|
Γαρίδες του γένους Caridina Amano, Sulawesi, CRS, Tiger, Bee, Green, Red nose κλπ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη φιλε μου χαιρομαι πολυ με την παρουσιαση σου!! τα συγχαρητηρια μου ειναι το ελαχιστο που μπορω να πω μπροστα στη δουλεια που κανεις με τα φυτα και τις γαριδες!!!
παντα πρωτοπορος!!! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι δεν χρησιμοποιω γιατι δεν χρειαζονται στο σιγκεκριμενο ενυδρειο..Υπαρχουν μονο Java Fern και 2-3 ειδη moss.. CO2 μπαινει ομως σε ελαχιστες ποσοτητες.
Παράθεση:
![]() ![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Κι επειδή φαίνεται ό,τι το 'χεις ψάξει πολύ το πράγμα.... ποιές από αυτές τις γαρίδες (ανεξαρτήτου υβριδοποίησης - αναφέρομαι για species ενυδρείο στο κάθε είδος) επιδέχονται να τις διατηρείς σε φουλ φυτεμένο ενυδρείο, με εύκολα ως επί το πλείστον φυτά αλλά και με μερικά μέτριας δυσκολίας φυτά, το οποίο σημαίνει πρακτικά να μπορούν να ζήσουν (οι γαρίδες) σε παροχή CO2 και με λίπανση (εννοείται στο 1/3 της προτεινόμενης δόσης) ?? Ξέρω ότι θα μου απαντήσεις θετικά για όλες τις Neocaridina αλλά αν υπάρχουν κι άλλες θα ήθελα να ξέρω τα είδη αυτά.. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πραγματι ολες οι Νeocaridina. Επισης η μεχρι τωρα εμπειρια μου λεει οτι μπορεις να διατηρησεις σε ενυδρειο με ελαφρια λιπανση και σχεδον ολα τα ειδη Caridina . Οι CRS της φωτο παραπανω ειναι ενα καλο παραδειγμα. Νιτρικα μεχρι 10-15 ppm, φωσφορο μεχρι 0.5 και Co2 10-15 ppm αντεχουν ολες..Στα trace elements να εισαι αρκετα ..τσιγκουνης..Δεν εχω δοκιμασει τις Taiwan και τις Black Tigers σ'αυτες τις συνθηκες, οποτε δεν εχω απαντηση γι'αυτες. Το σημαντικο ειναι να διαλεξεις φυτα που να προτιμουν να τρεφονται απο τις ριζες τους και δευτερευοντως απο τα φυλα τους μεσω του νερου. Ετσι χρησιμοποιωντας ενα καλο υποστρωμα (ADA Amazonia 'η εστω Seachem Flourite) και τα καταλληλα φυτα, μια ελαφρια λιπανση σου αρκει.
Προσοχη ομως.. στα πολλα ξεριζωματα οταν ερθει η ωρα να συμμαζεψεις τη βλαστηση.. εκει ειναι ο κινδυνος ειδικοτερα τους καλοκαιρινους μηνες με τις ψηλες θερμοκρασιες και τα βακτηριδια σε εξαρση.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, κατάλαβα και σ΄ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Περισσότερο για neocaridina ήθελα να μάθω, καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι τα υπόλοιπα απαιτητικά είδη είναι πολύ ευαίσθητα και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι επιλέγοντας ένα σπάνιο είδος όπως εσύ τα φυτά πρέπει να είναι στο παρασκήνιο!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη πραγματικά χάρηκα που ξεκίνησες να παρουσίαζεις τα "θαύματα" σου και που άρχισες να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου!
Μπράβο και για το συγκεκριμένο κατόρθωμα με τις tigers!!! ![]() Μόνο ο καμεραμαν θέλει εκπαίδευση ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ButtFace-Royal-Grama | PascM | Reefsafe | 12 | 17-10-08 14:51 |
02/12/05: royal blue HM M X royal blue SD F | Mariel | Bettas | 25 | 30-03-06 13:35 |