|
|
|||
|
|||
![]()
Συγκρίνω με την κάρτα FRESHWATER NITRATE.
------------------------- Τάκη κατεβαίνω τώρα να το κάνω και θ' ανεβάσω τη μέτρηση στο θέμα.Αν είσαι αργότερα μέσα θα τη δεις. ------------------------- Λοιπόν φίλε Τάκη το έκανα όπως μου είπες,επειδή όμως το 10 με το 20 έχουν ανεπαίσθητη διαφορά σαν χρώματα δεν ξέρω αν πρέπει να το πω 15 ή 20. ------------------------- Κάτι που δεν ανέφερα είναι ότι αυτό το ενυδρείο έχει λίγες ρίζες valisneria και τα ψάρια τις κατατρώνε.Κάποια στιγμή κάτι είχα ακούσει για τα φυτά αλλά δεν θυμάμαι......ελευθερώνουν νιτρικά ή απορροφούν τα νιτρικά; Έχει καμιά σχέση; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PETROS_AFRICANOS : 09-03-14 στις 22:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αρα μετράς με τη σωστή κάρτα
Παράθεση:
Πέτρο τα ζωντανά φυτά απορροφούν, τα σάπια φυτά ελευθερώνουν
|
||||
|
||||
![]()
Το νερό σου είναι ΟΚ (νιτρικά μηδέν)
Τα test μετράνε σωστά. Έχεις κάτι άλλο μέσα στο ενυδρείο εκτός από άμμο/πέτρες; πχ πλαστικά φυτά/διακοσμητικά; |
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο έχει χαλαζιακή άμμο,πέτρες φυσικές,λίγες ρίζες valisneria και τα ψάρια.Τα νιτρικά δεν είναι 0,είναι 40 γι'αυτό συζητάμε.Θα σας ανεβάσω και καμιά φωτογραφία να το δείτε. Τάκη εκτός από το Prime και τα βακτήρια υπάρχει κάτι άλλο που ρίχνει τα νιτρικά;Λέω να κατέβω να βάλω μια δόση βακτήρια και το μεσημέρι να ξανακάνω μια μεγάλη αλλαγή νερού αφού μετρήσω πρώτα,εσύ τι λες;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
πετρο κανε μια παλικαρια και τραβα ενα μικρο βιντεακι οταν ταιζεις να δουμε λιγο τι ποσοτητα ριχνεις.αν δεν μπορεις βιντεακι,βγαλε την ποσοτητα που θα εριχνες μια φωτογραφια και βαλτη να δουμε.
επισης,αυτο που μπορεις να κοιταξεις,ειναι το στρωμενο φιλτρο που εχεις. αφου ειναι στρωμενο,αν λειτουργει πολυ καιρο ακαθαριστο μπορει να σου ανεβαζει νιτρικα. το ποσο συχνα πρεπει να καθαριζεται εξαρταται και απτο ποση τροφη πεφτει. αν το καθαρισεις,κανε ενα ελαφρυ ξεπλυμα του βιολογικου υλικου μονο με νερο ενυδρειου,(να φυγουν μονο τα χοντρα) και τα σφουγγαρια του ξεπλυνε τα καλα στη βρυση να φυγει οσο περισσοτερη βρωμια μπορεις. αν εχει και ενυδρειακη βατα,αλλαξε τη με καινουρια. οταν λεω ελαφρυ ξεπλυμα,εννοω οτι θα βαλεις σε ενα καθαρο κουβα η δοχειο νερο απτο ενυδρειο(αν ειναι κουβας,να μην εχουν μπει ποτε απορυπαντικα κλπ μεσα του),θα βγαλεις τα καλαθια με το βιολογικο υλικο και θα τα κουνησεις ελαφρα μεσα στο νερο.να ανακινηθουνε λιγο και να φυγουν τα χοντρα. κανονικα,με 300 λιτρα αλλαγη που εκανες προχτες θα επρεπε να εχουνε πεσει αισθητα τα νιτρικα.αρα πρεπει να κοιταξεις και αλλου. κανε και μια σκουπα στο βυθο,με αποσταση της σωληνας απτην αμμο για να μη την ρουφαει. αν εχει μαζεψει βρωμια η αμμος θα βοηθησει αν καθαριστει. βαλε και καμια φωτο απτο ενυδρειο γιατι μονο με τις περιγραφες δε βγαινει ακρη.μπορει κατι να σου ξεφευγει να το γραψεις και να φανει στη φωτο. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ξέρω ν'ανεβάζω βιντεάκια αλλά θα δείτε κάποιες φωτογραφίες που έβγαλα.Θα παρατηρήσετε μέσα στο ενυδρείο 2 δίσκους με μακαρόνια ( κεραμικό βιολογικό υλικό ) που έχω βάλει μέσα εδώ και πάνω από 1,5 μήνα.Από τότε δηλαδή που ξέστησα το 700άρι,ανήκουν στα φίλτρα του που έπλυνα πρώτα καλά .Σκέφτηκα μήπως αποκτήσουν βιολογία,σας παρακαλώ σχολιάστε το και πείτε μου αν έκανα καλά.Επίσης θα δείτε τις χιλιοφαγωμένες valisneria στις 2 μπροστινές γωνίες.
Παιδιά σκέφτομαι μήπως επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μπόλι και δεν ξέρω σε τι αναφέρεται οπότε δεν έπλυνα τα φίλτρα όπως τους έκανα συντήρηση παλιότερα να είναι ο λόγος της παράτασης του προβλήματος αυτού.Θα κάνω αλλαγή νερού 50-60% και θα καθαρίσω τα φίλτρα,ν'αφήσω όμως το ενυδρειακό βαμβάκι που έχει ο 1ος δίσκος του φίλτρου; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρωσιμο ενυδρειου | ioanna932011 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 06-04-12 15:08 |
Στρωσιμο ενυδρειου | oldschool12 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 10-10-11 13:19 |
Στρωσιμο ενυδρειου | ΝΙΚΟΣ 13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 07-04-11 12:39 |
Στρωσιμο ενυδρειου | Αιμιλιανος Σεραφειμ | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 06-12-09 02:25 |
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | KARYDAS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-11-06 00:48 |