|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν δεν βαριέστε, δεν λέτε τι είναι το BGA?
Θεόφιλος |
|
||||
|
||||
![]()
πρόκειται για μια πράσινη-καφε-μπλέ "γλίτσα" που πιάνει πάνω σε ό,τι βρεί καλύπτοντας τα φύλλα των φυτών τα οποία δεν φωτοσυνθέτουν κανονικά και σταδιακά πεθαίνουν... στην πραγματικότητα είναι κυανοβακτηρίδιο το οποίο κυκλοφορεί στον αέρα και αναπτύσσεται μόλις βρεί ευκαιρία (πχ χαμηλά - μηδενικά Νιτρικά!). Την πρόληψη μάλλον την κατάλαβα καλά... τον καλύτερο τρόπο θεραπείας όμως, ακόμα τον ψάχνω...!
|
|||
|
|||
![]()
Blue Green Algae/Cyanobacteria
Για δες το και εδώ: http://www.wetwebmedia.com/bluegralgae.htm
|
||||
|
||||
![]()
BGA = Blue Green Algae
Στην πραγματικοτητα δεν ειναι αλγη αλλα κυανοβακτηριο. http://www.wetwebmedia.com/bluegralgae.htm A στο σημειο αυτο θα ηθελα να αναφερω οτι σημαντικος συμμαχος στην καταπολεμηση τις ειναι τα SAE τα οποια την καταβροχθιζουν.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Αν το καταφέρουν αυτό έστω και μια φορά τότε εγώ είμαι ![]() Σαν να είχε δίκιο o prytanis |
|
||||
|
||||
![]()
Ειπαμε τα ΣΑΕ ειναι αλγοφαγα αλλα όχι και ετσι...
![]() Χωρις να μπορω να το αιτιολογισω/ να το εχω βρει καπου οι fan shrimps εχω παρατηρησει οτι ειναι ευαισθητες στην bga... Πρακτικά χαιρετουν ολες μαζι μόλις εμφανιστεί bga. Μπορει να ειναι και τυχαιο, αλλα το εχω δει να συμβαινει πανω απο δυο φορές... Απο κει και περα, μπορει η ερυθρομυκινη να ειναι δραστική λύση, αλλά δουλεύει σίγουρα, ειναι εύκολη στην εφαρμογή, και τουλαχιστον σε φυτεμενα ενυδρεια αφήνει το φιλτρο ανεπηρεαστο.. Αν ειναι λιγη η bga τοτε με ρουφηγμα, αλλαγες κλπ παλευεται (επισης βοηθαει να την ραντίζουμε με πυκνο διάλυμα KNO3 με μια συριγγα χωρις τη βελόνα) Αμα τωρα εχει σκεπασει τα παντα, πολυ δυσκολο χωρις ερυθρομυκηνη Οσο για τη συσκότηση, δεν ειμαι πολυ σιγουρος οτι στη συγκεκριμένη αλγη κάνει κάτι... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ισχυουν και τα δυο.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Πριν πας στην ερυθρομικήνη, συσκότιση και αλλαγούλες νερού, αλλαγούλες συχνότατα.....σώθηκα μιλάμε !!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ναι, θα συμφωνησω με τον Γιωργο. Ετσι σωθηκα και εγω.
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Makis M : 30-08-05 στις 18:54 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Οι ιδιότητες του άχυρου για την καταπολέμηση της άλγης | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 07-03-05 16:24 |