|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ακολουθησω τις συμβουλες σας και θα παρω τις λαμπες που υποδειξατε (αν τις βρω βεβαια).
Δηλαδη την sylvania GRO-LUX στα 3400 Κ και την sylvania daylightstar στα 5000 Κ. Τωρα για να μην εχω algae-party που λεει και ο Kοulio τι προτεινετε ;; Γιατι εχω σκοπο να βαλω και CO2 και να αλλαξω τις 2Χ18W T8 λαμπες με 2Χ24W T5. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το απάντησε ο neon ποιο πάνω.
Θα αυξήσεις σταδιακά τον φωτισμό μέχρι να βρεί τις ισορροπίες του το ενυδρείο. Αν τις ανάψεις όλες μαζί ενδέχεται να έχεις πρόβλημα. |
|
||||
|
||||
![]()
Εκτός από αυτό, καλό θα ήταν να έχεις μέσα στο ενυδρείο κανένα εύκολο φυτό ταχειας ανάπτυξης, πχ hygrophila polysperma.
Μπορει να κλαδευεις καθε 2-3 μέρες, άλλα μόλις κάτι δεν παει καλά θα το καταλαβεις απο το φυτό (Γιατι αμα περιμενεις απο τις ανουμπιες, φεξε μου και γλυστρισα). Μαζευει οτι περισσευει σε θρεπτικά, και γενικά λειτουργεί σαν δεικτης καθότι αντιδρά πολύ γρήγορα στις συνθηκες του ενυδρείου. |
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως ειναι καλυτερα να βαλω πρωτα το CO2,ριχνοντας και το ΡΗ μου απο το 8 που ειναι τωρα....να σταθεροποιηθει σιγα σιγα γυρω στο 7-7,5 (με τις υπαρχουσες λαμπες 18+18W T
![]() Φυτα γρηγορης αναπτυξης υπαρχουν μεσα ηδη ! Ειναι λυση και οι συχνοτερες αλλαγες νερου ;; Και αν ναι ...καθε ποτε και ποση ποσοτητα ;; |
|
||||
|
||||
![]()
Και τα δύο μαζί Γιώργο
και φωτισμό και co2 |
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικα θα προτιμουσα πρωτα τη σταδιακη αυξηση του διοξειδιου και μετα τη σταδιακη αυξηση του φωτισμού........τα φυτα δεν ανταποκρινονται τοσο αμεσα στις αλλαγες......αν πεσουν ολα μαζι και πολλα (ειδικα ποσα ενεργειας απο το φως), τοτε η αλγη ανταποκρινεται πιο γρηγορα....
|
|