|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μονο με τυρφη το εριξες τοσο σε 3 βδομαδες ή με τυρφη και απιονισμενο? Ποσα γραμμαρεια τυρφης ειχες βαλει?
Κοιτα, με τα 100g τυρφης και δυνατη ροη στο juwel φιλτρο, ειχα μετρησει και ph στο βαρελι κατω απο 6. Στο ενυδρειο ομως εκανε το ph να πεσει καιρο κατω απο 7, διοτι ειχα και καλη οξυγονωση στο ενυδρειο (που ανεβαζει οσο να ναι) αλλα και εκανα αλλαγες ~10-15 λιτρα καθε βδομαδα και επεφτε σιγα σιγα. Ακομα, το ενυδρειο δεν ηταν πολυ ωριμο (μιας και ετρεχε μολις 4 μηνες) αρα οι τιμες για να σταθεροποιηθουν ηθελαν καποιο χρονο. Παράθεση:
Αν στουμπωνει το φιλτρακι που εχεις με την ποσοτητα που χρειαζεται να βαλεις, τοτε δεν κανει το φιλτρο και θες μεγαλυτερο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε ποσα λιτρα εβαλες λοιπον ~150g τυρφης και το εριξε? (sera = 500g συνολο και εγω αυτη χρησιμοποιω). Αν και ισως παιζει και ρολο το απιονισμενο που εβαζες... Για την τοποθετηση της, το μπουκωμα κλπ: ''Τα καλτσακια (της με την τυρφη εννοει) πρεπει να πιανουν ολο το πλατος του καδου του φιλτρου για να μη διαφευγει απο το πλαι το νερο αφου ως γνωστον το νερο ακουλουθει παντα τον ευκολο δρομο. Δεν πρεπει να ειναι πολυ σφιχτα ομως τοποθετημενη μεσα στην καλτσα και σε μεγαλη ποσοτητα, αφου φουσκωνει οταν ποτισει καλα νερο. Χρειαζεται ενα καλο ξεπλυμα πριν την τοποθετηση.'' Απο αυτο το ποστ: http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...70&postcount=7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν και ηταν λίγο παραξενος,ειχε κάτι οριζοντιες αυλακωσεις που δε βολευαν καθόλου,ηταν οι πατουρες για το σφουγγάρι του. Πλάκα πλάκα εγω τώρα καθομαι και σκέφτομαι να πάω δείγμα του νερού του ενυδρείου μου για ανάλυση στο χημείο...
|
||||
|
||||
![]()
Με απλα λογια αφου δεν θελεις επεξεργασια του νερου βαζεις ενα χαρεμι
γκαπι(1 αρσενικο και τρια θηλυκα) και δεν βαζεις χηρες.
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον οι μετρησεις τις βρυσης ειναι ιδιες με του ενυδρειου
gh=16 kh=12 ph=8 τωρα λεω στο φιλτρο να πεταξω τον ανθρακα, να βαλω λιγο μινι σιποραξ της σερα και ενα πρασινο σφουγγαρι της γιουβελ. και αυτο γιατι πηγα στο πετ σοπ που εχει ενα εκατομμυριο ψαρια και του ειπα να παρω το λιπασμα της seachem, τον ρωτησα βεβαια για τον ανθρακα και μου ελεγε ο ανθρωπος κατι ακαταλαβιστηκα για εμενα. βλαλε τον ανθρακα και τις τελευταιες 2 μερες του μηνα ξαναβαλε τον. ο ιδιος μου ειχε πουλησει τον ανθρακα 3 βδομαδες πριν και τον θεωρουσε αναποσπαστο κομματι ενος φιλτρου. για την τυρφη θελω να ρωτησω κατι. για να εχω παντα λιγο χαμηλοτερο ph απο 8 πρεπει το φιλτρο να εχει παντα τυρφη;; δηλαδη βαζω τυρφη πεφτει το ph την πεταω και οταν ξανανεβει ξαναβαζω τυρφη;;;; επισης ο ανθρακας καθαριζει το νερο απο φαρμακα σωστα;; εμεις δεν θελουμε δηλαδη να μας καθαριζει απο λιπασματα, ετσι; το λιπασμα θεωρειται φαρμακο;; συντακτικο τριτης δημοτικου ![]() ![]() ![]() ------------------------- επισης ο τυπος μου ειπε οτι το sera nitrivek θα το βαζω παντα σε καθε αλλαγη του νερου, την αντιστοιχη ποσοτητα για τα λιτρα που αλαζω. ισχυει αυτο ή μπουρδες;;;;;; ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nilotis : 11-03-14 στις 04:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επίκληση στην εμπειρία και μια καλησπέρα. | Θοδωρής Μ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 11-01-12 15:24 |
Αγορά Μονομάχου μα καθόλου εμπειρία | kornek | Bettas | 12 | 06-01-09 23:40 |
Για ακόμα μια φορά σώστε με με την εμπειρία σας | ramsys | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 11-06-07 15:42 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου...παρακαλώ τη βοήθειά σας... | GIWRGOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 12-02-06 21:36 |