|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις κάνει τρομερή δουλειά. Γι αυτό και είσαι άξιος συγχαρητήριων!
Μερικές ακόμα ερωτήσεις: 1) Διαφορά στο λογαριασμό της ΔΕΗ έχεις δει? 2)κατά την γνώμη μου, ο χρωματικός φωτισμός π.χ. (διαφορετικά lumens) δεν διαχέονται σωστά στα φυτά. Τι εννοώ; Η κάθε πλακέτα έχει ένα μοναδικό χρωματισμό, ο οποίος φωτίζει κάθετα και μονό, με αποτέλεσμα διπλανά φυτά να μην τα ΅χτυπήσειΆ το συγκεκριμένο φως. Μήπως υπάρχει κάποια πλακέτα που να συνδύαζε πολλές χρωματικές αποχρώσεις, ώστε να γινόταν καλύτερα ι διάχυση του φωτός; Κάτι τέτοιο δηλαδή ---> εδώ Ελπίζω να έγινα κατανοητός! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() 2)Τώρα με μπέρδεψες, χρωματικός φωτισμός (διαφορετικά Kelvin) θα εννοείς (Κelvin = Χρωματισμός , Lumen = Ένταση Αν δεν κάνω λάθος).Η πλακέτες δεν φωτίζουν ακριβώς κάθετα έχουν αρκετά μεγάλη γωνία, όσο μεγαλώνει δε το ύψος απλώνουν ακόμα περισσότερο, για τον ίδιο λόγο τις έβαλα μία δίπλα στην άλλη για να μειώσω αυτό το φαινόμενο, από το 1ο εκατοστό η γωνία φωτισμού είναι μεγάλη, στα χρωματιστά (μπλε & κόκκινο) είναι λίγο μικρότερη γιατί είναι λιγότερα και πιο αραιά τοποθετημένα. Για τις συγκεκριμένες πλακέτες δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές γιατί είναι για φωτισμό καμπίνας αυτοκινήτου αλλά με βόλευαν και έκανα τη δοκιμή και δείχνουν πως δουλεύουν, σε εμένα τουλάχιστον δούλεψαν, για ένα high φυτεμένο δεν ξέρω αν οι συγκεκριμένες ταμπλέτες θα δουλέψουν το ίδιο καλά. Όλα αυτά έγιναν με δοκιμές και πειραματισμούς και χρειάζεται πολύς χρόνος, και ακόμα δεν μπορώ να πω πως είναι πλήρες, όταν αλλάξω τα θερμά λευκά και σταματήσει η τριχοειδής άλγη τότε θα μπορώ να πω πως λειτουργεί άψογα σε ενυδρείο με μέτρια φυτά ------------------------- Παράθεση:
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 21-01-14 στις 15:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Λέω να χρησιμοποιήσω τα 5050smd. Τι γνώμη έχεις γι αυτά? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.ebay.com/itm/10X-48-5050-...item99b3c79762 άλλη επιλογή απλή είναι να βάλεις σποτάκια GU10 (220v) ή MR16 (12V) , τα mr16 τα έχω δεί σε πολλά χρώματα και σε RGB, αυτα για απλές κατασκευές τα καλύτερα όμως με πληθώρα επιλογών από χρώματα και watt είναι τα high power αλλά θες driver και ψήκτρες, μπορείς να βρεις σε ότι φάσμα θες αλλά πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου γιατί έχουν λίγη δουλίτσα http://www.ebay.com/itm/1W-3W-10W-30...item460fd2bd33 http://www.ebay.com/itm/High-Power-3...item485d9792ac στο ebay αν ψάξεις για high power led ή cree ή cob θα βρείς χιλιάδες σελίδες
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά αγόρασα 10 Χ 48 5050 white και 10 Χ 48 5050 blue.
Θέλω να τις συνδυάσω και να δω το αποτέλεσμα. Τάκη, μήπως ξέρεις πόσα watts είναι η 5050? Δεν έγραφε κάτι. |
|
||||
|
||||
![]()
Βρήκα αυτό
48 SMD 5050 Pure White 5.5W 590lm http://www.ebay.com/itm/9-12-15-20-2...item51b6194d6f ------------------------- Απο που τα πήρες και πόσο ? ------------------------- Αν τα θες για φυτεμένο θα χρειαστείς και κόκκινα, αλλιώς φοβάμαι πως θα έχεις αλγη πήρες πολλά μπλε μου φαίνεται, 4 μπλε και 4 κόκκινα πιστεύω πως θα ήταν υπερβολικά καλά, τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο σου ? Επίσης πρέπει να φροντίσεις τη προστασία τους από την υγρασία
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 22-01-14 στις 14:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Τις αγόρασα από εδώ.
Το σκεπτικό μου είναι ότι για αρχή θα χρησιμοποιήσω τα μισά ( 5 λευκά και 5 μπλε ) σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες Τ8. Για μετά βλέπουμε. Το κύριο μέλημα μου είναι να αντέξουν στον χρόνο, μιας και εγώ έχω χαλάσει αρκετά χρήματα σε ταινίες LED. Στο σημείο που θα τις βάλω, είναι στεγανά, οπότε κίνδυνο για βραχυκύκλωμα δεν έχω. Ξέρεις πόσα watts είναι το κάθε ένα; Το ενυδρείο μου είναι RIO 240L |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καπάκια για Rio 125 με φωτισμό | stephos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 24-03-13 14:27 |