|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεύτερον, ότι απορία και ότι θέλεις να πάρεις, γράψε το μας έτσι ώστε να σε γλιτώσουμε απο πεταμένα λεφτά και κόπο. Δεν είναι τίποτα. Ένα κλικ. ![]() To σκιμερ αυτό δεν ειναι και της προκοπής πάντως να ξέρεις. Για ψιλοπράματα κάτι θα κάνει. Οι λάμπες πιστεύω λένε 14000k και όχι 1400. Αν ναι, βγάζεις την μια και βάζεις μια μπλε στα 20000κ(ATI blue plus είναι καλή). Το ρεφρακτόμετρο το καλιμπράρισες; Όσο για το βράχο ότι να'΄ναι σου είπαν, ή ότι να'ναι κάνουν. Αν κάνουν όντως αυτό που λένε θα πρέπει να πετάξουν χρήμα και κόπο και χρόνο για να τον ζωντανέψουν το οποίο θα τους πάρει αρκετά μπουκάλια βακτήρια, αρκετά ζωντανά αμφίποδα και κοπίποδα και αρκετό χρόνο. Και πάλι, γιατί εισάγουν ζωντανό τον νεκρώνουν και τον ξαναζωντανελυουν και δεν παίρνουν κατευθείαν νεκρό να τον ζωντανέψουν; Ότι να'ναι σου λένε. ![]() Πόσο τον πήρες;(αν επιτρέπεται) Purple up για ποιο λόγο; Το μόνο που κάνει είναι να διεγείρει την ανάπτυξη της κοραλίνης(πρέπει ήδη να υπάρχει κάποιο δείγμα κοραλίνης μέσα στο ενυδρείο σου για να την βοηθήσει). Δεν ζωντανεύει τον βράχο σου και δεν κάνει τίποτα άλλο. Ο βράχος σου τελικά είναι ζωντανός ή νεκρός; Βάλτον μια φωτογραφία κοντινή. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ουτε κι εγω ξερω τι ειναι ο βραχος.Ο πετσοπας ελεγε οτι ειναι ζωντανος,οταν ομως τον ρωτησα αν εχει ζωη πανω του,μου ειπε οτι τα σκοτωνουν ολα για να μην μπουνε πραγματα που δεν θελουμε στο ενυδρειο.!!Απο εδω και περα τι κανουμε?Να ζωντανεψω τον συγκεκριμενο?Πως? Να παρω κανα δυο κιλα πραγματικο ζωντανο για μπολιασμα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε ένα δοχείο νερό(5λιτρο αν μπορείς) βάλε αλάτι 200γρ για να το πάς περίπου 1025. Όμως για να καταφέρεις να ανεβάσεις την αλατότητα, βάλε διπλή δόση(400γρ) και άσε το να τρέχει για καμια μέρα με ένα κυκλοφοριτή. Όταν λιώσει πλήρως, βγάλε 5 λίτρα απο το ενυδρείο σου και ρίξε αυτά και μετά απο 10 λεπτά μέτρα. Λογικά θα ανέβει 1,2 μονάδες. Μετά σε κάθε αλλαγή σου το νερό της αλλαγής να το έχεις στο 1028 περίπου ώστε να ανεβάσεις σταδιακά. Αυτό. Ο βράχος εξ όψεος φαίνεται νεκρός, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι ζωντανός. Βέβαια μπορεί να είναι και νεκρός. Αν τον έβαλε και τον νέκρωσε, για να βγάλει όλα αυτά που έχει πάνω του και να τον κάνει έτσι πρέπει να τον βάλλει σε ξύδι και να τον τρίψει. Εμένα μου φαίνεται ότι πήρε Νεκρό και τον έβαλε να ζωντανέψει. Πολύ πιο πιθανό, και γι'αυτό στον έδωσε και πιο φτηνά. Αν θες, καλύτερα είτε είναι είτε δεν είναι ζωντανός, βάλε 1,2 κιλά ζωντανού απο κάποιο χομπίστα να μπολιάσει και αυτός. |
|
|||
|
|||
![]()
Επανερχομαι με ενα μικρο update για την πορεια στησιματος του ενυδρειου.Πηρα λοιπον πραγματικα ζωντανο βραχο 5κ. και βαζοντας υποβαθρο απο τον νεκρο βραχο 2κ. εστησα το βραχο.Για πειτε καμια γνωμη.Πως σας φαινεται το στησιμο?
Πηρα και δυο κυκλοφορητες,ενα 1000 και ενα 600. Ο 1000αρης ειναι λιγο θορυβοδης.Σαν να συντονιζεται. Μου ειπαν να ριξω τις πρωτες μερες βακτηρια,να ριξω? Αλλαξα και τη μια λαμπα με μια ATI 24W deep blue..Αυτα... Α,το skimmer μολις εβαλα τον ζωντανο,αρχισε να παραγει φυσαλιδες.Δεν ανεβαινουν ομως μεχρι πανω....οσο και αν ρυθμισα την εισαγωγη αερα...ειναι φυσιολογικο ή υπαρχει προβλημα? Στη φωτο δειχνω το aquascape,δεν εχω προλαβει να προσθεσω νερο για να παει μεχρι επανω.Μεχρι ποσο απο το χειλος του ενυδρεειου να το φτασω?2-3 ποντους ειναι καλα? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλη αρχη. Παρακολουθω το θεμα γιατι τριγυρναει η σκεψη καιρο τωρα για ενα ριφακι, να δουμε απο κοστολογιο πως παμε μονο! Καλη συνεχεια ευχομαι!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, τη Blue PLUS εννοούσα.
Μη μου λες τέτοια για το Skimmer τώρα... Την πάτησα. Τι γίνεται τώρα? Έχεις να μου προτείνεις κάποια λύση? Να κοιτάξω για άλλο? Το στήσιμο του βράχου πώς το βλέπεις? ------------------------- Sorry, γράφω από κινητό... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Hlias21 : 25-02-14 στις 14:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
απο reef σε fish only... | Πάνος | Fish Only | 30 | 23-05-12 11:38 |
Dither fish με agasizzii σε 54 λίτρα | kalagio | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 13-05-11 14:31 |
Reef vs Fish Only | niar71 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 13-11-10 19:58 |
54 λίτρα only-fish | theodoros | Fish Only | 42 | 12-06-10 19:29 |
mini reef ή fish only ??? | Lsourtzo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 09-12-05 08:55 |