|
|
||||
|
||||
![]()
περιμενε,μην κανεις βιαστικες κινησεις και καθαρισεις τα φιλτρα ακομα,να παρεις κιαλλες γνωμες.
μπορει τα νιτρικα να μην προερχονται απο εκει. κατσε γιατι με μπερδεψες μαυτα που εγραψες. το φιλτρο ειναι στρωμενο η οχι? ποσο καιρο λειτουργει και ποτε καθαριστηκε τελευταια φορα? παρεπιπτοντως,βρωμια δεν βλεπω στο βυθο οποτε μην κανεις σκουπα πιο πολυ ανακατωσουρα θα προκαλεσεις. |
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο τρέχει από τις 23/12/2013 περίπου και δεν έχω κάνει καμιά φορά καθάρισμα φίλτρων.Το μόνο που έκανα ήταν την μέρα που αναφέρω στο θέμα πως έκανα αλλαγή νερού 60% που αφαίρεσα τους άνθρακες και τον αντιφώσφορο,την γλίτσα όλη την άφησα μέσα και....μιλάμε για πολλή γλίτσα,λάσπη.Του βυθού δεν έκανα μια - δύο φορές σκούπα γιατί είδα φαγωμένα μικρά ψαράκια ( δεν ήταν πάρα πολλά ούτε έγινε άλλες φορές ) κι όποτε υπάρχουν αποφάγια από valisneria επιπλέουν και τα μαζεύω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πετρο αν ειχε τοσο πολυ βρωμια μεσα το βιολογικο υλικο(λασπη),μηπως δεν δουλευει σωστα πλεον αφου θα εχει φραξει!!!!ας περιμενουμε να απαντησουν και οι εμπειροτεροι πανω σε αυτο το θεμα!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κανε κι ενα ξεπλυμα στα σφουγγαρια και αστο να δουλεψει Μην ταισεις σημερα και μετρα Ν03 να μας πεις Υ.Γ.θα ερθω για καφε ενα απογευμα |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν παιδιά πιστεύω πως βρήκα την πηγή των νιτρικών και τώρα οι επόμενες μετρήσεις να μην έχουν καμία σχέση με το 40άρι.Καθάρισα τα φίλτρα όπως ήξερα και η λάσπη και τι δεν είχε..........τ' απορύματα των ψαριών δεν λέρωσαν τον βυθό γιατί με 2 φίλτρα 1500άρια ήταν υπερκαλυμένο το ενυδρείο κι όλα αυτά 3 μηνών τα 'χαν μέσα τους.Μέσα στα φίλτρα βρήκα φύλλα valisneria 15cm περίπου και ξαφνιάστηκα πως κατάφερε και τα τράβηξε το φίλτρο και δεν ήταν πάνω πάνω και 2 ριζούλες βρήκα.Νομίζω πως αυτά όλα παρήγαγαν τα νιτρικά και τα διοχέτευαν στο ενυδρείο.Αν κάνω λάθος ή υπάρχει κι άλλη περίπτωση πείτε μου οι εμπειρότεροι.
|
|
||||
|
||||
![]()
αν είχες νεκρά ψάρια τα νιτρικά είναι από εκεί
|
|
|||
|
|||
![]()
Τάκη εσύ μπορείς να δεις πόσο μοιάζουν τα χρώματα στο 10 & 20 του ΝΟ3.Έκανα μέτρηση χωρίς τάϊσμα και δεν θα ταϊσω σήμερα και μοιάζουν και τα 2 τόσο πολύ που δεν ξέρω αν πρέπει να πω 15 ή 20.Μην με παρεξηγήσεις αλλά επειδή ξέρεις καλά τα συγκεκριμένα τεστ έκανα τεστ σ' ένα 400άρι που 'χω και ξεκίνησε μαζί με το 550άρι και όπως κι αυτό δεν έχω κάνει καθάρισμα στα φίλτρα 3 μήνες.Αυτό είναι JUWEL μ΄ένα εσωτερικό κι ένα JBL CrystalProfi e1500.Έκανα NH3/NH4, NO2 & NO3 κι έδειξαν αμμωνία και νιτρώδη 0 αλλά νιτρικά ήταν τόσο κόκκινο που δεν υπάρχει στο μετρητή του τεστ πιο έντονο από το κόκκινο του Ολυμπιακού.Τι μέτρηση υποτείθεται έχει;
------------------------- Αυτό το ενυδρείο είναι με χαλίκι και το νερό του πεντακάθαρο.Περίεργο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PETROS_AFRICANOS : 10-03-14 στις 19:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
κανε μια μεγαλη αλλαγη φιλε με νερο ιδιας θερμοκρασιας γιατι δεν τα βλεπω καλα τα ψαρακια!!και μη ταισεις σημερα καθολου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
απτο φιλτρο ειχες σιγουρα νιτρικα αν ειχε τοση βρωμα μεσα.
αν εκανες και αλλαγη νερου μην ταισεις αποψε.κανε μια μετρηση να ξερεις που ειναι και ξανακανε αυριο το μεσημερι να δεις τι παιχτηκε στο ενδιαμεσο. αν δεν εκανες αλλαγη μετα το καθαρισμα,κανε μια αν εχεις νερο ετοιμο και αστα αποψε να χαλαρωσουνε τα ψαρια. αν ολα πανε καλα με τις μετρησεις σου,ταισε αυριο το βραδι ελαφρα. ριξε κ μια καλη ματια στο ενυδρειο μηπως υπαρχει τιποτα νεκρο. αν ειναι μεσα στις πετρες δε θα το δεις,αλλα τεσπα... παντως το καθαρισμα του φιλτρου θα βοηθησει,αν εγινε σωστα. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα φίλε Γιώργο,έκανα αλλαγή νερού 300 lt και τα φίλτρα αφού τα καθάρισα πρώτα τα ένωσα στο ενυδρείο και μετά συμπλήρωσα το νερό.Έριξα 50ml Prime & 50ml NITE OUT (βακτήρια ) και μέτρησα μετά από 1-1,5 ώρα κι επειδή τα χρώματα στο 10 & στο 20 στα τεστ δεν διαφέρει πολυ΄δεν ξέρω αν πρέπει να πω 15 ή 20.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρωσιμο ενυδρειου | ioanna932011 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 06-04-12 15:08 |
Στρωσιμο ενυδρειου | oldschool12 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 10-10-11 13:19 |
Στρωσιμο ενυδρειου | ΝΙΚΟΣ 13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 07-04-11 12:39 |
Στρωσιμο ενυδρειου | Αιμιλιανος Σεραφειμ | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 06-12-09 02:25 |
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | KARYDAS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-11-06 00:48 |