|
|
||||
|
||||
![]()
Για βοηθηστε λιγο ρε παιδια.... για οσους δεν καταλαβουν απο το βιντεο, οταν ακουμπαω τη σβυστη λαμπα του ενυδρειου, εκεινη ΑΝΑΒΕΙ αμυδρα....
https://www.youtube.com/watch?v=Nn_F...e_gdata_player |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2ον ) κάνε το ίδιο χωρίς να έχεις το χέρι σου στο νερό, αν δεν ανάψει είναι το ίδιο θέμα με το δοκιμαστικό που έκανες στην αρχή, γιατί όταν έχεις το χέρι σου στο νερό το επαγωγικό ρεύμα που υπάρχει στο ενυδρείο ανάβει τη λάμπα, ως γνωστόν οι λάμπες φθορίου λειτουργούν επαγωγικά, αν ανάψει πάλι ... έλα στο σπίτι μου να έχω τσάμπα ΔΕΗ, είσαι αυτόφωτος και ηλεκτροφόρος φίλε μου. είπαμε κρύβεις ενέγεια μέσα σου αλλά όχι και έτσι ![]()
|
|||
|
|||
![]() ![]() Χα, χα, τί άλλο θα δούμε σε αυτό το χόμπι! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
η λαμπα φθορισμου για να αναψει δε χρειαζεται καποιο ισχυρο ρευμα παρα μονο ταση, και αναβει πανευκολα σε υψηλοτερες συχνοτητες επαγωγικα ακομα και απο ΜΕΤΡΑ αποσταση (κοντα σε πομπο μακρων 5-10w μπορει να αναψη η λαμπα του δωματιου, σε πομπο μεσαιων με 300-500 w μπορει να αναψει απο κανα μετρο εως και αρκετα μακρυα αναλογα την κεραια , και σε πομπο βραχεων αναβει απο αρκετα εκατοστα) Αν πχ εκει γυρω εχουν καποιο ραδιοερασιτεχνη ειναι λογικο να αναβουν οι λαμπες οταν τις ποιανεις, οποτε οι λαμπες φθορισμου δεν ειναι ενδειξη για τιποτα. Οσον αφορα το ρελε διαφυγης που ειπες πριν, ενωειται καλυτερα ας μην πεσει κι ας μην υπαρχει καν... Ενα float ground περιβαλλον ειναι ετη φωτος ασφαλεστερο απο οποιοδηποτε προστατευτικο ρελεδακι (ειχα την εντυπωση πως εισαι συναδελφος απο καποια πραγματα που εχεις πει στο παρελθον)... Σε float ground δεν ειναι λιγες φορες -οκ απο μαλ...κεια- που ποιανουμε 380/440 και δεν τρεχει καστανο, και φυσικα σε υψηλοτερες τασεις απο 220 τα παντα ειναι float ground (σε 220 εχει μαλλον θεωρηθει υπερβολη αφου γενικα δε θεωρειται θανατηφορα ταση παρα μονο υπο ειδικες συνθηκες, οι οποιες ομως δεν ειναι σπανιες)
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για το floating ground δεν θα ξαναγράψω την ένστασή μου, να σου πω μόνο ότι λίγο έλειψε να χάσω ο ίδιος την ζωή μου από floating ground που είχε πάψει να είναι floating λόγω βλάβης που δεν την είχα διακρίνει. Επίσης, ούτε οικονομικότερη λύση είναι (ο Μ/Σ απομόνωσης κοστίζει και πιάνει και κάποιο χώρο). Γιατί το ρελεδάκι δεν είναι αξιόπιστο; Είναι η συσκευή που έχει σώσει τις περισσότερες ζωές στα ηλεκτρικά συμβάντα από κάθε άλλη. I rest my case... Όσο για το αν τα 230V είναι θανατηφόρα ή όχι νομίζω ότι γίνεσαι επικίνδυνα απλουστευτικός. Μας διαβάζουν και απλοί χρήστες και θα νομίζουν ότι έχεις δίκιο. Ε λοιπόν, ναι τα 230V είναι θανατηφόρα αν δεν υπάρχει ΔΔΕ ή επαρκής γείωση. Επειδή όμως το δεύτερο σε πολλά σπίτια δεν ισχύει, αλλά και να ισχύει δεν σε σώνει πάντα, είναι καλό να βασιζόμαστε στο ΔΔΕ (ρελέ διαρροής). |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαρροη Ρευματος | StefanosS | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 47 | 22-11-15 08:45 |
Διαρροη!!!! | skullman2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 14-01-09 19:38 |
Διαρροη ρευματος | poseidonbc | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 25-04-08 10:08 |
διαρροη | steady | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 15-06-05 01:41 |
διαρροη SOS | steady | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 28-04-05 09:23 |