|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Τριχοειδής Άλγη πρόβλημα η όχι ?
Πριν παραθέσω την φόρμα δίνω κάποια στοιχεία. Στο ενυδρείο που έχω τώρα, εμφανίστηκε τριχοειδής άλγη, αυτή που είναι σαν μικρή άσπρη κλωστή ή σαν μαλί της γριάς !!! Το ενυδρείο είναι 50 λίτρα καθαρά και φιλοξενεί προς το παρόν 4 μωρά πλάτυ τα οποία θα δοθούν σύντομα. Το ενυδρείο είναι φυτεμένο. Πριν απο μια εβδομάδα έγινε αλλαγή του παλιού υποστρώματος (ξέπλυμα ενυδρείου χωρίς ξύδι) και προστέθηκε Seachem Black Sand απο πάνω μικρής κοκκομετρίας χαλίκι. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 50lt 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 4.5 μήνες 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑι (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 4 μωρά πλάτυ τα οποία θα δοθούν μόλις μεγαλώσουν λίγο ακόμα. 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 0 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 26 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 10% κάθε 5-6 μέρες 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: Προχθές 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φορές τη μέρα. Spirulina flakes & Sera Gold for babies. 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: 6 ώρες με 2λάμπες 11watt συνολικά (Άσπρη & Ροζ Λάμπα). Το ενυδρείο βρίσκεται σε σκιερό μέρος και όχι κοντά σε παράθυρο, ίσα – ίσα που το φωτίζει ο ήλιος ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7,0-7,5 ΝΗ3 (αμμωνια): 0 ΝΟ2(νιτρώδη): 0 ΝΟ3(νιτρικά): 3 ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: υγρά Και μια φωτογραφία με την λάμπα που έχω. |
|
||||
|
||||
Οταν λες φυτεμενο?Τι φυτομαζα εχει?
|
||||
|
||||
Με τι λιπαίνεις δεν μας λες,κ κυρίως με τι ποσότητα στα λιπάσματα
|
|
||||
|
||||
ξέχασα τα βασικά !!!!
απο φυτά έχει μέσα hygr.difformis, caboba, egeria densa, lillaeοpsis brasilensis, roseafolia, 2 & moss, βαλλισνερια, pistia & lemna minor. κάθε 7 μέρες συνήθως έριχνα και απο αυτά τα λιπάσματα σχεδόν ένα πολύ μικρό καπάκι, τα οποία τώρα δεν έχω ρίξει ακόμα λόγω της αλλαγής του υποστρώματος. Jbl Ferropol & Api Leaf Zone |
|
||||
|
||||
μετρησεις φωσφορικών ειχες κάνει καθολου?
γενικως η αλγη αυτη κάνει την εμφάνιση της οταν δεν υπάρχει ισορροπία μεταξυ co2-φωτισμου- και λίπανσης |
|
||||
|
||||
όχι δεν έχω κάνει γιατί δεν έχω τα τέστ.
co2 δεν έχω, οπότε πως μπορώ να την αντιμετωπίσω ελατώνοντας ή αυξάνοντας φωτισμό & λιπάσματα? |
|
||||
|
||||
στο internet σε ξένα φορουμ που εριξα μια ματια αυτο λενε..ελατωση του φωτισμου(παιζει ρολο και το ποσο κοντα ειναι οι λάμπες λενε αλλοι) και αναλογως τα λιπασματΑ(Κρίνω οτι μαλλον πρεπει να ελατωσεις αρκετα)...
γιατι δεν φτιάχνεις ενα co2 με μαγια?..θα σε βοηθησει παρα πολυ κ ειναι ανεξοδο |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
οι λάμπες ναι είναι κοντά αλλα μπορούν να πάνε πιο ψηλά καθώς είναι κρεμαστό το φωτιστικό. οπότε να το κάνω σε 2-3 ώρες τον φωτισμό? |
|
||||
|
||||
φανταζομαι το φωτιστικό δεν εχει επιλογέα για τις λάμπες (να αναβεις πρώτα τη ροζ και μετα και τις 2 ?)..
μην κοψεις αποτομα τα φώτα θα παθουν σοκ τα φυτα..σιγα σιγα τη μερα,αρχισε να ελαττώνεις και βλέπεις..κοβε ενα 20λεπτο τη μερα,νομιζω ειναι καλα οσο για το co2,μπορείς να το δοκιμασεις..οι οδηγίες ειναι σαφείς και πανευκολες..ειδικα με tutorial στο youtube...μπορείς να εχεις τα υλικά μπροστα σου και να το φτιαχνεις ταυτοχρονα |
|
||||
|
||||
Εμενα αυτη η αλγη εμφανιστηκε οταν το παρακανα λιγο με το σιδηρο,εμφανιστηκε στα ψηλοτερα σημεια κοντα στο φως...φευγει τωρα σιγα σιγα σταματωντας το σιδηρο και λιγοτερο το φωτισμο.Νιτρικα 3 νομιζω ειναι πολυ πολυ λιγα για φυτεμενο ,τα φυτα πεινουν,δεν αναπτυσσονται γρηγορα και ισως ευνοουνται οι αλγες..
|
||||
|
||||
[QUOTE=platy;815158]φανταζομαι το φωτιστικό δεν εχει επιλογέα για τις λάμπες (να αναβεις πρώτα τη ροζ και μετα και τις 2 ?)..
μην κοψεις αποτομα τα φώτα θα παθουν σοκ τα φυτα..σιγα σιγα τη μερα,αρχισε να ελαττώνεις και βλέπεις..κοβε ενα 20λεπτο τη μερα,νομιζω ειναι καλα οσο για το co2,μπορείς να το δοκιμασεις..οι οδηγίες ειναι σαφείς και πανευκολες..ειδικα με tutorial στο youtube...μπορείς να εχεις τα υλικά μπροστα σου και να το φτιαχνεις ταυτοχρονα[/QUOTE ------------------------- Παράθεση:
Σε αυτό είμαι τυχερός έχει 2 διακόπτες μια για τη ρόζ και μια για την άσπρη όποια θέλω μπορώ να την ανοίγω πρώτη η ακόμα και τις 2 θα κοιτάξω να βρώ τρόπο να το κάνω σύντομα. προς το παρόν θα ακολουθήσω αυτό που είπες πρώτα την ρόζ και μετά την άσπρη. ευχαριστώ πολύ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη danny : 20-01-14 στις 23:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
μπορείς να ξεκινας με την μια λάμπα,και την επομενη να την ανοιγεις για ενα 2 ωρο μόνο και μετα να κλεινουν και οι 2 μαζι...
τις λάμπες τις ανοιγεις στανταρ ωρες καθε μερα? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη danny : 21-01-14 στις 01:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παραλληλα με το φωτισμο,προσεξε το Ferropol και ανεβασε λιγο τα νιτρικα.
|
||||
|
||||
τα νιτρικά ανεβαίνουν και με το ταίσμα? παίζει ρόλο και η ιχθυοφορτωση; μετά απο σημερινη μέτρηση είχα λίγα και πάλι νιτρικα
------------------------- Μήπως τα φυτα επιφάνειας μειώνουν και τα νιτρικά; Στην επιφάνεια έχω pistia και lemna minor Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη danny : 21-01-14 στις 19:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Ανεβαινουν και με το ταισμα.Τα φυτα που λες τραβανε πολλα νιτρικα.Θα μπουν αλλα ψαρια?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μολίς μεγαλώσουν θα φύγουν. Μήπως να βάλω πρόχειρα κανά αλγοφάφο μικρό προς το παρον ? |
|
||||
|
||||
Δεν ειμαι υπερ των ψαριων 'ειδικης χρησης'..αν και με τις αλγες δεν την παλευω (αφρικανος γαρ..) η συγκεκριμενη με κοψιμο του σιδηρου,μερικες αλλαγες παραπανω και λιγο μηχανικο καθαρισμο με οδοντοβουρτσα εχει σχεδον φυγει τελειως.Αυτο για τα νιτρικα το ειπα γενικα ,οχι ειδικα για τη συγκεκριμενη,αν τα φυτα δεν αναπτυσονται σωστα θα βρουν χωρο και αλλες αλγες.Για να ανεβουν τα νιτρικα ταισε λιγο παραπανω τα μικρα,σε περισσοτερα γευματα.
|
||||
|
||||
ωραία και η αφρική
αλλαγές μπορώ να κανω και 2 φορές την εβδομάδα, φοβόμουν στην αρχή και νόμιζα ότι ταιζα υπερβολικα τσάμπα και ο φοβος μιας και οι σημερινές μετρήσεις της αμμωνίας ήταν μηδενικές. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η τριχοειδής άλγη | aquatropic | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 26-07-11 19:51 |
Τριχοειδής Αλγη | stefan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 24 | 22-07-10 08:20 |
τριχοειδής αλγη | monomaxos_lover | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 05-02-08 11:41 |
Πρόβλημα με τριχοειδής άλγη | Theokyr | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 08-08-05 10:42 |
Tριχοειδής ’λγη... | qstavrosq | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 28-04-05 17:16 |