|
|
||||
|
||||
![]()
Σε μενα την 4η μερα ψοφησαν ολα τα apple snails και οτι αλλο ειδος σαλιγκαριου, τοσο τα καφε οσο και τα trumpet.
Θα συμφωνησω οτι δεν ειναι καλος τρόπος ελεγχου του αριθμου των σαλιγκαριών καθότι ανεβαζουν αμμωνια. Για τις γαρίδες μιλαμε για cardina japonica η κατι μεγαλυτερο? Εγω θα τις εβγαζα καλου κακου αν γινοταν.. Μετα την εφαρμογη της θεραπειας είχα για δεικτη ενα σκουλικι ΜΕΣΑ στο μάτι ενος ψαριου που φυσικά και δεν μπορουσα μα αφαιρεσω. Το ματι σιγα σιγα μαυρισε και πρηστηκε σε 3 εβδομαδες περιπου. (καθως το παρασιτο αρχισε να αποσυντiθεται.) Αν τα σκουλικια εμφανιστουν σε αλλο σημειο του σωματος μετά την θεραπεία, σε συνδιασμό οτι δεν ψόφησαν τα σαλιγκαρια, τοτε μαλλον θα πρεπει να επαναλαβεις την θεραπεία. Σου το λεω με επιφυλαξη μιας και αντιμετωπιζουμε μια αγνωστη περίπτωση. Το μόνο σιγουρο ειναι οτι έχασα 2 ψαρια σε διαστημα 2,5 μηνών πειραματιζόμενος με πιο κοινα αντιπαρασατικα, που δεν εκαναν τιποτε απολυτως στη συγκεκριμενη περίπτωση. (General Cure, Odimor, Medimor, με παραλλληλη αντιβιωση furan-2 ή furamor.) |
|
||||
|
||||
![]()
Οι γαριδες ειναι οι car. japonica .
Δεν μου αρεσει καθολου αυτο που λες για την επανεμφανιση της ασθενειας...ελπιζω να το αποφυγω. Εσυ παλευεις ακομα να την ξεπερασεις ή τα καταφερες?
|
||||
|
||||
![]()
εδω και 2 μηνες κανενα ιχνος...
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν μετά από 2 εβδομάδες περίπου που σταμάτησα την θεραπεία ο Απιστογραμος δείχνει υγιέστατος. Έχουν εξαφανιστεί όλα τα σκουλήκια από το σώμα του εδώ και μέρες και δεν έχει εμφανίσει άλλα.
Ανησύχησα όμως για τα 2 Botia Sidthimunki που έχω καθώς έδειχναν ιδιαίτερα στρεσαρισμένα. Μετά από σκέψη το θεώρησα λογικό καθώς το υπόστρωμα είχε γεμίσει από νεκρά σαλιγκάρια και αυτά τα ψάρια έχουν άμεση εξάρτηση από το υπόστρωμα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό. Εχθές έβγαλα τον Απιστογραμο και τα Μποτιακια μου και τα μετέφερα σε ένα 20 λίτρων ενυδρειάκι μέχρι να ξαναστήσω το άλλο. Ελπίζω να αντέξουν το στρίμωγμα. Και για να τελειώνω θα ήθελα εδώ να πω το εξής...είναι μεγάλη ικανοποίηση για κάποιον (ποσό μάλλον για μένα που είμαι ακόμη αρχάριος) όταν καταφέρνει να γιατρέψει ένα ψάρι από μια ασθένεια. Ανακάλυψα μια πλευρά του χόμπι που δεν φανταζόμουν ότι υπήρχε. Ευχαριστώ Netbluesγια την βοήθεια που μου έδωσες.
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() Πάρα πολύ ωραία. Δεν φανταζεσαι πόσο μεγάλη βοήθεια είναι το γεγονός ότι επιβεβαιώνεις οτι η θεραπεία λειτουργεί. Το θεραπευτικό κοκτεηλ προέκυψε σαν τελευταία λύση όταν όλα τα αλλα δεν. (και η βιβλιογραφια ΔΕΝ γράφει τίποτε για αυτό το παράσιτο, που συνεχίζουμε να αγνοούμε πιο είναι. |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ασπρα στιγματα και ICK | stydio | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 04-11-04 02:35 |
ασπρα σημαδια στην ουρα χρυσοψαρου..... | silver | Χρυσόψαρα | 3 | 27-10-04 03:25 |
Περίεργα σκουλίκια..... | Husky_Jim | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 03-09-04 01:28 |
μικρα ασπρα σκουλικακια | ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 22-03-04 20:37 |
ασπρα σπυριά σε congo tetra | chris | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 30 | 24-06-03 10:08 |