red Zebra το μαγαζί. Θα κοίταζα τη μορφή Blue/Red και τα OB. Ανάλογα τη διάθεση θα έβαζα μια από τις δυο. Τα Red/Red είναι σπάνια στη φύση και σχεδόν ο κανόνας στη φύση. Κάπου είχα δει κάτι πανέμορφα για εμένα OB με τα αρσενικά μπλέ ΟΒ και τα θυλικά κόκκινο/πορτοκαλί OB. Επίσης τώρα που έφτιαξε ο καιρός έχει και μαγαζιά με ποιοτικότατες εισαγωγές που στέλνουν παντού ... Και έκει θα έχεις επιλογές και για ένα 4-5 είδος που σε παίρνει στις διαστάσεις σου. |
|
|||
|
|||
![]()
Χίλια συγνώμη που χάθηκα, αλλά πολύ δουλειά έπεσε και χάθηκα για τα καλά από το σπίτι!!!
Έφτασε η ώρα!!! έστρωσα το ενυδρείο, και πάει καλά από νούμερα. Έτσι ήρθε η ώρα να βάλω ψαράκια!!! πάω στο μαγαζί, και δεν έχει hongi... Τι κάνω??? Η γυναίκα μου θέλει πολύ αυτό το ψάρι https://www.google.gr/search?q=AULON...ACOCK&tbm=isch Τι λέτε να βάλω με αυτό??? α και πόσα ψάρια...Τα διαθέσιμα είναι αυτά MELANOCHROMIS MAINGANO METRIACLIMA RED METRIACLIMA BLUE METRIACLIMA ZEBRA OB PSEUDOTROPHEUS ELONGATUS MPANGA HAPLOCHROMIS ELECTRIC BLUE (SCIAENOCHROMIS FRYERI)
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως πρέπει να μιλήσουμε πρώτα με τη γυναίκα σου?
![]() ![]() Πέρα απ' την πλάκα....εκτός του ότι το ψάρι που δείχνεις είναι man made υβρίδιο, δεν ταιριάζει με τα mbuna. Απ' τα διαθέσιμα που λες μπορείς να συνδυάσεις : Pseudotropheus cyaneorhabdos "maingano" + Ps.elongatus mpanga + Metriaclima zebra OB Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 14-04-14 στις 18:12 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Moss αφρικής υπάρχει? | mikrosaquaristas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 25-04-11 00:51 |
γατόψαρα αφρικής | yllop | ¶λλα ψάρια ποταμών Αφρικής | 10 | 31-03-11 23:19 |