|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Να πω και εγώ ότι εκτός από τα neon που πράγματι ειναι ψάρια ευαίσθητα στις χαμηλες θερμοκρασιας πολλοί δισκόφιλοι χομπίστες ισχυρίζονται το ίδιο και για τα corys τα οποία μετά τους 30 βαθμούς "ζορίζονται". Αντ αυτου και για τους λάτρες των βιοτοπικών ενυδρειών προτέινονται τα adolfoi η και τα bronchis splendens.
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
θερμοκρασία-30c ημέρα, 29c βράδυ (3 ,4 ώρες μετά μετά το σβήσιμο των λαμπτήρων) νερό -ph 7 (έλεγχος με πεχάμετρο), νιτρικά 0 (τεστ με δείκτες) αλλαγές - 2 φορές/εβδομάδα 25%, 50 λίτρα σύνολο (35 λίτρα απιονισμένο, 15 λίτρα δικτύου που έχει φιλτραριστεί 12 ώρες με άνθρακα). Όλη η ποσότητα νερού θερμαίνεται μέχρι τους 29 c. τροφή - D-50, D-alio, astacolor (tropical). Τα δισκάκια από το δεύτερο εικοσιτετράωρο και μετά τρώνε κανονικά και μεγάλο μέρος της μέρας το περνούν αναζητώντας τροφή. Δεν μπορώ να πω ότι είναι 100% "άνετα" μαζί μου, με την έννοια ότι ενώ φαίνεται ότι περιμένουν την τροφή όταν με βλέπουν, "δυστυχώς" ξεκινούν το φαϊ αφού σταθώ λίγο πιο πίσω. Τέλος, η επιθετικότητα από το Σάββατο έχει σταματήσει και έχει αντικατασταθεί από παιχνίδι-κολύμπι κόντρα στο ρεύμα της εξόδου του φίλτρου από την μία άκρη του ενυδρείου έως την άλλη. |
|
||||
|
||||
![]()
Αψογος
![]() Ειναι μεγαλη υποθεση να ξεκινας τοσο σωστα με τους δισκους οπως ξεκινησες εσυ ( εγω αντιθετα πρωτα πηρα τους δισκους και μετα αρχισα να φτιαχνω τις συνθηκες......) ΥΓ. Οι τιμες τι λενε στι Βεροια;;; Τα δισκακια σου ποσο τα πηρες για να συγκρινουμε με εδω..... Εχει και μεγαλυτερα;;; ΥΓ 2 Χοχλιουρου rules........ |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μεγαλύτερα δεν έχει. Προμηθευτής του καταστήματος είναι Θεσσαλονικιός. Λόγω επαγγέλματος (άσχετο με το είδος, σχετικό με την "αγορά"), υποψιάζομαι ότι το εμπόριο ζωντανών στην Β.Ελλάδα δεν ελέγχεται με πάνω απο 2-3 δίκτυα προμηθευτών. Οι δίσκοι που φέρνει ένα απο αυτά είναι από Σρι Λάνκα. Πιο αξιόπιστοι(?) οι Ευρωπαίοι, αλλά ποιό μαγαζί δίνει πιστοποιητικό γέννησης για τους δίσκους που πουλά? |
|
||||
|
||||
![]()
Τσουχτερες φαινονται και εκει οι τιμες .......Βεβαια παιζει ρολο και το ειδος του δισκου αλλα γενικα τετοια δισκακια μπορεις να βρεις εδω με 30-35 ¤.
ΥΓ το αλλο ΣΚ εχουμε συναντηση αν ενδιαφερεσαι ελα να τα πουμε απο κοντα.... Δες εδω http://www.greekaquarist.com/vb/show...newpost&t=8701 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() (Προς αποφυγή μπερδεμάτων) |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με το Ceratofyllum | Cristos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 20-12-04 01:06 |
Πρόβλημα με καλιμπράρισμα | thediscusman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 09-12-03 11:04 |
Πρόβλημα στην ανάπτυξη φυτού | thediscusman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 04-06-03 15:37 |
Υλικα φιλτρου και πρόβλημα αμμωνίας | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 28-12-02 04:19 |