|
|
|||
|
|||
![]()
Πρέπει να είναι velvet ή και ich ακόμα. Τα Acei έχουν καλυμμένο το δέρμα τους με ενα θολό πέπλο και έχουν μικρά σημαδάκια κυρίως στο κεφάλι αλλά και στα πτερύγια φαίνεται κάτι. Διάβασα τα συμπτώματα και τα βλέπω στα ψάρια μου. Ανέβασα τη θερμοκρασία στους 31. Σκέφτομαι να αρχίσω θεραπεία, με EXIT και ESHA2000, να το κάνω ή να περιμένω με την άνοδο της θερμοκρασίας αν γίνει κάτι; Να κάνω κάτι άλλο;
|
|
||||
|
||||
![]()
δε νομίζω να αντέξουν για πολύ οι αφρικάνες σε τέτοιες θερμοκρασίες
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Tην ανέβασες πολύ την θερμοκρασία.
Αν την είχες στους 26, 28 άντε 29 πρέπει να την πάς. Στους 31 είναι πολύ ακόμα και για τα ίδια τα ψάρια. Είσαι σίγουρος ότι είναι ick? Πρέπει να σιγουρυτείς. 3 σημάδια είναι: το δέρμα αν είναι θαμπό, τα πτερύγια αν είναι μαζεμένα και η κολύμβηση αν είναι ασυνήθιστη. Αν παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα τότε είναι στην αρχή και θα πρέπει να ξεκινήσεις θεραπεία με το 2000. Aν δεν δεις αποτέλεσμα και ξεκινήσουν να βγάζουν σπυριά, τότε ξεκινάς το EXIT. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ενημέρωνε μας με αποτελέσματα. |
|
|||
|
|||
![]()
Το απόγευμα ξεκίνησα τη θεραπεία και θα ενημερώνω για την πορεία τους. Εδώ και λίγη ωρα τα ψάρια ειναι λίγο πιο κινητικά και βγαίνουν απο τις κρυψώνες τους. Τα τάισα κι όλας και φάγανε όλα, ακόμα και εκείνο που μπάταρε το πρωί. Βγήκε απο τις πέτρες αλλά μένει πίσω απο κάτι ανούμπιες που έχω. Τα δυο Acei κολυμπουν, κινούνται αλλά νωχελικά, τα αλλά τρία ειναι πίσω απο τα φυτά. Ολα τα Acei εχουν τα ίδια συμπτώματα και τα ίδια μικροσκοπικά σημαδάκια (αλλά λιγότερα αλλά περισσότερα) και τα ίδια ξεφτισμένα-φαγωμένα πλαινά πτερύγια. Θα δείξει στην πορεία λοιπόν.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω ότι θα καταφέρουν να ανακάμψουν. Ήταν στην αρχή ακόμα και τα πρόλαβες οπότε δεν θα υπάρξει θέμα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς με το που ξύπνησα και πήγα καρφί στο ενυδρειο, είδα στη μια γωνία το ένα Acei ψόφιο. Πρεπει να είχε ώρες γιατι είχε χάσει πολυ το χρωμα του σε κάποια σημεία. Η αντίδραση των άλλων ψαριών ήταν περίεργη. Βρισκόταν στην άλλη πλευρά του ενυδρειου σε μια ομάδα (και απο τα τρία είδη) και ήταν στραμμένα προς το ψόφιο ψάρι. Δεν κινούνταν. Οταν έβγαλα το ψάρι, εκείνα άρχισαν να κολυμπούν κανονικά σε όλο το ενυδρειο. Τυχαίο ή καταλάβαιναν τι γινόταν; Συνεχίζω τη θεραπεία και εύχομαι να μην έχω άλλες απώλειες και χρειαστεί αφαίρεση ολων των ψαριών και διακοσμητικών και απολύμανση του ενυδρειου.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μπούκωμα pseudotropheus acei | Yannis_K | Malawi | 13 | 10-06-09 21:25 |
pseudotropheus acei. | kpanos | Malawi | 6 | 07-02-06 23:45 |