Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ανατολική Αφρική > Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής

Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-01-14, 23:24
Το avatar του χρήστη Κωστας Malawi
Κωστας Malawi Ο χρήστης Κωστας Malawi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγαλεω
Προεπιλογή

ακομα δεν εχω σκευτει τιποτα.τωρα πηρα την αποφαση ετσι κι αλλιως.
γι αυτο ειναι τα φορουμ.η βοηθεια που προσφερουν ειναι απιστευτη!!
μονωτικα υλικα υπαρχουν πολλα αρα εχω πολυ ψαξιμο και διαβασμα μπροστα μου..

το θεμα ειναι να γινει σιγα σιγα και σωστα για να μην υπαρξουν προβληματα και αρχισουμε και κολυμπαμε εδω μεσα.γι αυτο θα ξεκινησω απο αυριο τα σχεδια της βασης που εχω γνωσεις να τη φτιαξω πιο γρηγορα και μετα θα βγω για ψαξιμο ξυλων και υλικων..

καθε βοηθεια σε προτασεις ευπροσδεκτη περα απο το διαβασμα που ριχνω γιατι ειμαι ασχετος απο ξυλο και μονωση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-01-14, 23:38
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tyrinthos Εμφάνιση μηνυμάτων
ακομα δεν εχω σκευτει τιποτα.τωρα πηρα την αποφαση ετσι κι αλλιως.
γι αυτο ειναι τα φορουμ.η βοηθεια που προσφερουν ειναι απιστευτη!!
μονωτικα υλικα υπαρχουν πολλα αρα εχω πολυ ψαξιμο και διαβασμα μπροστα μου..

το θεμα ειναι να γινει σιγα σιγα και σωστα για να μην υπαρξουν προβληματα και αρχισουμε και κολυμπαμε εδω μεσα.γι αυτο θα ξεκινησω απο αυριο τα σχεδια της βασης που εχω γνωσεις να τη φτιαξω πιο γρηγορα και μετα θα βγω για ψαξιμο ξυλων και υλικων..

καθε βοηθεια σε προτασεις ευπροσδεκτη περα απο το διαβασμα που ριχνω γιατι ειμαι ασχετος απο ξυλο και μονωση
Επειδή το ψάχνω και εγω για ξύλινο, και με αυτά που έχω διαβάσει για τις μονώσεις δεν με έχουν πείσει ακόμα 100%. Το μόνο που με έχει εντυπωσιάσει είναι μια λύση με πάγκο κουζίνας, αλλά αν το θες 80 πόντους ύψος δεν θα σου κάνει γιατι οι πάγκοι κουζίνας από όσο ξέρω είναι 60 πόντους, αυτό θα σε δυσκολέψει. Εχουν με 4 μέτρα μήκος και κάνουν μόνο 120-130 Ευρώ.
Δες εδώ να πάρεις ιδέες, θεωρώ πως είναι καταπληκτική δουλειά αλλά δεν έχουμε νέα πως είναι τώρα μετά από 3 χρόνια, γιατί αυτό είναι σημαντικό, να ξέρουμε πως αντέχει στο χρόνο.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F0%E1%E3%EA%EF

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-02-14, 22:41
Senior Member

Προεπιλογή

στην παρεα του μικρου μου ενυδρειου προστεθηκαν τα εκπληκτικα champsochromis+exochromis χαρη στον Σταυρο(αβυσσο) τον οποιο ευχαριστω πολυ και για τα ψαρια και για τις συμβουλες του!!φυσικα τωρα ενα ικανων διαστασεων ενυδρειο ειναι απαραιτητο

συντομα προβλημα χωρου δεν θα υπαρχει ευτυχως αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει αν συμφερει ξυλινο η γυαλινο στην αντοχη του χρονου,στο κοστος κλπ..παντως οπως και να εχει εγω θα κανω αυτο που πρεπει για να τελειωνω μια και καλη..πιο πιθανο ειναι να δωσω μηκος αφου θελω να καλυψω ολο τον τοιχο και να μη φοβαμαι την πιεση του μεγαλου υψους που ετσι κι αλλιως ειναι λιγο αχρηστο σε αυτα τα ψαρια..

θα προτιμησω λοιπον να ξεπερασω τα 3 μετρα μετρα μηκος και να παραμεινω σε 60-65 υψος και 60-70 πλατος..ειναι εφικτο κατι τετοιο σαν κατασκευη??εχει καποια τρελη διαφορα σε κοστος απο ενα που εχει τα λιτρα σε λιγοτερο μηκος??

τελος ελπιζω οτι σε ενα 3μετρο μπορω να καταφερω καποια χαρεμια και να δωσω την ευκαιρια στα ψαρια να ζησουν οπως τους αρμοζει..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-02-14, 08:30
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Καλώς τα δέχτηκες!
3μετρο αφού έχεις χώρο και όπως τα λες κατά σειρά σημασίας είναι μήκος-πλάτος-ύψος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-03-14, 17:19
Senior Member

Προεπιλογή

ρε παιδια ριχτε καμια γνωμη..πριν απο καποιο καιρο εβαλα στο ενυδρειο 2 ψαρια(champsochromis+exochromis)..επειδη λοιπον ηταν αρκετα μικρα χωρισα το ενυδρειο με ενα πλεγμα για να τα γλυτωσω απο βεβαιο φαγωμα απο τα μεγαλυτερα(ηταν μονο 4εκ)..τωρα λοιπον αποφασισα να τα απελευθερωσω γιατι δεν ηθελα να κοβω τα ηδη λιγα λιτρα απο τα μεγαλα..

το θεμα τωρα ειναι οτι ενω κανεις δεν τα πειραζει-ουτε καν πλησιαζει κανενας κοντα,αυτα φοβονται να βγουν απο τις πετρες να φανε..ετσι κρυβονται τις περισσοτερες ωρες πισω απο καποια πετρα και δεν βγαινουν οταν ριχνω φαι..

η λυση λοιπον να ξαναχωρισω το ενυδρειο ειναι μονοδρομος???

αυτη τη στιγμη ειναι 2 μερες νηστικα..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-03-14, 22:45
Το avatar του χρήστη egeorgiou
egeorgiou Ο χρήστης egeorgiou δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πετρούπολη
Προεπιλογή

Ένα από τα θέματα που έχεις όταν υπάρχουν ψάρια θηρευτές σε τελικό μέγεθος ή κοντά σε αυτό είναι το πως θα δεχθούν νέα ψάρια.

Το ποιο απλό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να στήσεις ένα ενυδρείο με μέγεθος 1 μ + για να δώσεις ευκαιρία στα ψάρια να την γλυτώσουν.

Το ίδιο θα συμβεί όταν πας να κάνεις και χαρέμια.
Θα πρέπει να μεγαλώνεις τα ψάρια σε μέγεθος που θα έχει ελπίδες να τη βγάλει καθαρή.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-04-14, 17:12
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από egeorgiou Εμφάνιση μηνυμάτων
Ένα από τα θέματα που έχεις όταν υπάρχουν ψάρια θηρευτές σε τελικό μέγεθος ή κοντά σε αυτό είναι το πως θα δεχθούν νέα ψάρια.

Το ποιο απλό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να στήσεις ένα ενυδρείο με μέγεθος 1 μ + για να δώσεις ευκαιρία στα ψάρια να την γλυτώσουν.

Το ίδιο θα συμβεί όταν πας να κάνεις και χαρέμια.
Θα πρέπει να μεγαλώνεις τα ψάρια σε μέγεθος που θα έχει ελπίδες να τη βγάλει καθαρή.
συμφωνω σε ολα..μονο που το θεμα μου ειναι οτι δεν τα εχει πλησιασει κανενα μεγαλο..απο μονα τους εχουν την ταση να προστατεψουν τους εαυτους τους..

παντως τωρα που γυρισα και τα ταισα,ο ενας βγηκε και εφαγε κανονικα και ο αλλος εφαγε λιγο στα μουλωχτα..αρα αρχισαν να συνηθιζουν..
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές