|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
να ρωτησω κατι επειδη εχω ακομα αλγη και μαλλον φταιει ο φωτισμος..οι λαμπες μου ειναι Juwel High-Lite Day 28 W T5 kelvin 9000 ,59cm...Μαλλον τα 9000Κ ειναι πολλα,ποια ειναι τα σωστα Κελβιν?επισεις μπορω να βάλω λαμπες με περισσοτερα w σε αυτο το φωτιστικο ?Ποια ειναι τα σωστα kelvin για φυτεμένω?Απο μάρκες ποιες προτίνεται?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν το λεω σιγουρα αλλα 9000κ ειναι πολλα νομιζο αμα δεν κανω λαθος μια 6400 η 7000κ θα ητανε καλα δεν το λεω με σιγουρια ας ακουσεις και αλλες γνωμες τον παιδιών...
Μεχρι να βρουμε το προβλημα κανε λιγο περισοτερο απο την κανονικη αλαγει νερου..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πρώτη μου πρόταση είναι να βγάλεις άμεσα την High-Lite Day (μάπα το καρπούζι, μόνο τις άλγες ευνοεί και τίποτε άλλο, δοκιμασμένο από προσωπική μου εμπειρεία) και να την αντικαταστήσεις με την High-Lite Nature ή την High-Lite Colour της ίδιας εταιρείας (δεν είναι και οι καλύτερες λάμπες για φυτά αλλά δυστυχώς δεν έχεις και αρκετές επιλογές και σε καλύπτουν έστω στο θέμα φάσματος και kelvin). Εναλλακτικά, και μόνο αν θα βάλεις στο ενυδρείο σου εκτός από εύκολα φυτά και κάποια που θέλουν παραπάνω απαιτήσεις, μπορείς η 1 λάμπα από τις 2 να είναι αυτή (Sylvania Grolux) αλλά όχι και οι δύο να είναι ίδιες της Grolux! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ν
Παράθεση:
Η grolux έχει φάσμα ειδικό για τα φυτά αλλά 'περίεργο' για τον άνθρωπο. Είναι ροζ-μωβ και έχει ελάχιστα από το πράσινο βασικό χρώμα. Αυτό έχει σαν συνέπεια τα χρώματα του ενυδρείου να φαίνονται λίγο περίεργα. Αλλά αν αυτό δεν σε πειράζει (εμένα μου αρέσει μάλιστα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
στο οχι 2 αλλα μια??για πιο λογο αυτο?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Γιατί απλούσατα με συνολική ισχύ της κάθε λάμπας Grolux στα 8.500 Kelvin ή κι εγώ δεν ξέρω πόσα ακριβώς Lumen, θα έχεις υψηλότατο φάσμα φωτός (και συγχρόνως όχι το πλήρες φάσμα που παρέχουν οι λευκές λάμπες των 4.000 ή 6.500) σε σημείο που δε θα μπορούν να το εκμεταλλευτούν εξ' ολοκλήρου τα φυτά σου με αποτέλεσμα να βλέπεις "περίεργες" συμπεριφορές σε αυτά και ταυτόχρονη ανάπτυξη αρκετών δύσκολων άλγεων όπως BGA (Κυανοβακτήριο).. |
|
||||
|
||||
![]()
ίσως σου το προτείνει από θέμα αισθητικής χρωμάτων,εγώ προσωπικά μόνο grolux εχω
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φυσικά και μπορείς να έχεις μόνο Grolux, αλλά αν έχεις 1 λάμπα ![]() Για 2 λάμπες και παραπάνω αποκλειστικά και μόνο Grolux (δεν εννοώ συνδυασμό πχ 2 Grolux με 2 λευκού φωτός) αργά ή γρήγορα θα υπάρξουνε προβλήματα σαν κι αυτά που προανέφερα (δοκιμασμένο)... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Kαι κατι ακομα εαν στο υπαρχν ενυδρειο,δεν ειχα φυτα μεσα μονο ψαρια πες,,με τον ιδιο φωτισμο βεβαια,θα ειχα αλγες?δηλαδη μονο αμμο και ψαρια... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως να προσέξεις πόσες ώρες θα ορίσεις τη φωτοπερίοδό σου.. |
|
|||
|
|||
![]()
OΠοτε μου λες να εχω μια μονο λαμπα στο ενυδρειο μου?
Kαι κατι ακομα εαν στο υπαρχον ενυδρειο,δεν ειχα φυτα μεσα μονο ψαρια πες,,με τον ιδιο φωτισμο βεβαια,θα ειχα αλγες?δηλαδη μονο αμμο και ψαρια... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Για την περίπτωση μόνο με άμμο, πέτρες και ψάρια μπορείς να εφαρμόσεις ό,τι κάνουνε και στα αφρικάνικα: μικρή φωτοπερίοδο 5-6 ώρες και όσο το δυνατόν λιγότερα κέλβιν στις λάμπες.. Φυσικά και χωρίς φυτά θα έχεις περισσότερες πιθανότητες για άλγες.. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δηλαδη προτινεις μια να ειναι η juwel colour ή Nature και η αλλη sylvania gro-lux f28w t5....?? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|