|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειναι πολύ ωραία ψάρια αλλά σε πυκνοφυτεμένο, σπάνια τα βλέπεις(ω)
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω τα εβλεπα οταν ειχα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Υπονοείς ότι τρομάζουν όταν με βλέπουν????
![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπα, θα τρομαζαν περισσοτερο τα δικα μου
![]() Απλα, ακουω συνεχως (οχι απο εσενα μονο φυσικα) οτι κανενας δεν εβλεπε τα cpds. Οταν τα φιλοξενησα για καποιους μηνες (μετα ξεστησα το φυτεμενο και τα εδωσα), ηταν μονα τους σε 60 λιτρα με τα 2/5 φουλ φυτα και το υπολοιπο moss και βουνο, πιστεψε με οτι εβλεπα μονιμως και τα 15 που φιλενουσα. Δεν πηγαιναν στα φυτα, αλλα σουλατσαριζαν εκει που υπηρχε χωρος μονιμα. Βεβαια, οπως ολα τα ζωντανα που μπαινουν στο σπιτι μου, μπορει να εγιναν και αυτα περιεργα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εγω πάλι μόλις τα έβαλα σε μεγαλύτερο ενυδρείο (απο 60 λίτρα στα 120) τα βλέπω όλη την ώρα.. (ακόμα και με σβηστά τα φώτα φαίνονται
![]() ..αναπαραγωγή άνετα και σε ph 7.4.. |
|
|||
|
|||
![]()
Απο προσωπική εμπειρία μιλάω .Έχω 4 , πρώτα τα είχα σε ενα 25λιτρο αρκετά φυτεμένο μαζι με γαρίδες για 2 μήνες περίπου , δεν παρατήρησα να τρώνε γαρίδες αλλά το πρόβλημα ήταν ότι τα έβλεπα σπάνια γιατί πάντα κρυβόντουσαν πίσω και χαμηλά στο ενυδρείο .Τελικά τα μετέφερα στο ''μεγάλο'' 140 λίτρα αρκετά φυτεμένο και αυτό (το μικρό το έκανα αποκλειστικά γαριδάδικο όπως και έπρεπε ) και προς έκπληξή μου είναι πάρα πολύ δραστήρια και τα βλέπω συνέχεια δεν κρύβονται καθόλου και αυτό μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ,πραγματικά τα ευχαριστιέμαι !
Όσων αφορά τις γαρίδες ,τώρα τελευταία τους ρίχνω κατεψυγμένη αρτέμια και τρώνε μέχρι και μεγάλα κομμάτια , άρα τις μικρές γαρίδες λογικά θα τις έχουν για μεζεδάκι . |
|
||||
|
||||
![]()
Πείτε μου και κάτι άλλο. Είναι ευαίσθητα ή όπως γράφουν και τα ξένα sites "hardy"? Γτ ο βασικός άξονας του ενυδρείου είναι τα φυτά και ούτε θέλω να τα ταλαιπωρήσω τζάμπα ούτε βέβαια να τα χάσω γτ απ' ότι είδα πάει και κάνα 5ευρο το ένα!! Λόγω λίπανσης το λέω...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ολα τα ψαρια ευαισθητα ειναι σε λαθος συνθηκες και ολα "hardy" σε σωστες. Με λιπασματα δεν εχουν προβλημα, τα ειχα τηρωντας εντονο προγραμμα λιπανσης. Τι λιπασματα εχεις σκοπο να βαζεις?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Celestial pearl danio | aquahobby | Άλλα ψάρια Ασίας | 4 | 13-12-10 16:00 |
Pearl celestial danios+ Melanotainia praecox. | Raven | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 04-11-08 18:07 |
Μεταφορά Celestial Pearl | Iann_is | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 16-04-08 20:23 |
Celestial Pearl Danio | Iann_is | Άλλα ψάρια Ασίας | 11 | 27-02-08 16:06 |