|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
όσο για τη νηστεία, συμφωνώ ότι στην φύση δεν βρίσκουν κάθε μέρα φαγητό όπως και πολλά άλλα όντα, αλλά εφόσον τα έχουμε υπο την φροντίδα μας εφείλουμε να τα περιποιούμαστε. Σίγουρα καθένας βέβαια κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο για τα ζωντανά του. Προσωπικά δεν είναι ποτέ κάτι αρνητικό στην υγεία τους στο καθημερινό συχνό τάισμα. Και αυτό που θα πω τώρα μπορεί να φανεί κάπως, αλλά ας μπούμε για λίγο στη θέση τους και θα καταλάβουμε. Ας φανταστούμε να καθόμασταν για 1 μέρα νηστικοί. Το ότι κάθονται στην φύση νηστικά λόγω ότι δεν βρίσκουν τα τραφούν, δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν. Όπως είπα και πιο πάνω, ο καθένας ακολουθεί ότι νομίζει καλύτερο. Άλλωστε φορουμ είμαστε και ακούγονται πολλές γνώμες. ![]() Αυτό ισχύει όταν η κυκλοφορία είναι κλειστή. Όταν δεν είναι είναι το ίδιο και το αυτό. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Να επιχειρηματολογήσω γιατί δεν πρέπει να το βλέπουμε "ανθρωποκεντρικά" ("κρίμα είναι","δεν πρέπει να τ' αφήνουμε νηστικά" κλπ): -στη φύση το μεγαλύτερο ποσοστό της τροφής τους είναι χαμηλής θρεπτικής αξίας ή αρκετά δύσπεπτη (φύκη/άλγες, "Aufwuchs" δηλ. την ύλη που καλύπτει τους βράχους και περιέχει πρασινάδα, πολλούς ζωικούς μικροοργανισμούς κλπ). -στη φύση δεν θα δεις, αυτό που είναι συνηθισμένη εικόνα στα ενυδρεία,παχύσαρκα ψάρια. -η υπερβολική τροφή που το ψάρι δεν καταφέρνει να μεταβολίσει (εδώ είναι αυτό που λες ότι λερώνουν περισσότερο τα ψάρια λόγω πέλετ) είτε την αποβάλλει είτε την αποθηκεύει σαν λίπος. Αυτό επιβαρύνει το ήπαρ και άλλα όργανα και μειώνει το προσδόκιμο της ζωής τους. -η νηστεία (στους ανθρώπους έχει καθιερωθεί ακόμα και μέσω των θρησκειών) αποτοξινώνει τον οργανισμό και μη ξεχνάς ότι μερικά από τα ψάρια μας (στοματοεπωάζοντα) δεν τρώνε για πάνω από 20 μέρες χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Στο ερώτημα (και του Σταύρου) "πόσο λοιπόν να ταΐζω?" εγώ νομίζω μικρές ποσότητες 2 έως 4 φορές τη μέρα, τόση όση θα καταναλωθεί σε λιγότερο από μισό λεπτό και τα ψάρια να μη φαίνονται "μπουκωμένα" αλλά να εξακολουθούν να "ζητάνε" τροφή. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα mbuna ζητάνε πάντα φαγητό.
Τα κυρίαρχα είναι αυτά που ανεβαίνουν ποιο ψηλά περιμένοντας το φαγητό και ξεκινάν την κατανάλωση πρώτα στην τροφή που πέφτει. Μέχρι να μετακινηθεί η τροφή στο υπόλοιπο ενυδρείο έχουν καταναλώσει ήδη αρκετή. Για αυτό εγώ ρίχνω πρώτα σε δύο μέρη τροφή (στη μια γωνία και στη μέση) αυξάνοντας την πιθανότητα τα χαμηλά στην ιεραρχία και τα μικρότερα να βρουν τροφή. Επίσης επειδή πάντα υπάρχει πιτσιρικαρία στα ενυδρεία μου τα ταϊσματα γίνονται με πέλλετ/φλέικς εναλλάξ. |
|
|||
|
|||
![]()
πολυ ωραια συζητηση παιδια,σας ευχαριστω πολυ γιατι μεσα απο αυτες τις κουβεντες βγαινουν χρησιμα συμπερασματα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Να σας πω τκαι την δικη μου ταπεινη γνωμη σαν νεοτατος που ειμαι μπροστα σας....
επειδη εχω αρκετα μεγεθη στο ενυδρειο 4-5 εκ, 8-9 εκ 12-16 εκ, βλεπω οτι τα μικρα σαν φοβισμενα που ειναι δεν βγαινουν στην αρχη στην επιφανεια αλλα περιμενουν την τροφη να ερθει σχεδον σαυτα στο μερος που κρυβονται οποτε , ταιζω stiks κυριως γευμα το ποιο επιπλεει και χορταινει τα μεγαλα, και σαν δευτερο γευμα ταιζω φυλλαρακι to οποιο βουλιαζει η επιπλεει αναλογα τα κομματια και τρωνε οοοοοοοοολλα αφου με την κυκλοφορια του νερου παει παντου... Επισης εχω κανει μιξ στο σακουλακι της αποξυραμμενης προνυμφης λιγα βυθιζομενα πελετ σπιρουλινα φορτε τα οποια ταιζω σαν δευτερο γευμα δυο φορες την εβδομαδα... και μιξ γαριδα πελλετ με φυλλαρακι δυο αλλες μερες... οποτε και ποικιλια εχουν τα ψαρια και τρωνε ολα μικρα και μεγαλα... γενικα ομως δεν ταιζω πολυ, γι αυτο ισως και δαγκωνουν λιγο τις βαλτσινεριες...δεν πειραζει ομως το εχω παρει αποφαση...ας τρωνε οτι θελουν! δεν εχω χασει παντως ψαρι απο διατροφη τα μολις 2μιση χρονια που εχω κιχλιδες...
|
|||
|
|||
![]()
έχω την εντύπωση ότι από εχθές έχω μια μπουκώμενη κοπέλια,θα προσπαθήσω αργότερα να ανεβάσω φώτο για να μου πείτε εαν όντως είναι μπουκωμένη,αρκεί να βγει γιατί την βλέπω πιο πολύ καβατζωμένη σε κρυψώνες...
|
|
|||
|
|||
![]()
οι καλύτερες που μπόρεσα να βγάλω σήμερα,τι λέτε είναι μπουκωμένη;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ηλικια Labidos | Konstantin79 | Malawi | 2 | 23-07-11 11:27 |
ΓΕΝΝΑ LABIDOS | angelos7577 | Malawi | 9 | 21-07-09 23:02 |
μπουκωμα labidos? | Jacob | Malawi | 20 | 18-02-09 08:34 |
160 lt--> Labidos+Acei ή estherae;; | Moutralewn | Malawi | 12 | 06-12-07 10:17 |