Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ασία > Λίγα λόγια για την Ασία

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 01-03-14, 11:19
Το avatar του χρήστη lingistis
lingistis Ο χρήστης lingistis δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής
 
Εγγραφή: 13-09-2007
Περιοχή: ΦΛΩΡΙΝΑ
Μηνύματα: 1.421
Προεπιλογή

Το σωστό είναι όταν αντιγράφουμε να αναφέρουμε πάντα την αρχική πηγή σύμφωνα και με τους κανονισμούς του φόρουμ

΅΅Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα (site) ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, καλό είναι να αναφέρετε και την προέλευση του κειμένου στο τέλος του.΅΅

Πηγή από το παρακάτω κείμενο είναι
http://www.aquazone.gr/forums/topic/...7/#entry385550

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Βούκακας Εμφάνιση μηνυμάτων
Μερικές πληροφορίες που μπορούν να σε βοηθήσουν:
Συντήρηση στο ενυδρείο
PH: 6-7.5 (Ιδανικά: 7)
KH: -
GH: 4-15°dGH (Ιδανικά: 7°dGH)
Θερμοκρασία: 22-28°C (Ιδανικά: 23-24°C)
Λίτρα: 40 λίτρα το ελάχιστο για μια ομάδα 6-8 ατόμων.

Κοινωνική συμπεριφορά: Τα ψάρια αυτά είναι και κοινωνικά και πολύ ήρεμα. Τα αρσενικά μερικές φορές εκδηλώνουν ανταγωνιστική συμπεριφορά μεταξύ τους. Μπορούν να μπουν στο ενυδρείο με άλλα κοινωνικά ψάρια αλλά και μόνα τους σε μικρές ομάδες-σμήνη από 6 άτομα και πάνω.

Διαχωρισμός φύλου: Ο διαχωρισμός φύλου σε κοπάδι είναι σχετικά εύκολος. Τα θηλυκά έχουν πιο μουντά χρώματα και η ουρά τους είναι πιο ξεθωριασμένη (κόκκινη) από των αρσενικών. Ακόμα τα θηλυκά είναι συνήθως πιο μεγαλόσωμα, κυρίως στην κοιλιακή περιοχή. Τέλος τα αρσενικά έχουν πιο πορτοκαλόχρωμη κοιλιακή περιοχή.

Διακόσμηση ενυδρείου: Ένα ενυδρείο με πολλά φυτά, ξύλα και πέτρες είναι ότι πρέπει. Προτιμούν χαμηλή ή μέτρια ροή νερού.

Ζώνη Κολύμβησης: Προτιμούν το μέσο επίπεδο του ενυδρείου αλλά θα κολυμπήσουν σε όλα τα επίπεδα.

Διατροφή: Θα δεχτεί όλων των τύπων τροφή, ξηρή, κατεψυγμένη και φρέσκια. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη μιας και είναι ένας "μικρός κυνηγός".

Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο: 2 έως 4

Ιδανικοί Συγκάτοικοι: Λόγο του μικρού μεγέθους του δεν πρέπει να μπαίνει σε ενυδρεία με θηρευτές ή μεγάλα ψάρια. Συμβατοί συγκάτοικοι μπορεί να είναι άλλα ειδή Danio πχ zebra danios ή κάποια είδη tetras ακόμα και με μικρά γατόψαρα όπως τα Cory. Θα πρέπει να αποφεύγεται η συγκατοίκηση τους με γαρίδες καθώς τα ενήλικα τρώνε τις μικρόσωμες. Πιθανόν τα αυγά τους να φαγωθούν από τις ενήλικες γαρίδες.

Υποείδη και υβρίδια: -

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Η αναπαραγωγή τους μπορεί να θεωρηθεί σχετικά εύκολη. Όσο περισσότερα ψάρια έχουμε τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πετύχουμε γέννα. Θα χρειαστεί ένα αρκετά πυκνοφυτεμένο ενυδρείο με κρυψώνες, ώστε τα ψάρια να αισθάνονται πιο άνετα. Εναποθέτουν τα αυγά τους, τα οποία είναι διαφανή και μικροσκοπικά, συνήθως πάνω σε κάποιο φυτό με προτίμηση τα περισσότερα είδη moss. Προτείνεται ένα κομμάτι moss από το ενυδρείο να μεταφέρεται σε ενυδρείο γεννήστρα ανά βδομάδα, έτσι ώστε να μεταφέρουμε τα αυγά σε ασφαλές περιβάλλον. Οι νεοσσοί δεν κινδυνεύουν καθώς τα ενήλικα CPD τρέφονται μόνο με τα αυγά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται στόχος από άλλα είδη ψαριών. Οι νεοσσοί αφού αδειάσουν το λεκιθικό τους σάκο θα αρχίσουν τις πρώτες 7 μέρες να τρέφονται με μικροσκοπική τροφή που μπορούμε να τους παρέχουμε με infusoria και rotorians αλλά και ειδική μικροσκοπική τροφή εμπορίου για γόνο. Μετά μπορούμε να αρχίσουμε διατροφή και με ναύπλιους αρτέμιας.
__________________
Γιάννης
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!!
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 01-03-14, 12:54
Το avatar του χρήστη Βούκακας
Βούκακας Ο χρήστης Βούκακας δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 03-01-2014
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 33
Προεπιλογή

Δέν ήξερα την πηγή γιατί τα έχω σωσμένα σε έγγραφα κειμένου στον υπολογιστή μου.Οπως είπα και σε κάποιον που με ρώτησε έκανα λάθος και δεν θα ξαναγίνει.
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 01-03-14, 18:50
Το avatar του χρήστη kapsok
kapsok Ο χρήστης kapsok δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 17-01-2010
Περιοχή: Alimos Attikh
Μηνύματα: 172
Προεπιλογή

Seachem Flourish/Potassium kai Iron (σε μειωμένη δόση)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Celestial pearl danio aquahobby ¶λλα ψάρια Ασίας 4 13-12-10 16:00
Pearl celestial danios+ Melanotainia praecox. Raven Γλυκό νερό - Γενικά 14 04-11-08 18:07
Μεταφορά Celestial Pearl Iann_is Γλυκό νερό - Γενικά 7 16-04-08 20:23
Celestial Pearl Danio Iann_is ¶λλα ψάρια Ασίας 11 27-02-08 16:06

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:53.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,03612 seconds with 13 queries