|
|
|||
|
|||
![]()
Καλό είναι όταν έχεις κλείσει τα φώτα το βράδυ να μην τα ξανα ανάβεις γιατί τα ξυπνάς και τα ενοχλεί πολύ. Τουλάχιστόν τα 2 δικά μου προσπαθούν να κρυφτούν στα φυτά. Να μην ρίξεις τίποτα ούτε ΑΛΑΤΙ αν δεν είσαι σίγουρος πως όντως τρέχει κάτι μην τα επιβαρίνεις με περιτά πράγματα τους κάνεις κακό. Πολλές φορές όταν κοιμούνται μπορεί το χρώμα τους να αλλάξει είτε στο πιο σκούρο είτε στο πιο ανοιχτό έως και ξεθώριασμα, μου έχει τύχει πολλές φορές. Τώρα παρατήρισε τα σήμερα και αν θες ανέβασε φώτο
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα ..... όντος σήμερα που τα παρατήρησα φαίνοντε όλα φυσιολογικά....
ναι, παρατήρησα και ένα ξεθόριασμα χρώματος χτες βράδυ αλλά μάλλον ήταν απο τον ύπνο ..... δλδ ο κόκκινος φαινόταν πορτοκαλι ... όσο για τα φώτα δυστυχώς δεν μπορώ να μην τα ξυπνάω μια και η ώρα που έρχομαι σπίτι το βράδυ για αυτά είναι πολύ αργά ... οπότε μια διαταραχή κοινής ησυχίας αναπόφευκτα την έχουνε ..... αλλά δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς ... ίσως να τους βάλω μια κουρτίνα μπροστά ,χαχα πάντος εμένα ή κρύβοντε πίσω απο το φυτό τους όσο μπορούν για να ξανακοιμηθούν ή βάζουν το κεφάλι τους ανάμεσα στις πέτρες για να μην τα πέρνει το φώς ...και πολλές φορές μέχρι να καταλάβω τι ακριβώς κάνουν είχα ψιλο τρομάξει βλέποντάς τα έτσι χωμένα εκεί μεσα ... ευτυχώς όλα φαίνονται φυσιολογικά σήμερα ..... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
να ξεκαθαρισουμε κατι...το αλατι ΔΕΝ κανει κακο στους μονομαχους,ακομα κι αν δεν εχουν τιποτα,οποτε δεν μπορουμε να το χαρακτηρισουμε σαν "περιττο".ξαναλεω οτι πολλοι το βαζουν συνεχεια στα ενυδρεια των μονομαζων για να μειωσουν τις πιθανοτητες εμφανισης ασθενειων.
|
||||
|
||||
![]()
δηλάδη προτείνεται ανεπιφύλακτα η προσθήκη λίγου αλατιού προλύπτικά σε κάθε αλλάγη νερού μια και δεν έχω φίλτρο για να καθαρίζει το νερό ?
και αν ναι, τί ποσότητα αλατιού να ρίχνω στα 4.5 λίτρα του κάθε ενυδρίου ? |
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ σου λέω όχι. έχω τόσα χρόνια betta και δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο. Ξαναλέω έχει ich, είναι γκάπυ ή μόλλυ που θέλουν αλάτι;;; Τα betta στη φύση υπάρχουν σε νερά με PH 5-7.5, PH 7.2 θέλουν τα betta CF, τα σπλεντες 6.5, δεν θα βρεις μονομάχο σε υφάλμυρο νερό.Προληπτικά αν θες να είσαι σωστός φροντίζεις για τις σωστές αλλαγές νερού κάθε βδομάδα, για φίλτρο, θεμροστάτη και μεγαλύτερο χώρο και αν θες για να μην σου αρωστήσει βάζεις φίλτρο με άνθρακα. Τα ψαράκια αυτά εξελίχθηκαν με το πέρασμα του χρόνου για αυτούς τους λόγους, για αυτό και έχουν και τον λαβύρινθο ως έξτρα τρόπο για να αναπνέουν, και γι αυτό δεν γεμίζουμε μέχρι επάνω το ενυδρείο. Έτσι με το αλάτι αδρανείς το ανοσοποιητικό του σύστημα. Αν ακολουθήσει τα παραπάνω δεν μπορεί να σου αρωστήσει ή να στρεσαριστεί αν του παρέχεις τον κατάληλο χώρο. Αν κάνεις τα παραπώνα το αλάτι για μένα είναι περιττό και τζάμπα έξοδο.Όλα αυτά τα γράφω φιλικά και γιατί πριν 10 μέρες είχα την ίδια συζήτηση με τον Μάνθο Βαγιωνάκη που αρχολείται 20 χρόνια αποκλειστικά με betta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Α!!! αν θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο σωστοί φτάχνουμε και το PH ανάλογα το betta που έχουμε, πράγμα που δεν νομίζω να απασχολεί κανέναν γιατί όλοι τα βάζουμε με ph βρύσης. Πάντα φιλικά Τζίνια
|
|
||||
|
||||
![]()
ok .. no salt in the water ...
εξάλλου οι αλλαγές νερού γίνονται κανονικά ..... άλλα προβλήματα ΕΥΤΥΧΩΣ δεν έχω .... άρα είμαστε οκ ... τώρα οσο αφορά το PH που αναφέρεις ... όντος το νερό που βάζω είναι βρύσης και η μόνη προσθήκη είναι το αντιχλώριο .... ααα και μερικές σταγόνες απο βιταμίνες που μού είχαν προτίνει σε ενα πετ σοπ ... .. αυτά .. κατα τα άλλα .. και 4.5 λίτρα έχουν στην διαθεσή τους το καθε ένα .. και αρκετό χώρο για να αναπνέουν και απο όλα ... μάλιστα για να έχουν καλύτερη οξυγόνωση έκανα την εξής πατέντα .... το καπάκι του κάθε ενυδρίου ήταν χοντρό πλαστικό μάυρο .... η λάμπα φθωρίου που τους έχω βάλει ήταν απο πάνω τους και φώς είχανε μόνο απο τα πλάγια που ήταν το τζάμι του ενυδρίου ... έκοψα λοιπών περιμετρικά το πλαστικό το απο πάνω και έμεινε μόνο το περίγραμα πλαστικού που "κουμπώνει" στα ενυδριάκια .... απο πάνω απο το περίγραμα κόλλησα τούλι ώστε να έχουν και φώς απο την λάμπα .... και περισσότερο αέρα ... και να μην έχω τον φόβο να πηδήξουν απ' έξω .... δηλαδή έγινε το ακόλουθο .... |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι μια χαρά είναι το καπάκι έτσι. Τώρα για το θέμα του φως που το ανάβεις το βράδυ εγώ τους βάζω πριν να ανάψω το φως ένα χαρτόνι μπροστά και no problem
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
problem | dim | Greek Aquarist's Boards | 11 | 26-08-05 21:51 |
NO3,NO2=0 problem? | goldmary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 12-02-05 21:40 |
Kribensis problem | soza | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 6 | 28-12-02 14:22 |